Tahlil sonucum:(

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.271
333
Bugun tahlil sonucumu aldim haşimato oldugumu ogrendim anti-tpo 0-34 araliginda olmasi gerekirken benim degerim 105. doktor ilac kullanmana gerek yok simdilik ama 3 aydan 3 aya kontrole geleceksin dedi. hormonlar bozulursa omur boyu ilac alirmisim. hasimato olup iyilesen var mi? doktor oyle diyetle olacak bisey degil, kontrole geleceksin gerekirse ilac alacaksin dedi. Kilo alimina sebep olurmus bu hastalik. cok moralim bozuk.(((

Annem haşimato. Ömür boyu kullanması gereken bir hapı var, her sabah alır.
Kilo yapar mı bilmem ama kilo vermesi güç olur, neticede hormonlar çalışmıyor.
Annem de kilolu değildir zaten. Ama veremez de, almaz da mesela .

Bu rahatsızlık geçmiyor bildiğim kadarıyla. .

Çok geçmiş olsun , Allah beterinden saklasın , üzülmeyin, herşey insanlar için . Bir hapa mahkum olmak zor da gelse,daha kötüsü olmadığı için şükretmek gerekir.

Yaşınız kaç, evli misiniz

Allah şifa versin canim.

Hiç moralini bozma, şu an ilaç kullanman da gerekmiyormuş. Kontrollerini sakın aksatma, ilaç kullanman gerektiği zaman düzgün şekilde kullanıp kontrol altında olursan normal bir insandan farksız şekilde yaşarsın etkilenmezsin merak etme

Merak etmeyin illa ilac kullanma ihtiyaciniz olacak diye bir durum yok.
Ama kontrollerinize gidin.
Ayrica ilaci uygun dozda kullandiginizda belirtileri yasamazsiniz kilo alimi kabizlik halsizlik gibi...
Bir de gebelik gibi bir dusunceniz varsa kontrolleri sakin ihmal etmeyin gebelikte sıkı kontrol altinda tutulmasi gereken bir hastalik. Gecmis olsun

Hasimatoyum. tedavi edilemez. ancak ömür boyu üretilmeyen hormon sentetik olarak alinir. yani hergun ilac kullaniyorum. berbat bir hastalik. herkesi farkli etkiliyor ama benim hayatimin icine s..... neyse yapacak birsey yok dunyanin sonu degil, elden gelen birsey de yok. ne yapsaniz boş oluruna birakin, takipleri ihmal etmeyin

Bende var.
Tedavisi yok.
3 ayda bir tahlil yaptırıp duruma göre ilaç alıyorum.
Kg yapabilir de yapmayabilir de, dönemsel değişiyor. İlaç almaya ihtiyacın varsa kg aldığın dönemdesin demek.
Gebelik düşünüyorsan uzun vadede kontrol altında tutman gereken bir şey. Zorlaştırıyor diyorlar.

Tesekkurler Allah sifa versin annenize de. gecmiyormus bugun doktor da oyle soyledi haklisiniz daha beteri olmaz ins. bekarim 29 yasindayim

Ben de asiri yorgunluk halsizlik ve sac dokulmesi oluyordu ama bunlardan suphelenipte doktora gitmedim. 4 yil once degerlerim anormal cikmisti yogun bi uzuntu yasamistim o zamanlarda. degerler anormal cikinca uzerine de gitmemistim. anneme randevu alirken kendime de alayim diye aldim ve gittim doktora. face de hasimato gruplari buldum. orda bi bayan hasimatoyu atlattigini soylemis iyilesmis. onu gorunce umitlendim belki burda da vardir diye actim konuyu. o gruplarda hep gluten kullanilmamasi gerektiginden ve dereotu tuketilmesi gerektiginden bahsetmisler.

İnstagramda pinoeatshealty ve alternatiftıpuzmanını okuyun beslenmenin çok etkisi var bu hastalıklara.

bagisiklik hastaligi hasimato.
bagisiklik hucreleri tiroide saldiriyor islevini bozuyor felan filan.stresten uzak durup ,beslenmeye dikkat edin.sekerden ve benzeri turevlerinden uzak durmaya calisin

Benim kardeşimde var.kilosu vardı biraz zaten ,ama almadı da daha fazla.ilac kullanıyor.
ne gibi bir etkisi oldu sanki kardesimde çok etkisi yok gibi ama bize mi söylemiyor acaba.ayri şehirlerdeyiz tatillerde falan gorusuyoruz acaba sıkıntıları var da bize mi belli etmiyor diye uzuldum simdi

Öncelikle Allah şifa versin . Unutmayın ki Stres çok etkili troit ile ilgili hastalıklarda... önce stresi unutun . unutmanın yollarını arayın . Bu bitkisel tedavisini duymuştum . Her şeyini araştırıp içinizi rahat ettirin . Her hastalığın ilacı mutluluk mutlu olun iyileşeceksiniz :)

Valla ustte bir uye bahsetmis.
Poliklinige bir hastamiz gelmisti, teyze diyebilecegim yasta.
Hipotiroidisi varmis, dereotu tohumu gibi bisi iciyordu ve duzelmisti hormonlari.
Tabi hekim olarak boyle bir seye inanmayiz da onermeyiz de ama gordugumu soyluyorum

bende var cnm. değerler katlıyor bende şuan için ilaç vermedi ama kendin dikkat etmelisin fazla tuzu hayatından çıkart kırmızı lahana içeriğinde tuz hapsediyor sakın yeme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…