• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammül seviyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sivaz

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
1.203
4.175
333
İzmir
Bir konudan engellendiğimi gördüm, ilk defa başıma geldiği için anlamadım önce ama tüm cevapları yorumlamam kaldırılmış. Az çok tanındım, kimseye hakaret etmem, saygısızlık yapmamaya azami özen gösteririm. Ama bunu görünce çok ilginç geldi, uzun bir cevap da yazmıştım, yayınla butonuna tıklayınca etkin olmadığını anladım. O yüzden buraya yazıyorum. Konum kapanır muhtemelen. Toplumun tahammülsüz insanlarına benim de hiç tahammülüm yok, çürümüş, sinirli, öfkeli toplumuz diye sürekli şikayet ediyoruz. Ama toplumu biz oluşturuyoruz, siyasiler de içimizden çıkıyor. göç ettiği ülkelerde yoğunlukta olduğumuz semtleri bile bozan bir yapımız var. Biz bizden kaçıyoruz oralarda.
parmaklarım kıymetli olduğu için o mesajı buraya ekliyorum. Zaten sonrasında konu kapanır.hakaret etmediğim halde cevap hakkımın sınırlandırılmasını yetişkin davranışı olarak görmem, buna tahammül de edemem. O yüzden bu konuyu açtım.

Yazdığımız 15 20 satır ileti burda. Bir cümleye cevap yazmışsam bu cımbızlamış oluyorum anlamına mı geliyor? Ben tüm bu tavırlara karşı genel bir mesaj yazdım. Çocuklarınızı ezdirmeyin, koruyun kollayın tavsiyelerini o kadar yanlış anlayan bir toplumuz ki. Bir toplulukta uyarılması gereken bir çocuk varsa nazikçe uyarılır, yetişkin de uyarılır. Bu onda travma yapmaz. Travma bu kadar kolay birşey değil. Aksine toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilen bireyler yetişir. Büyüğe, küçüğe nasıl davranması gerektiğini öğrenir,öğretmenine de. Artık ben bir bireyim, bana gözünün üstünde kaşın var diyemezsin çocuklarıyla dolu okullar. Bunlar gerektiği zaman akranlarına zorbalık da yapıyor. Ben de toplu taşımadaki gençleri, ergenleri görüyorum ve tek kelimeyle korkunç diyorum. Tıpkı bazı yaşlılar gibi. Ama konuda böyle yaşlı yok. 60 yaşındaki birine çocuğuma nasıl çikolata ikram edersin diye kızamasınız, onun zamanında en kıymetli, bulunmaz şey, bir çocuk için mucize olan şey oydu çünkü. Benim de defalarca başıma geldi. Kalbini mi kırayım, topluma karışmasın mı diyeyim. Çocuğuma yedirmeyebilirim ancak. Teşekkür ederim alırım ya da mümkünse almam. (lütfen sapıkları olaya dahil ederek demek istediğim saptırılmasın, onun eğitimini ayrıca veriyoruzdur) Bu kadar.
Denge önemlidir, ben buna inanıyorum, çocuklarımızın bu dengeyi öğrenmeleri şart. Bizim gibi

Çocuklarla yetişkinler aynı konumda değiller. İki yetişkinin birbirini uyarmasıyla yetişkinin çocuğu uyarması aynı şey değildir.
Kocaman devasa ve üstelik tanımadığı bir yetişkinin uyarısı çocuk için gayet korkutucu bir durum. Kimse bunu yapamaz. Buna hakkı yok.
Çocuğumdan rahatsız olan beni uyarsın ben çocuğumu uyarırım. Beni çiğneyip çocuğumu uyaramaz.

Takılmayın böyle şeylere konudan engellenmek falan önemli değil.

Bir konudan engellendiğimi gördüm, ilk defa başıma geldiği için anlamadım önce ama tüm cevapları yorumlamam kaldırılmış. Az çok tanındım, kimseye hakaret etmem, saygısızlık yapmamaya azami özen gösteririm. Ama bunu görünce çok ilginç geldi, uzun bir cevap da yazmıştım, yayınla butonuna tıklayınca etkin olmadığını anladım. O yüzden buraya yazıyorum. Konum kapanır muhtemelen. Toplumun tahammülsüz insanlarına benim de hiç tahammülüm yok, çürümüş, sinirli, öfkeli toplumuz diye sürekli şikayet ediyoruz. Ama toplumu biz oluşturuyoruz, siyasiler de içimizden çıkıyor. göç ettiği ülkelerde yoğunlukta olduğumuz semtleri bile bozan bir yapımız var. Biz bizden kaçıyoruz oralarda.
parmaklarım kıymetli olduğu için o mesajı buraya ekliyorum. Zaten sonrasında konu kapanır.hakaret etmediğim halde cevap hakkımın sınırlandırılmasını yetişkin davranışı olarak görmem, buna tahammül de edemem. O yüzden bu konuyu açtım.

Yazdığımız 15 20 satır ileti burda. Bir cümleye cevap yazmışsam bu cımbızlamış oluyorum anlamına mı geliyor? Ben tüm bu tavırlara karşı genel bir mesaj yazdım. Çocuklarınızı ezdirmeyin, koruyun kollayın tavsiyelerini o kadar yanlış anlayan bir toplumuz ki. Bir toplulukta uyarılması gereken bir çocuk varsa nazikçe uyarılır, yetişkin de uyarılır. Bu onda travma yapmaz. Travma bu kadar kolay birşey değil. Aksine toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilen bireyler yetişir. Büyüğe, küçüğe nasıl davranması gerektiğini öğrenir,öğretmenine de. Artık ben bir bireyim, bana gözünün üstünde kaşın var diyemezsin çocuklarıyla dolu okullar. Bunlar gerektiği zaman akranlarına zorbalık da yapıyor. Ben de toplu taşımadaki gençleri, ergenleri görüyorum ve tek kelimeyle korkunç diyorum. Tıpkı bazı yaşlılar gibi. Ama konuda böyle yaşlı yok. 60 yaşındaki birine çocuğuma nasıl çikolata ikram edersin diye kızamasınız, onun zamanında en kıymetli, bulunmaz şey, bir çocuk için mucize olan şey oydu çünkü. Benim de defalarca başıma geldi. Kalbini mi kırayım, topluma karışmasın mı diyeyim. Çocuğuma yedirmeyebilirim ancak. Teşekkür ederim alırım ya da mümkünse almam. (lütfen sapıkları olaya dahil ederek demek istediğim saptırılmasın, onun eğitimini ayrıca veriyoruzdur) Bu kadar.
Denge önemlidir, ben buna inanıyorum, çocuklarımızın bu dengeyi öğrenmeleri şart. Bizim gibi
Çocuğum prenses sendromu yaşayan bir üye için kendinizi bu denli üzmemelisiniz ya 😅
Çocuk travma görmemiş şükretsin.
İki çikolata uzatmış iki video açmış vay vay vay
Benim de çocuğum var. Fanusta büyütmüyorum hayatta her çeşit insanla karşılaşacak ve buna hazır olacak.
Pasif mız mız çocuk yetiştirilirse ileride normal hayatla karşılaştıklarında etekleri altına sığınacakları insan olmayacak. Ne yapacaklar acaba?
Çikolata mı verdi adam hayır teşekkürler de. Çocukta görsün kimseden alınmayacağını.
Video mu açtı teşekkür et. Hayır de. Bitti mevzuya bak.

Buraya post acan birisi illa da herkesin her fikrini duymak zorunda değil. Ben de tahammül edemediğim insanların cevabını görmemek için engelliyorum çünkü fikirlerini duymak istemiyorum. Bu kadar takılmayın ya gerçekten bu kadar uzun uzun yazacak kadar nasıl önem veriyorsunuz buna? Sokakta fikrini duymak istemediğiniz birinin yanından kalkar gidersiniz, burada da onun yöntemi bu.

Takılmayın böyle şeylere konudan engellenmek falan önemli değil.
Önemli değil inanın ona üzülmedim benim ki şaşkınlık. Gerçekten çok şaşırdım, platform kapandı falan sandım ilk. Heryerini de kurcalamış değilim, okur, yazar çıkarım. Bu kadar. Hakaret de etmedim, fikrimi yazdım.
şimdi kızımla bir kahvecide karşılıklı oturup kahve içiyorum mesela. İkramda bulunan da oluyor.
Bu sene bir ülkeye birden fazla gitmem gerekti. bana en çok neyini sevdin diyenlere çocuklara ve yaşlılara verilen değeri dedim her seferinde . O kadar sosyaller, hayatın içinde, kafeler onlarla doluydu. Çok hoşuma gitti. Bizden de sağlıklılar zaten. Çocuklarıma gülücük veren, ya da orayı elleme diyenler de oldu. Ama normal karşıladım. Benim dışımda kimse çocuğumu uyaramaz mı diyeydim. Yok böyle bir hayat. Ama hayatının sonuna yaklaştığını bildiğimiz (ölümün yaşı yok) insanlara bu kadar tahammülsüz olmak zorunda değiliz. Evet bizim yaşlılarımız biraz daha hoyratlar belki, ama kim değil ki artık. Yetişkinleri de görüyoruz.

Buraya post acan birisi illa da herkesin her fikrini duymak zorunda değil. Ben de tahammül edemediğim insanların cevabını görmemek için engelliyorum çünkü fikirlerini duymak istemiyorum. Bu kadar takılmayın ya gerçekten bu kadar uzun uzun yazacak kadar nasıl önem veriyorsunuz buna? Sokakta fikrini duymak istemediğiniz birinin yanından kalkar gidersiniz, burada da onun yöntemi bu.
Önem verdiğim, kişilerdeğil fikirlerdir. Genelde konu açıyorsanız bunları duymak zorundasınızcılarla doludur burası. hakarette bulunanlar, alay edenler baş üstünde taşınıyor burda, şaşırdım sadece. Kalkıp gidip konu açtım, taş taşımadım.yorulmadım yani. Herkese hitaben toplumda gördüğüm sorun olduğunu gördüğüm bir konu hakkında yazdım, konu sahibi okusun diye değil. Onun yöntemi engellemek değil ayrıca , uygulama öyle değildi en azından.

Konutı6ve sızın de yorumunuzu okuyan bırı olarak yazıyorum. Orada anlamadıgınız ve anlamayan uyeler var. Hanfendı cıkolata verılmesıne, vıdeo acılmasına tepkı vermıyor. Şşşş dıye kızan gozlerını potleten kısıye teokı verıyor ve haklıda.. Bunun in konu acmanız da bır garıo dogrusu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back