sagol canim sanada cok gecmis olsun..ben simdilik yarim ilac kullaniyorum bir ay sonra kontrolüm var yine kan tahlili yapilip bakilacakmis..tahlil sonucuna göre ya ilac miktari dahada yükseltilecek yada oldugu gibi kalacakmis..ömrüm boyunca ilac kullanmak zorunda olacagimi hic düsünmezdim..peki hormon ilaclarinin yan etkisi oluyormu?? duyduguma göre bas agrisi, kas agrisi, kalp carpmasi, regl düzensizligi gibi yan etkileri varmis?? sende bunlara benzer birsey oldumu?
Merhaba arkadaslar.. Konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama yardimizia ihtiyacim var
Bir kac ay önce birden bire baslayan asiri yorgunluk, halsizlik, kilo alma vs. sonucu doktora gidip kan tahlili yaptirdim bugün tahlil sonucunu ögrendim
Hipotiroid yani tiroit bezinin yeterli hormon üretememesi sonucu ortaya cikan bir hastalikmis. Hormon ilaclariyla tedavi ediliyormus...buraya kadar hersey tamam (allah baska dert vermesin) ama benim aklima takilan sey Doktorumun dedigine göre bu hastalik kisirliga yol acabiliyormus yani yumurtalamayi engelliye biliyormus..Eger hamile kalinirsa düsük yapma ihtimali yüksekmis..tabi doktoruma göre bunlar sadece bir ihtimal..yani olabilir ama olmayabilirde..Internette biraz arastirdim ama fazla bilgi sahibi olamadim
Evleneli daha 1 sene olmadi ama esim ve ben cocuklari cok seviyoruz ve ilerde bebegimizin olmasini cok istiyoruz...Bu durumu aklima ne yazikki cok takiyorum Moralim 0 :85:
Aranizda Hipotiroid hastasi olupta hamile kalan varmi? Ilaclarin yan etkisi oluyormu (daha fazla kilo almak gibi)?? Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsin
cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
Üzülmek için daha erken değil mi canım peki?
Aynı dert benim de başımda. Tiroidim fazla çıktı, 8.77.
Hatta bu konuyla alakalı pazartesi konu açtım buraya.
Hiç üzülme, üzülmek için henüz erken.
Senin yüksek mi çıktı acaba, düşük mü onu merak ettim?
Benim bildiğim, hormon ilaçları kilo verdiriyor.
Ve zararı yok.
Çünkü sende olmayan hormonları dışardan alıyorsun..
Benim yarın randevum var, doktorum yarın ilaç verecek.
1 yıl kullanacakmışım. Ama korkulacak bir şey yok...
Sonucunu öğrendikten, normal değerleri öğrendikten sonra eminim ki için rahatlayacak.
Çok geçmiş olsun arkadaşım.
tabi ki oldu.korunmayı bıraktık 1 ay sonra hamileydim.Allah başka dert vermesin.üzme kendini stres gebe kalmanı engelleyebilir.rahat ol...
Adet duzensizligim yok ama arasira kalp carpintim oluyor benim kalp carpintim aslinda eskiden daha coktu bir uc-dort yil oncesine kadar o zamanda romatizmam vardi ondan kaynaklaniyordu suanda arada sirada oluyor ilacin yan etkisi olabilir.Degerlerin kac cikti ?
canım elbetteki o şekilde olupta hamile olanlar var üzülme takma kafana rabbim şifa versin...bizde de görünüşte problem yok ama rabbim vermeyince vermiyor...yani diyeceğim şu ki rabbim neyler neylerse güzel eyler...belirsiz dert olmasında inşallah önce tedavini olursun sonrada bebek düşünürsün çok geçmiş olsun
Annem de senelerdir bu hastalikla yasiyo kontrollerine gidiyo hayat boyu kullanmasi gereken bi ilaci var, ama 3 cocugu var yani o ihtimal varsa da dusuk bi ihtimaldir hersey olcagina varir bosuna uzme kendini ya kisir olabilirim diye uzulmenin bi faydasi yok ki dua et uzulme bende de bi cilt problemi vardi doktorum neler soyledi tedavisi yok bununla yasamayi ogren onu yeme bunu yeme bissuru sey hastaneden cikinca aglamistim sonra konusunda uzman bi doktora gittim cok sukur gecti dicegim o ki takma yani doktorlarin her soyledigini:)
Öncelikle geçmiş olsun. Benim kardeşimde hipotroid hastası. Hamile kalamama durumu, sizin ilaçlarınızı düzenli kullanıp kullanmamanıza bağlı. Belli bir sınır var şimdi tam olarak bilmiyorum ama o sınırı geçmemeli tsh. Ozaman hamile kalabilirsiniz.
Birde kilo almamak için ilacınızı kahvaltıdan en az yarım saat önce içmelisiniz.
sagolun..doktorumda sabahliari kahvaltidan önce dedi öyle aliyorum ilaclarimi bende..peki kardesinizde herhangi bir yan etki yaptimi ilaclar??
İlacın herhangi bir yan etkisini görmedi. Zaten bildiğim tek yan etkisi, erken içilmediği zaman kilo aldırması.
herkesin metabolizmasi farkli zaten kisiden kisiye degisir herhalde :26:..kilo almak sorun degil baska birsey olmasinda
Kimi tiroit rahatsizligi olanlar zayiflar canim onlarin hormonlari cok calisir kimiside kilo alir.Mesela ben cok zayiftim hastalik cikinca biraz kilo aldim ilaclarini duzenli kullan canim sanirim leve ile basliyan ilaci kullaniyorsun ben onu kullaniyorum.
Merhaba arkadaslar.. Konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama yardimizia ihtiyacim var
Bir kac ay önce birden bire baslayan asiri yorgunluk, halsizlik, kilo alma vs. sonucu doktora gidip kan tahlili yaptirdim bugün tahlil sonucunu ögrendim
Hipotiroid yani tiroit bezinin yeterli hormon üretememesi sonucu ortaya cikan bir hastalikmis. Hormon ilaclariyla tedavi ediliyormus...buraya kadar hersey tamam (allah baska dert vermesin) ama benim aklima takilan sey Doktorumun dedigine göre bu hastalik kisirliga yol acabiliyormus yani yumurtalamayi engelliye biliyormus..Eger hamile kalinirsa düsük yapma ihtimali yüksekmis..tabi doktoruma göre bunlar sadece bir ihtimal..yani olabilir ama olmayabilirde..Internette biraz arastirdim ama fazla bilgi sahibi olamadim
Evleneli daha 1 sene olmadi ama esim ve ben cocuklari cok seviyoruz ve ilerde bebegimizin olmasini cok istiyoruz...Bu durumu aklima ne yazikki cok takiyorum Moralim 0 :85:
Aranizda Hipotiroid hastasi olupta hamile kalan varmi? Ilaclarin yan etkisi oluyormu (daha fazla kilo almak gibi)?? Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsin
cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
canım hiç canını sıkma, ne hastalıklar var. hipotiroidin tedavisi çok basit.
benim hastalıklarımdan sadece bir tanesi hipotiroid. hiçbir gün bunun için canımı sıkmadım.
gebelikte takip ettirmen önemli. bilinçli ol, hiç sıkıntı yapma.
şu an hamileyim, tahlil sonucuma göre, ilacımın dozunu artırdı dr. normal sınırlarda olduğu sürece sorun yok. ilacın bebeğe zararı yok, aksine hamilelikte almazsan problem ile karşılaşırsın.
rahat ol.
istersen bir de endokrin uzmanına görün. ve sakın sakın buna canını sıkma. ilacını aksatırsan, kullanmazsan belli riskleri vardır ama sen bilinçli olup kontrollerini yaptır. keyfine bak sonrasında
boşuna sıkma canını bneimde tiroidlerim az çalışıyor düzenli ilaç kullaıyorum 4- 5 ayda birde tahlil yaptırıyorum kilo falanda aldırmadı ilaçlar aksine sürekli olan yorgunluğğum 2 haftada bir tekrarlayan ve en az 10 gün süren boğaz enfeksiyonlarım son buldu. gebelik konusuna gelince evet tiroidi az çalışanlar zor gebe kalır diye birşey biliyorum bende ama hiç kafama takmıyorum bnde 1,5 yıllık evliyim şuan çok başka hastalıklarla boğuşuoyrum çocuk yapablecek durumda değilim ama hiç takmıyorum o konuyu kafama. senn gibi ilk duyduğumda bnde çok üüzlmüştüm çocuğum olmayacakmı diye ama bu allahın taktiri. bnm her bakımdan sağlıklı olup da çocuk düşüren çok arkadaşım var o nedenle düşünme böyle şeyleri sen ilaçların düzenli iç yeter.
allah bebegini sag salim kucagina almayi nasip etsin...görünürde cok basit bir hastalik benimde tek sorunum belkide bebegimin olmayacagi...4 hafta sonra kontrollüm var kan tahlili yapilacak yine birde ultrason yapacakmis doktorum bakalim ne cikacak..endokrin uzmanina görünmeyide düsündüm ama önce biraz arastirmam gerekiyor yurt disinda yasiyorum burda hemen randevu vermiyorlar maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?