• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahlil sonucum:(

bir cok kisi gördüm hasimatolu, herkeste etkisi baska anladigim kadariyla. yani bende olan sorunlar kardesinizde de kesin vardir diyemem ama söyle anlatayim. eskiden uykum cok hafifti ve sabahlari erkenden mutlu kalkardim. simdi ise tam bir ölüm oldu uyanmak. esim basimda resmen sinirden ağlıyor ama kalkamiyorum. depresif ruh hali yapiyor bi de bu hastalik. duygu durumum hic bir zaman eskisi gibi olmadi ne yazikki. ki hayatimin en mutlu gunlerinde karsilastim bu hastalikla guya. kilo aldim cok hızlı ben de oyle farkettim zaten. dehset sac dokulmem var, hatta kirpiklerim bile döküldü. yediklerime cok dikkat ediyorum, bir kac gun etmesem bagirsaklarim da sorun cikariyor. doktorum sen biraz fazla etkilendin bundan dedi, hic etkilenmeyenler de varmis.
gluten diyetini denediniz mi?ayrıca selenyumu da..lütfen araştırın.
hastalık var ama etkilerini hafifletmek elimizde.

evet denedim.gluten diyeti insülin direncimi tetikledigi icin doktorum bırakmami onerdi. herkesin yapmamasi gerekiyor dedi
anladım,geçmiş olsun.bildiğim kadarıyla insülin direnci de haşimato ile alakalı.karaciğer ve böbrekleri de etkiliyor çünkü.benim her kontrolde kan değerlerini kontrol ediyorlar.
bir de bağışıklığı temizlemek için birşey önermişti doktorum.o da iyi geldi.barsak florası birçok hastalığın temeliymiş mesela.özellikle alerji durumlarının.barsak florası da ağızdakiyle aynıymış.bu sebeple 15 günlük olarak şunu yaptım:
diş ipiyle diş aralarını hafifçe kanattım,sonra kaynamış soğumuş kekik suyuyla çalkaladım ağzımı.15 gün boyunca .

Bugun tahlil sonucumu aldim haşimato oldugumu ogrendim:KK43: anti-tpo 0-34 araliginda olmasi gerekirken benim degerim 105. doktor ilac kullanmana gerek yok simdilik ama 3 aydan 3 aya kontrole geleceksin dedi. hormonlar bozulursa omur boyu ilac alirmisim. hasimato olup iyilesen var mi? doktor oyle diyetle olacak bisey degil, kontrole geleceksin gerekirse ilac alacaksin dedi. Kilo alimina sebep olurmus bu hastalik. cok moralim bozuk.:KK43:(((
cnm benim sadece tsh yüksek bende ömür boyu ilaç kullanıcam çalışmıyormuş benimkide evet benimkisi kilo yapıyor yükseldiğinde ama normale döndüğünde çok güzel kilo verebiliyorsunda.

herkeste etkisi farklı oluyor.ben 4 senedir haşimatoluyum,170 cm ,56 kg da sabitim çok şükür.
bende de regl sıkıntıları yapıyor,bu da demir eksikliğine ,o da kalp çarpıntısına sebep oluyor:) hepsi bağlantılı.ancak moral çok öenmli.ben kabullendim ve hayatımı bu şekilde yönlendirdim.ayrıca diyet ve selenyum cidden işe yarıyor.ilaç dozum hala aynı 4 yıldır.çok şükür hala tiroid bezlerim duruyor ve çalışıyor.ayrıca düzenli kontrol de şart.
Gluten kullanilmamasi iyi geliyormus ve anti tpo yu dusuruyormus bi cok kisiden duyduguma gore. ben de bugunden itibaren basladim ekmek ve glutenli gidalar tuketmicem. bakalim 3 ay sonra ne diyecek. moral cok onemli tabi ama ister istemez stresler oluyor malesef . selenyum hakkinda doktor bisey demedi bana. siz kendiniz mi selenyum ilaci aldiniz?

gluten diyetini denediniz mi?ayrıca selenyumu da..lütfen araştırın.
hastalık var ama etkilerini hafifletmek elimizde.
Gluten diyetine bugun basladim insallah istikrarli olabilirim ;) selenyum takviyesini bilmiyorum eczaneden kendim alsam olur mu acaba doktorlar bu konuda bisey soylemiyor sanirim

Hic korkmayin.Allah beterinden saklasin en yakin arkadasim hasimato.1 cocugu vardi öğrendiğinde.duzenli kan tahlili var sabah ac ictigi bir hapi var.bu kadar.2. Cocuguda yapti ilac hamilelikteda rahatca icilebiliyor.ömür boyu kullanacak.ayni ilaci 3yasindaki oglumda kullaniyor dogustan tiroid bezi yok.sakin olun rabbim dermansiz dert vermesin

Bende haşimatoyum malesef. Eutrox alıyırum 25 mg her sabah ac karnına tabı bu ilacı kullanmamda tsh değerimin vs de etkisi büyük. En son ki ölçümde tsh aralıgım cok cok iyi cıktı fakat anti tpo 909.0 cıktı. İlk baslarda yanı gecen sene 500 filandı tabı ben daha evvelnı bilmiyorum cunku dr benı bunu ölcürmeye yonlendırmemıstı. Bır sorun olur mu diye sordum dr a? Bana - sadece vucudundakı alyuvar yda(akyuvar)sayısı dedı. Merak etme bırşey olmaz dedı. Tsh serbest t4 anti tg ne de baktrman gerekıyor yalnız. Ayrıca kilo sorunu yapar dikkat et. Beyaz olan un seker ekmek hiç bir şeyi tüketmemen gerekiyor.

Bugun tahlil sonucumu aldim haşimato oldugumu ogrendim:KK43: anti-tpo 0-34 araliginda olmasi gerekirken benim degerim 105. doktor ilac kullanmana gerek yok simdilik ama 3 aydan 3 aya kontrole geleceksin dedi. hormonlar bozulursa omur boyu ilac alirmisim. hasimato olup iyilesen var mi? doktor oyle diyetle olacak bisey degil, kontrole geleceksin gerekirse ilac alacaksin dedi. Kilo alimina sebep olurmus bu hastalik. cok moralim bozuk.:KK43:(((
bana da yakın zamanda teşhis koyuldu..yapacak birşey yok..iyileşebilecek bir hastalık değil.. kontrollere gidip gerekli görülürse ilaç başlanılacak..Zaten çok sık rastlanılan bir hastalık..Allah beterinden korusun..

Benimde antikorlarım yüksek ama tsh mı düşük hiç etkilemdyebilirde benim düşükten sonra yükselmiş antikorlar uzuntu bu hastalığı seviyor

Haşimato bir bağışıklık sistemi hastalığıdır ve yenilebilir.benim sonuçlarım tamamen normal şu an.

Burada Karatay diyet topiğini açan Gül abla oda sizin rahatsızlıktan idi Karatay ile sağlığına kavuştu artık buralara uğramıyor fakat facebook çok aktif Karatay diyeti grubu kurdu

Ben de asiri yorgunluk halsizlik ve sac dokulmesi oluyordu ama bunlardan suphelenipte doktora gitmedim. 4 yil once degerlerim anormal cikmisti yogun bi uzuntu yasamistim o zamanlarda. degerler anormal cikinca uzerine de gitmemistim. anneme randevu alirken kendime de alayim diye aldim ve gittim doktora. face de hasimato gruplari buldum. orda bi bayan hasimatoyu atlattigini soylemis iyilesmis. onu gorunce umitlendim belki burda da vardir diye actim konuyu. o gruplarda hep gluten kullanilmamasi gerektiginden ve dereotu tuketilmesi gerektiginden bahsetmisler.
Evet gluten çok zararlı doğru demişler

Back