Tahlil sonucum:(

belirgin etkileri saç dökülmesi halsizlik aşırı derecede sinir. en ufak şeyden nem kapıyoruz. uyku hali uykuya doyamama. üşüme.

Amin tesekkur ederim, stresten oldugunu ve yogun bi uzuntuden dolayi ortaya ciktigini biliyorum, 4 yil once salakligimdan bu hastaliga yakalandim ben ama takmamaya caliscam artik

belirgin etkileri saç dökülmesi halsizlik aşırı derecede sinir. en ufak şeyden nem kapıyoruz. uyku hali uykuya doyamama. üşüme.
Ayni soyledikleriniz fazlasiyla var bende. cildiyeye sac dokulmesinden dolayi kac defa gittigimi hatirlamiyorum bile.b12 takviyesi, demir takviyesi aldim faydasi olmadi dokulmeye devam ediyor. kansizlik olmadigi halde cok usuyorum. ve cevremdeki herkes degistigimi ve asabi biri haline geldigimi soyluyorlardi demekki bundanmis

Amin tesekkur ederim, stresten oldugunu ve yogun bi uzuntuden dolayi ortaya ciktigini biliyorum, 4 yil once salakligimdan bu hastaliga yakalandim ben ama takmamaya caliscam artik

canım meditasyon terapi gibi psikologla yada ne bileyim yaşam koçunun yardımıyla da güzel atlatılır sanki :)

Üzülmeyin kuzenim 15 yaşından itibaren kilo almaya basldi yedi yedi aldı yani hastalgni 20 yasnda öğrendi şuan veremiyor bi arkadaşta bahsetmiş annesinden ne verio ne alio die zayfsanz sorun yapmayn
Boyum 163 kilo 54. kilolu degilim cok sukur ama korkuyorum insallah almam

Ben de bugun endokrin uzmanina sordum yememem gereken ya da dikkat etmem gerekn durumlar var mi diye. yok sadece kontrole gel dedi. ama hasimato hastalari gluten ve sekerden uzak durulmasi gerektigini soyluyorlar

Allah size de şifa versin.dogru saclarida iyice kellesti kardesim erkek bu arada.allah beterini vermesin ne diyeyim
Amin cnm cumlemizi beterinden korusun kötünün kotusu var şükretmek gerek bende damar tıkanıklığı da vardı tiroitle alakası yok ama 1 gece yoğun bakımda kaldım halime binlerce kez sukrettm kendni bilmeden yatanlar mi dersin inleyenlr mi rabbim şifa versin tüm hastalara

Cok etkisi var sinirlere karşı. Halsizlik falan da yapıyor mesela ben 2 sene önce koca kışı sdce battaniye ile geçirirken smdi hem yorgan hemde pufuduk 2 kişilik battaniye ikiye katlayıp yatyrm

Geçmiş olsun.evet neler neler var şükretmek lazım

Bende de var ve ilaç kullanıyorum ömür boyu kullanacağım.

bir cok kisi gördüm hasimatolu, herkeste etkisi baska anladigim kadariyla. yani bende olan sorunlar kardesinizde de kesin vardir diyemem ama söyle anlatayim. eskiden uykum cok hafifti ve sabahlari erkenden mutlu kalkardim. simdi ise tam bir ölüm oldu uyanmak. esim basimda resmen sinirden ağlıyor ama kalkamiyorum. depresif ruh hali yapiyor bi de bu hastalik. duygu durumum hic bir zaman eskisi gibi olmadi ne yazikki. ki hayatimin en mutlu gunlerinde karsilastim bu hastalikla guya. kilo aldim cok hızlı ben de oyle farkettim zaten. dehset sac dokulmem var, hatta kirpiklerim bile döküldü. yediklerime cok dikkat ediyorum, bir kac gun etmesem bagirsaklarim da sorun cikariyor. doktorum sen biraz fazla etkilendin bundan dedi, hic etkilenmeyenler de varmis.

aynı sorun bende de var kilo aldım şuan aldığım kilodayım sabit kaldı ne alıyorum nede çok veriyorum.Saç dökülmesi desen evin her tarafından çıkıyor,kalp çarpıntım vardı o biraz azaldı ama arada sırada oluyor eskiden ellerim zangır zangır titrerdi azaldı eskisine nazaran,uykum düzeldi biraz ama ara sıra yine aynı gözümü açamıyorum.Kirpiklerim dökülüyor bu ara kaşımda da var döküntü allahtan çıkıyor hemen.Bu ara bağırsaklarımda da sorun var kabız ve ishal arasında gidip geliyorum şuan düzeldi bağırsak sorunuda nedenleri arasında.

ben de haşimatoluyum. siz henüz hastalığın başındasınız.bu bir bağışıklı sistemi hastalığı. savunma sisteminiz tiroid bezlerinizi düşkan olarak algılayıp giderek yok etmeye başlıyor. anit tpo da antikor seviyeniz.yani vücut devamlı antikor üretiyor,vücutta mikrop ya da virüs varmışçasına...
şimdi öncelikle şunları denemenizi öneririrm; selenyum takviyesi ve de gluten diyeti...
yapılan araştırmalar(özellikle yabancı kaynaklar) glutenin ,bağışıklı sistemindeki bu tahribata sebep olduğunu gösteriyor.gluten diyeti ile antikor seviyesini düşürebilen çok insan var. ki bu da iyileşme demek ancak ömür bpoyu devam etmeli.- işe yararsa. aynı şekilde selenyum takviyesi de faydalı.
geçmiş olsun.

Anladım Allah yardımcıniz olsun

Ben de haşimato hastasıyım canım benim anti tpo 500 lerde. Malesef hızlı kilo alımı oluyor ben 1ayda 10 kilo aldığımı bilirim. Malesef tedavisi yok tiroit bezi çalışamaz hale gelince ömür boyu sentetik hormon ilacı kullanılacak. Tsh hormonunu sık sık kontrol ettir. Belli aralıklarla tiroit bezini ultrason ile kontrol ettir. Çünkü bu hastalık tiroit beyinde iltihaplanma yapabiliyor. Nodül olup olmadığını da kontrolle takip edilir. Benim tiroit bezim büyüyor ama zamanla küçülecekmiş çalışamaz hale gelince. Canını sıkma. Kilona dikkat et. Bir de gluten diyeti yapanlar başarı sağlayanlar var bi araştır istersen.

Boyum 163 kilo 54. kilolu degilim cok sukur ama korkuyorum insallah almam
herkeste etkisi farklı oluyor.ben 4 senedir haşimatoluyum,170 cm ,56 kg da sabitim çok şükür.
bende de regl sıkıntıları yapıyor,bu da demir eksikliğine ,o da kalp çarpıntısına sebep oluyor:) hepsi bağlantılı.ancak moral çok öenmli.ben kabullendim ve hayatımı bu şekilde yönlendirdim.ayrıca diyet ve selenyum cidden işe yarıyor.ilaç dozum hala aynı 4 yıldır.çok şükür hala tiroid bezlerim duruyor ve çalışıyor.ayrıca düzenli kontrol de şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…