Kekler - Pastalar Tahinli Cevizli Corek

roseaysegul

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
395
3
50
Arkadaslar cok kolay ve cok lezzetli bir tad,ben yaptiysam hepiniz yaparsiniz :) Su resim ekleme isini beceremedigimden sevgili arkadasim Libyana benim icin ekliyecek ,Libyanacim seni bu saatte beklettigim icin ayrica ozur dilerim

2 yumurta (birinin sarisi disi icin ayrilacak) ile 1 bardak sutu karistirin

3 corba kasigi erililmis margarin,3 kasik sivi yag,1 kasik sirkeyi karistirin bu karisima yumurta ve sut karisimini ekleyin ,4 su bardagi unu da yavas yavas ekleyerek hamuru bir guzel yogurun

2 yumurta
1 su bardagi sut
3 kasik sivi yag
3 kasik erililmis margarin
1 kasik sirke
4 su bardagi un
4 kasik tahin
1 su bardagi ceviz
1 cay bardagi seker

hamuru ikiye ayirin,merdane ile pizza hamuru inceliginde acin,uzerine tahini surun ,ceviz ve sekeri serpin
ikinci hamuruda ayni boyda pizza hamuru inceliginde acip ,diger hamurun uzerine kapatin.Rulo pasta yapar gibi kivirin ,1 bucuk parmak kalinliginda dilimleyin,Yaglanmis tepsize dizip uzerine birkac damla sut ile karistirdiginiz yumurta sarisini surun ,sicak firinda 180 derece de yaklasik 30 dk pisirin

afiyet olsun

Sevgili Rose bacımın müthiş çörekleri....

(Tamamen Rose yapımıdır...
Foto eklemekten zevk duyarım da yalvardım kankama ben ekleyeyim diye kırmadı sağolsun..I love y o u Rose..:KK66:[/QUOTE]

sevgili Libyanacim simdik benim yazdigimla senin yazdigin birbirini tutmadi nolcek simdi :roflol::roflol::roflol:

064smalluu2.jpg

Sevgili Rose bacımın müthiş çörekleri....

(Tamamen Rose yapımıdır...
Foto eklemekten zevk duyarım da yalvardım kankama ben ekleyeyim diye kırmadı sağolsun..I love y o u Rose..:KK66:

X