Gebeliğe Hazırlık tahlil sonuçlarından anlayanlar.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Niloya444

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
2.643
1.738
53
kk üyeleri adetin 3.günü dr gittim ve çeşitli kan testleri aldı bugün hepsi çıkmış normal durumda ama Anti rubella IgG (Kemiluminesans veya benzeri) adında birşey pozitif yazıyor değer 10un altında olmalıyken 395 çıkmış bune şimdi bulamadım bir türlü 10 gün sonra dr gidicem çünkü çıkıcak kan testleri var

Rubella kızamıkçıga karşı vücudun oluşturduğu bağışıklık demek diye biliyorum bende yaptırmıştım pozitif cıkmıstı ama drlar bişey söylememişti

Rubellaya karşı bağışıklık olup olmadığı kanda yapılacak olan serolojik bir incelemeyle kolaylıkla anlaşılabilir. Rubella IgG'nin pozitif olması, o kişinin kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir.

Eğer negatif çıksaydı bağışıklığın yok demekti

Rubella kızamıkçıga karşı vücudun oluşturduğu bağışıklık demek diye biliyorum bende yaptırmıştım pozitif cıkmıstı ama drlar bişey söylememişti
bende nette bu tarz yazılar okudum ama peki bunun için ne gibi önlemler alınıyor ne kadar önemli bunlar ve aşısının olduğu yazıyor

bende nette bu tarz yazılar okudum ama peki bunun için ne gibi önlemler alınıyor ne kadar önemli bunlar ve aşısının olduğu yazıyor
Ya çocuklukta aşı oldun ya da hasta oldun atlattın. Bu iyi bişey bağışıklığın var demek. Benimde pozitif daha yeni yaptırdım

Rubella ıgg'ye kızamıkçık geçirip geçirmediğinizi anlamak için bakılıyor. Pozitif sonuç kızamıkçık geçirdiğinizi ya da çocukken aşı olup bağışıklık kazandığınızı ifade eder. Doktorum gebelik öncesinde negatif çıkarsa kızamıkçık aşısı olunması gerektiğini ve aşıdan sonra 1 ay gebeliğin yasak olduğunu söylemişti. Çünkü bağışıklığınız yoksa ve hamilelikte kızamıkçık geçirirseniz bebekte körlük, sağırlık gibi ciddi hasarlar oluşabiliyormuş. Rubellaya bu yüzden bakılıyor. Canınızı sıkmayın, sorun yok

Aşağıda ki arkadaşlar çok güzel açıklama yapmışlar canınızı sıkmayın bendce

ALLAH RAZI OLSUN İÇİME SU SERPTİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK SAĞLUN

SİZDE ÇOK SAĞOLUN deĞERİN YÜKSEKLİĞİ BENİ BAYA KORKUTMUŞTU
Mesela şöyle düşün benim babamda hepatit b vardi biz vefatından sonra test yaptırdık o zaman negatif çıkmıştı bağışıklığimiz yoktu aşı olduk aradan bı 10 sene geçmişti yine sarılık belirtilerim vardı tekrar test yaptırdım o zaman 10 falan çıkmıştı değerim 2 defa belli aralıklarla asi yaptirdim şimdi 650 kusurlerdr pozitif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…