• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahlil Sonuçlarımın Yorumlanması

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
merhabalar 🌸

tiroid problemi yaşayan biriyim. ilaç kullanmayı doktor onayıyla bırakmıştım. uzun aradan sonra değerlerime baktırmak istedim. tahlil sonucum çıktı ama doktorum 10 gün sonraya randevu verdi. tahlil sonuçlarımı yorumlayabilecek doktor arkadaşların yardımını rica ederim.
*10 gün sonra tabii ki doktoruma gideceğim ama bazı değerlerim yüksek ve ne anlama geldiğini merak ediyorum.
Screenshot_2022-04-26-08-16-30-1.png
Screenshot_2022-04-26-08-16-14-1.png

şunu da belirteyim: 3 ay önce covid olmuştum.

Haşimato musunuz anti tpo yüksek çıkmış bu da haşimatoda yüksek olur. Onun dışında karaciğer değerlerinizde ufak bi yükselme var. Kolestrol ve trigliserid yüksekliği vücuttaki yağ dengesinin bozulduğunu gösteriyor.

Haşimato musunuz anti tpo yüksek çıkmış bu da haşimatoda yüksek olur. Onun dışında karaciğer değerlerinizde ufak bi yükselme var. Kolestrol ve trigliserid yüksekliği vücuttaki yağ dengesinin bozulduğunu gösteriyor.
evet haşimatoyum. doktorum tsh değerime bakıp normal bulmuştu ve ilaç yazmamıştı daha önce. şimdi tekrar başlayacağım sanırım.

gencim ama kendimi bildim bileli hep yüksek
Beslenme duzeninize göz atmanız gerekiyor demekki benimde yüksekti sağlıklı beslenerek iyilestirdim. Yürüyüş zaten yapıyordum, spor da yapmaya başladım. Günümüzde sağlıklı fit tarifler sayesinde sağlıklı beslenmek çok kolay insan alışınca istese de eskisi gibi beslenemiyor artık. Şuan bana paket gıdalar saman gibi geliyor mesela arkadaşlarimin bayıla bayıla yediği tatlılar aşırı şekerli geliyor, her şeyden yiyorum ama küçük porsiyonlarla doyuyorum bu zamanla oturan bir şey sadece sabır ve inanç gerekli. Sağlıcakla kalın

Back