Taki meselesi yeğen

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
584
566
41
Merhabalar,

Bir ay sonra ablamin en küçük kizi evlenecek .
Malum altin fiyatlari firladi ,bizim ailede kopuk .
Bir başka konumda zaten yazdim özellikle ablamda iletişim sorunu var .
İki sene önce ortançi kızına bütün kardeşler birer tam altin taktik,anneanne de ayni .
Şimdi aslinda gönlümden bir bilezik niyetindeyim,tam altindan biraz fazla olsun bilezik olsun diye düşündüm .
Abim tam altin takarim ,sende ayni yap diyor.
Hem ortanci secilmemiş olur çünkü ablalari 5 sene önce evlendi ona adana burma taktik .
Haksizlik oluyor gibi birine
Böyle seylere ben kafami çok yoruyorum .
Tam altin bir teyze olarak azmi olur ?(600€)

bana halam çeyrek takmıştı… diğer halam da 150 €… dayılarım hiç bir sey takmadı 😂😂 evet ben de diğerlerine ne yaptıysam ona da aynını yapmaya çalışırdım ama çok da kasmayın bence imkanınız yoksa

Merhabalar,

İki sene önce ortançi kızına bütün kardeşler birer tam altin taktik,anneanne de ayni .
Şimdi aslinda gönlümden bir bilezik niyetindeyim,tam altindan biraz fazla olsun bilezik olsun diye düşündüm .
Hem ortanci secilmemiş olur çünkü ablalari 5 sene önce evlendi ona adana burma taktik .
Ailede ki dinamiklere bağlı bu tarz şeyler. Maddi durumunuz yok, ablanızla aranız çok iyi değilse tam altın hiç de az değil. Ama her şey bir yana yeğeninizle aranız iyiyse her şeyden bağımsız onu düşünün derim ayırt etmeyin diğerlerinden.

Bahsettiğiniz abla kızının nikahı kiyilirken kardeşlerine haber vermeyen hatta küçük kız kardesiniz doğum yapınca Ziyaret etmeyen 2 yıldır yeğenini bile görmeye gelmeyen abla değil mi sizi doğru dürüst arayıp sormayan biline tam altın bile çok bırak bilezik takmayı çeyrek yeter de artar bile sizi ne arıyor ne soruyor kardeşi doğum yapmış 2 yıldır gelmiyor sadece düğün zamanı mi aklına geliyorsunuz.

Merhabalar,

Kim ne takarsa taksın. Amaç evlenen çifte destek çünkü.

Öyle yengec aynen nikaha cağrilmadik
eee teyzesinden bilezik bekleyen teyzesine teyze gibi davranacak. el gibi davranirsa tam altin bile cok. el gibi git ceyrek tak geç diyecegim ama iste sen lafa soze takilan birisin.
bosver tam altin al, kendini zorlama. biri sana laf ederse "aslinda nikahta tam düğünde tam takarım diye düşünmüştüm. nikaha cagirilmayinca sadece düğünde taktim" dersin:))

Bahsettiğiniz abla kızının nikahı kiyilirken kardeşlerine haber vermeyen hatta küçük kız kardesiniz doğum yapınca Ziyaret etmeyen 2 yıldır yeğenini bile görmeye gelmeyen abla değil mi sizi doğru dürüst arayıp sormayan biline tam altın bile çok bırak bilezik takmayı çeyrek yeter de artar bile sizi ne arıyor ne soruyor kardeşi doğum yapmış 2 yıldır gelmiyor sadece düğün zamanı mi aklına geliyorsunuz.
Tam üstüne bastiniz ,ablamin iletişim sorunu var .
Annesini babasini bile aramaz sormaz .
Ama bende biraz kirginlik var ,büyük kizina okadar koşturdum ki .Hatta elbesini almak için ben başka şehire hepsini götürdüm .
Yoldada benim dikkatsizliğim yüzünden kaza yaptim .Arabam harap oldu kimse asla sormadi ne yaptin ne ettin diye .

Almanyadan gelip bayram harçlığı olarak yirmi lira veren teyzem var. (3 yıl önce vermişti) düğünümde gram altın verirse şükrederim 😆

Bu tamamen aile durumuna bağlı. Bizim ailede herkes yeğene bilezik taktı. Hepimiz evlendiğimizde de aynı şey geldi anneannem dedem dahil. Birimizi ayırsalardı sanırım ayrılan üzülürdü ki kalabalığız baya. O yüzden anlaşarak aynı şeyi takmanız çok mantıklı, içinizden daha büyük bir şey geliyorsa sonra ev hediyesi de alırsınız. Yurtdısındaysanız istediği bir şeyi sorun elektronikler burada uygun baya türkiye ye göre

Ablasi evlenirken bilezik 800€ şimdi nerdeyse tam altin
Ee ablasinin bilezigi, bilezik oraninda degerlendi ama tam altinda tam altin oranında degerlendi ona bakarsaniz?

Tamam bu 3 kizin anneleriyle araniz acik ama teyzelik bakidir, mesele ablanizla (anneleriyle) aranizin kotu olmasiysa hicbir kiza altin takmasaydiniz keşke.

X