- 21 Kasım 2017
- 27.634
- 121.048
- Konu Sahibi Margaret Hale
Margarin zararlı, tereyağ pahalı, e ne yapsın yurdum kadını? Bir çay bardağı sıvı yağ ve tahinle yapılabilecek en güzel şey bu. Benim gibi tahin sevdalısıysanız serotoninlerinizi tavan yaptıracak pratik bir tarif. Malzeme listesi fotoğrafta mevcut, direkt yapılışına geçiyorum:
Kabın içinde sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve tahini karıştıralım.
Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Unu direkt eklemiyoruz biliyorsunuz.
Bu aşamada hamura ceviz içi ya da çikolata katabiliriz. Ben bir kısmını sade yaptım. Parçalanmış çikolata çok güzel oluyor, sertleşmiyor, içinde ıslak ve yumuşak kalıyor.
Yoğurduğumuz hamura şekil verip tepsiye dizelim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri çatlayıp biraz renk değiştirene kadar pişirelim. ( Benim fırında 15 dk. sürdü.)
Herkese afiyet olsun, başarılar bebekler.
Kabın içinde sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve tahini karıştıralım.
Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Unu direkt eklemiyoruz biliyorsunuz.
Bu aşamada hamura ceviz içi ya da çikolata katabiliriz. Ben bir kısmını sade yaptım. Parçalanmış çikolata çok güzel oluyor, sertleşmiyor, içinde ıslak ve yumuşak kalıyor.
Yoğurduğumuz hamura şekil verip tepsiye dizelim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri çatlayıp biraz renk değiştirene kadar pişirelim. ( Benim fırında 15 dk. sürdü.)
Herkese afiyet olsun, başarılar bebekler.
Son düzenleyen: Moderatör: