Tahlil sonucu :(

Adet duzensizligim yok ama arasira kalp carpintim oluyor benim kalp carpintim aslinda eskiden daha coktu bir uc-dort yil oncesine kadar o zamanda romatizmam vardi ondan kaynaklaniyordu suanda arada sirada oluyor ilacin yan etkisi olabilir.Degerlerin kac cikti ?

canım elbetteki o şekilde olupta hamile olanlar var üzülme takma kafana rabbim şifa versin...bizde de görünüşte problem yok ama rabbim vermeyince vermiyor...yani diyeceğim şu ki rabbim neyler neylerse güzel eyler...belirsiz dert olmasında inşallah önce tedavini olursun sonrada bebek düşünürsün çok geçmiş olsun

sanada cok gecmis olsun canim..benim tek korkum bebek ilac almisim kilo almisim fark etmez ama bebegim olsun cok istiyorum korkumda eger olmazsa diye...benimki düsük cikti yarim ilacla basladim artik 4 hafta sonra kontrolüm var..allah yardimcimiz olsun

tabi ki oldu.korunmayı bıraktık 1 ay sonra hamileydim.Allah başka dert vermesin.üzme kendini stres gebe kalmanı engelleyebilir.rahat ol...

amin allah bagislasin canim insallah bizdede problem olmaz hemencecik oluverir bebisimiz

degerlerimi tam olarak bilmiyorum doktorum elime vermedi degerleri sadece düsük oldugunu söyledi..4 hafta sonra kontrolüm var yine kan tahlili yapilacakmis ona göre ilacin dozunu artiracakmis ...ilaclari daha yeni almaya basladim bakalim artik bende yan etki yapacakmi insallah yapmaz

Annem de senelerdir bu hastalikla yasiyo kontrollerine gidiyo hayat boyu kullanmasi gereken bi ilaci var, ama 3 cocugu var yani o ihtimal varsa da dusuk bi ihtimaldir hersey olcagina varir bosuna uzme kendini ya kisir olabilirim diye uzulmenin bi faydasi yok ki dua et uzulme bende de bi cilt problemi vardi doktorum neler soyledi tedavisi yok bununla yasamayi ogren onu yeme bunu yeme bissuru sey hastaneden cikinca aglamistim sonra konusunda uzman bi doktora gittim cok sukur gecti dicegim o ki takma yani doktorlarin her soyledigini:)

cok sagol canim allah sizede bebek nasip eder insallah...esimde kafana takma allah bilir olursa olur olmazsa nasip diyor ama iste gelde kafana takma

Üzülmemeye calisiyorum .. aslinda okadarda kötü olan bir hastalik degil(allah baska dert vermesin)yani daha kötü olanida var ama hic aklima gelmezdiki tiroidin gebelige engel olabilecegi... Tiroid hastasi olup hamile kalanlari, cocugu olanlari duyunca ümitleniyorum sagolun

Öncelikle geçmiş olsun. Benim kardeşimde hipotroid hastası. Hamile kalamama durumu, sizin ilaçlarınızı düzenli kullanıp kullanmamanıza bağlı. Belli bir sınır var şimdi tam olarak bilmiyorum ama o sınırı geçmemeli tsh. Ozaman hamile kalabilirsiniz.
Birde kilo almamak için ilacınızı kahvaltıdan en az yarım saat önce içmelisiniz.

sagolun..doktorumda sabahliari kahvaltidan önce dedi öyle aliyorum ilaclarimi bende..peki kardesinizde herhangi bir yan etki yaptimi ilaclar??

sagolun..doktorumda sabahliari kahvaltidan önce dedi öyle aliyorum ilaclarimi bende..peki kardesinizde herhangi bir yan etki yaptimi ilaclar??

İlacın herhangi bir yan etkisini görmedi. Zaten bildiğim tek yan etkisi, erken içilmediği zaman kilo aldırması.

herkesin metabolizmasi farkli zaten kisiden kisiye degisir herhalde :26:..kilo almak sorun degil baska birsey olmasinda

Kimi tiroit rahatsizligi olanlar zayiflar canim onlarin hormonlari cok calisir kimiside kilo alir.Mesela ben cok zayiftim hastalik cikinca biraz kilo aldim ilaclarini duzenli kullan canim sanirim leve ile basliyan ilaci kullaniyorsun ben onu kullaniyorum.

Az çalışanlar kilo alır çok çalışanlar kilo alamaz.

Benim kilom normaldi ama birkac ay icinde 5 kilo aldim yeme icmede bir degisiklik olmadi hic demekki bu hastalik yüzündenmis..daha fazla kilo almak istemem ama kilo almak dünyanin sonuda degil tabi ....yurt disinda yasiyorum ben canim aldigim ilacin ismi L-Thyrox

canım hiç canını sıkma, ne hastalıklar var. hipotiroidin tedavisi çok basit.
benim hastalıklarımdan sadece bir tanesi hipotiroid. hiçbir gün bunun için canımı sıkmadım.

gebelikte takip ettirmen önemli. bilinçli ol, hiç sıkıntı yapma.
şu an hamileyim, tahlil sonucuma göre, ilacımın dozunu artırdı dr. normal sınırlarda olduğu sürece sorun yok. ilacın bebeğe zararı yok, aksine hamilelikte almazsan problem ile karşılaşırsın.
rahat ol.
istersen bir de endokrin uzmanına görün. ve sakın sakın buna canını sıkma. ilacını aksatırsan, kullanmazsan belli riskleri vardır ama sen bilinçli olup kontrollerini yaptır. keyfine bak sonrasında

tiroid ilacını aç karnına alınca, daha iyi ilaç emilimi oluyor.
kahvaltıdan ortalama 1 saat önce iç.
bir de iyotlu tuz alın, kullanın evde.
başka dikkat etmen gereken hiçbir şey yok. (dr önerileri dışında)

boşuna sıkma canını bneimde tiroidlerim az çalışıyor düzenli ilaç kullaıyorum 4- 5 ayda birde tahlil yaptırıyorum kilo falanda aldırmadı ilaçlar aksine sürekli olan yorgunluğğum 2 haftada bir tekrarlayan ve en az 10 gün süren boğaz enfeksiyonlarım son buldu. gebelik konusuna gelince evet tiroidi az çalışanlar zor gebe kalır diye birşey biliyorum bende ama hiç kafama takmıyorum bnde 1,5 yıllık evliyim şuan çok başka hastalıklarla boğuşuoyrum çocuk yapablecek durumda değilim ama hiç takmıyorum o konuyu kafama. senn gibi ilk duyduğumda bnde çok üüzlmüştüm çocuğum olmayacakmı diye ama bu allahın taktiri. bnm her bakımdan sağlıklı olup da çocuk düşüren çok arkadaşım var o nedenle düşünme böyle şeyleri sen ilaçların düzenli iç yeter.

allah bebegini sag salim kucagina almayi nasip etsin...görünürde cok basit bir hastalik benimde tek sorunum belkide bebegimin olmayacagi...4 hafta sonra kontrollüm var kan tahlili yapilacak yine birde ultrason yapacakmis doktorum bakalim ne cikacak..endokrin uzmanina görünmeyide düsündüm ama önce biraz arastirmam gerekiyor yurt disinda yasiyorum burda hemen randevu vermiyorlar maalesef

sanada cok gecmis olsun..ilaclari düzenli icmeye calisiyorum daha yeni basladim zaten kullanmaya.. insallah yan etkisi olmadan faydasini görürüm...bende doktorumdan duydugumda cok üzüldüm ama dedigin gibi nasip dua edip ilaclari düzenli kullanmaktan baska care yok

amin, çok teşekkürler.

genel kontroller onlar. benim de tiroid ultrasonumda kist çıkmıştı ama tedavi için ekstra birşey demedi dr. ekstra tiroid problemleri oluyor, ultrasonla bakılması iyi.
inş öyle problemler ile hiç karşılaşmazsın ama bebeğin olmazsa tiroidden başka sorunları araştırmaya başlarsın, tiroid o kadar engelleyici bir şey değil.
değerini yazmamışsın sanırım ama, çok aşırı yükselen değerlerde o tür problemler olabilir, ama tedavi ile onlar da halledilir.

Türkiye'de devlette endokrin uzmanı bulmak zor, dediğin gibi randevu sıkıntısı yaşadığım için ben özelde gitmiştim. başka hormonal problemlerim de vardı, zorunlu gittim.
her şeyin bir çözümü var yine. bebek için korkman gereken bir durum yok canım. yeter ki tedavini aksatma. geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…