Canım tsh sonucunu yazar mısın?
Merhaba arkadaslar.. Konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama yardimizia ihtiyacim var
Bir kac ay önce birden bire baslayan asiri yorgunluk, halsizlik, kilo alma vs. sonucu doktora gidip kan tahlili yaptirdim bugün tahlil sonucunu ögrendim
Hipotiroid yani tiroit bezinin yeterli hormon üretememesi sonucu ortaya cikan bir hastalikmis. Hormon ilaclariyla tedavi ediliyormus...buraya kadar hersey tamam (allah baska dert vermesin) ama benim aklima takilan sey Doktorumun dedigine göre bu hastalik kisirliga yol acabiliyormus yani yumurtalamayi engelliye biliyormus..Eger hamile kalinirsa düsük yapma ihtimali yüksekmis..tabi doktoruma göre bunlar sadece bir ihtimal..yani olabilir ama olmayabilirde..Internette biraz arastirdim ama fazla bilgi sahibi olamadim
Evleneli daha 1 sene olmadi ama esim ve ben cocuklari cok seviyoruz ve ilerde bebegimizin olmasini cok istiyoruz...Bu durumu aklima ne yazikki cok takiyorum Moralim 0 :85:
Aranizda Hipotiroid hastasi olupta hamile kalan varmi? Ilaclarin yan etkisi oluyormu (daha fazla kilo almak gibi)?? Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsin
cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
varr ben.hem hipotiroidi hastası hem de bi hemşire olarak cevap vereyim.ilacını düzenli kullanıp ara ara tsh,t3,t4 vs. değerlerine baktırıp,normal sınırlarda tuttuğun sürece bişey olmaz.bende yaklaşık 5 yıldır hipotirodi hastasıyım çok şükür 9 aylık bebeğim var.kontrol altında olduğun sürece problem yok.özellikle gebelikte daha da önem vermen gerek.korkutmak maksatlı değil bilgilendirmek için söylüyorum gebelikte dikkat edilmeyen hipotroidi bebeğin zekasında olumsuz etkiler yapabilir.kilo eselesine gelince tam tersi ilaç çalışmaya tiroid bezini çalıştırdığı için metabolizman da hızlanır daha rahat kilo verirsin.ömür boyu ilaç kullanman gerektiğini söylemiştir zaten doktorun.çokta kafaya takme.ilaçlarını düzenli kullan,kontrollerini düzenli yaptır sorun kalmaz.geçmiş olsun..
Tsh sonucu bilmiyorumdoktorum sonuclari elime vermedi sadece tahli sonuclarini görüstü benimle...sadece olmasi gereginden cok daha düsük oldugunu biliyorum...bu arada yurt disinda yasiyorum
Allah bagislasin...insallah bizede nasip olur...icime az da olsa su serptin cok sagol
Doktorumun dedigine göre ilaclari düzenli olarak kullandigimda herseyin normale dönme olanagi varmis öbür türlü ömür boyu ilac kullanman gerekecek...
Peki bebek istediginizde hemen oldumu? zamanlami oldu ?? :26:
arkadasim uzme kendini rahat ol o tam kisirlik degildir de zorlastiriyodur cocuk olmasini,
ALLAH buyuk ilaclarla iyilesirsin INSALLAH olmadi bir suru yontem var denersin,
kismetinde cocuk varsa her turlu olur zaten INSALLAH bosuna uzup kendini strese sokma streste hormonlari etkiliyor
ALLAH GONLUNE GORE VERSIN INSALLAH(AMIN)
Canim ilk once cok gecmis olsun..
Hipotiroid yine gunumuzun trend problemleri arasina girmeye basladi, bu konuda kesinlikle yalniz degilsin..
Kilo almanin onemli sebeplerinden bir tanesi zaten vucudun hormon uretimini dengeleyememesi oldugu icin ilaclarla kontrol altina kesinlikle alinabilir. Benim arkadasim ilk cocugundan sonra hipotiroid oldugunu ogrendi ve doktoru hamile kalma konusunda bir problem gormedi..
Yumurta uretimi zaten hormonal oldugu icin evet yumurtlamayi erteleyebilir veya engelleyebilir ama ilaca basladigin anda sorun olmayacaktir. Canim dusuk olma ihtimali cok dusuk sonucunda cogu gebelikler dusukle sonuclaniyor, benim hic bir sorunum yok ama iki tane dusuk yaptim yani bunlara cok takilma moralini iyice bozma stres herseyin bas afimda dusmani
Her ilacin yan etkisi maalesef var canim ama herkeste degisik sekillerde gosterir yan etkilerini, mesela ben dusuk yaptigimda bebek aspirini icerken midemde ulser olustu ama baska insanlarda hic yan etkisi olmuyor. Aksine senin kilo alman daha cok hipotiroide bagli. Ilaclarin buyuk bir ihtimalle bunu dengeleyecektir.
Kafana hic takma canim tibben korkulcak bir durum yok, hemen ilac tedavisine baslarsan kontrol altina alinip hormonlarin dengelenmeye baslar ve hayirlisiyla evlat sahibi olursun. Hic uzulme canimmm
Merhaba arkadaslar.. Konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama yardimizia ihtiyacim var
Bir kac ay önce birden bire baslayan asiri yorgunluk, halsizlik, kilo alma vs. sonucu doktora gidip kan tahlili yaptirdim bugün tahlil sonucunu ögrendim
Hipotiroid yani tiroit bezinin yeterli hormon üretememesi sonucu ortaya cikan bir hastalikmis. Hormon ilaclariyla tedavi ediliyormus...buraya kadar hersey tamam (allah baska dert vermesin) ama benim aklima takilan sey Doktorumun dedigine göre bu hastalik kisirliga yol acabiliyormus yani yumurtalamayi engelliye biliyormus..Eger hamile kalinirsa düsük yapma ihtimali yüksekmis..tabi doktoruma göre bunlar sadece bir ihtimal..yani olabilir ama olmayabilirde..Internette biraz arastirdim ama fazla bilgi sahibi olamadim
Evleneli daha 1 sene olmadi ama esim ve ben cocuklari cok seviyoruz ve ilerde bebegimizin olmasini cok istiyoruz...Bu durumu aklima ne yazikki cok takiyorum Moralim 0 :85:
Aranizda Hipotiroid hastasi olupta hamile kalan varmi? Ilaclarin yan etkisi oluyormu (daha fazla kilo almak gibi)?? Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsin
cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
Cnm bunları hiçç kafana takma. Banada neler neler dediler. Rahimde şekil bozukluğundan dolayı düşük yapma olasılığımın yüksek olduğu,üstelik internette arattırdığımda da düşük riskinin olduğu yazıyordu. Hatta çok şiddetli geçmeyen idrar yolları iltihabım vardı halada var buda düşüğe sebep oluyomuş ama demekki Allah isteyince kul bebek sahibi olabiliyor. Böyle düşün.
Cok gecmis olsun canim yaklasik 5 yildir tiroit hastasiyim benim de hormonlarim az calisiyor doktorumun dedigine gore 5 yildir. Duzenli 3 Aydan aya kontollerimi yaptiriyorum.Tahlil soncum bazen cok iyi olur. Bazende cok yuksek olur.Kullandigim ilac miktari degisebiliyor.Bazen 1 bazen yarim bazen 2 bazende 1.5 oluyor tahlil sonuclarina gore suan en son gunde 1 tane iciyordum fakat doktorum 1.5 hapa yukselti omur boyu kullanacagim.
Benim 2 teyzem de tiroid hastası, biri hiperparatiroid, hem böbrek üstü bezi, hemde boyun kısmında ki bir tiroid bezinden ameliyat oldu, ilaç kullanıyor maşallah 2 oğlu 1 kızı var.
Bir teyzem de hipertiroidi hastası, yaklaşık 10 yıldır ilaç kullanıyor, onun da 3 tane oğlu var.
Erkek arkadaşımın yengesi hipertiroidi 20' li yaşlarından beri, 1,5 yaşında kızı var.
Umutsuzluğa kapılmayın lütfen, tedavinizi aksatmayın.
Çok geçmiş olsun..
banada doktorum aynı şeyleri söyledi hatta erken evlen yoksa çocuğun olmaz dedi. yıkıldım bende sizin gibi ama burada bir komsumuz hem haşimato hem hipotiroid ve 42 yaşında korunduğu halde hamile kaldı. yani inşallah bebeğin istediğin zaman hayırlısı ile olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?