Tae-Bo

Tae-bo sporu, 7 kez 'martial arts' (savunma ve hucum sporları) şampiyonu olan Billy Blanks tarafından yapılmaya başlandı. Müzik, dans ve kick boxing'in bir karışımından oluşan spor, kolların yumruk, ayakların tekme konsantrasyonu ile en üst seviyede tutulduğu zevkli bir fitnes uygulaması.. Sporda aerobike oranla vücuda uygulanan stres ve gerilimler çok daha fazla..

Kimler Tae-bo yapabilir?
Tae-bo dolu dolu bir çalışma yapmak isteyen hiç yaş sınırı tanımadan herkesin yapabileceği bir spor. Yoğunluğu yüksek bir spor olduğu için, başlamadan önce bir doktora danışmanızda fayda var. Kardiyovasküler ve ağırlık çalışmalarını bünyesinde barındırması, müzik eşliğinde yapılması Tae-bo'yu çekici kılıyor.
08taeboic.jpg

Nasıl başlamalı?
Formda kalmak isteyen meraklıların mutlaka düşük seviyelerden başlamaları, ayrıca doğru yumruk ve doğru tekme atmayı öğrenmeleri gerekli.. 30 yaş üzeri ve kilolular ilk 8 hafta ayrı bir fitness programı yapmalı.. Ana kasların kuvetli olması gerekli.. Yeni başlayanlar genellikle kendilerini Bruce Lee zannedebilirler. Müzik, yumruk, tekme, ter derken eklem ve eklem çevresindeki dokularına büyük zarar vererek egzersiz sırasında sakatlanmalar meydana gelebilir.
Kardiyovasküler bir egzersiz olduğundan, hem hergün yapabilir, hem de farklı hareketleri uygulayarak hergün devam ettirebilirsiniz.Yani bugün Tae-bo'yla kardiyovasküler bir çalışma yaparken, ertesi gün ağırlık çalışması yapabilirsiniz. Rahat hareket için kolsuz tişört, tayl veya şort giyebilirsiniz.

Faydaları..
Stres atmanızı sağlar
Bütün kaslarınızı, kol, mide, kalça ve bacakları çalıştırır.
Yağları yakmayı kolaylaştırır. Bir saatteyaklaşık 600 ile 800 arası kalori harcanır.
Kan dolaşımını hızlandırır
Basenleri sıkılaştırır

Tae-bo yaparken dikkat edilmesi gerekenler!
* Bel seviyesinin üzerinde tekme atarken bele ve eklemlere dikkat edilmeli
* Mutlaka dersten önce germe çalışmaları yapılmalı
* Yeni hareketler hırsla değil daha az güç harcayarak yapılmalı
* Zorluk derecesi iyi belirlenmeli
* Malzeme spora ve yere uygun olmalı
* Dersler ilk etapta 20 dakikayı aşmamalı
* Ders öncesinde ve sırasında sıvı alımına dikkat edilmeli
* Egzersiz sırasında çok yorulma, egzersizin temposunun çok iyi olduğu anlamına gelmez, aksine temponun size fazla geldiğini gösterir.

Ben bily blanksın videosundan yapıyorum.
Bugün 1 saat yaptım ve 1 saatin sonunda yer hareketlerinde yüzümden terler akıyordu yere.
Ama duş sonrasında kendimi çok iyi hissettim.
Alt bölgeleri de çok çalıştırdığını düşünüyorum ama bilmem yanılıyor muyum ?
Basenlerimin erimesi ve kalçalarımın şekillenmesi için uygun mudur tae bo yoksa başka bir şey mi önerirsiniz acaba.
Bugün 1 saatin sonunda karnımda bir şişlik vardı ve indiğini fark ettim, ayrıca bağırsaklarım hareketlendi.
Acaba tesadüf müdür yoksa etkisi var mıdır ?
Bir de 3 gün tae bo yapıp diğer günler leslie gibi yormayan sporlar yapmalı mıyım boş mu bırakayım o günleri.
Çok soru sordum kusura bakmayın.

benim soracaklarımın hepsini sormuşsun :KK1:

Estağfurullah tabi ki sorabilirsiniz istediğinizi yardımcı olmaktan mutlu olurum.ter akıttıysanız eğer iyi yapmışsınız tae boyu bu arada tabiki alt bölgeleri de çalıştırıyor.Çalışmayan yer yok desem yeridir özellikle karın bacak kalça ve kollar birinci derecede çalışıyor.Bağırsakların hareketliliğini artırması çok doğal dediğim gibitae bo da tüm hareketler karını çalıştırarak çıkıyor.yumruk atarkende tekme atarkende karın hep çalışıyor özellikle tekme atarken karın çok etkili çalışır özellikle alt karın kısmı yumruk atarkende oblikler ve üst karın.
Kalça ve basenlerin için tae bo yu öneririm ama tabi yanında extra kalça basen hareketleri yapman etkiyi artırır.Haftada yapabiliyorsan 4 yap diğer 2 gün ise yürüyüş yapman yeterli olacaktır 1 günde mutlaka dinlenmelisin çünkü vücut dinlendikçe şekillenir.Aslında bir grup oluşturup spor ve zayıflamayla alakalı herşeyi paylaşmak ve bu konuda neler yapılması gerekiyorsa onların yapılmasını sağlamak istiyorum bilgiye ve öğrenmeye aç bir yapım var ve işim de bu olduğu için sürekli araştırma halindeyim.Bu arada isminiz nedir acaba isminizle hitab etmek isterim.Bu siteye yeni üye oldum ve biraz acemilik çekiyorum bende bu konularda sizden yardım isteyeceğim sonra: )

benim de bacak ve kalçalarımın şekillenmesi gerekiyor. slim in 6 yapıyorum 1 haftam dolmuştu, 2.haftadayım. tae bo'ya başlamadan kondisyon olarak beni güçlendirir diye düşünmüştüm. yeni bir konu açtığınızda linki bizimle paylaşırsanız katılımlarda bulunmayı çok isterim.
tam da ihtiyacımız olan şey :KK76::KK76:

benim de bacak ve kalçalarımın şekillenmesi gerekiyor. slim in 6 yapıyorum 1 haftam dolmuştu, 2.haftadayım. tae bo'ya başlamadan kondisyon olarak beni güçlendirir diye düşünmüştüm. yeni bir konu açtığınızda linki bizimle paylaşırsanız katılımlarda bulunmayı çok isterim.

günaydın evet birazdan konu açacağım hatta bir grup kuracağım mesajlarımı bekleyin istanbul da mı oturuyoprsunuz

aa tae bo ne kadar yararlıymışş eski bir masal sen önermiştin bana ama ben yapmıyordum.Şimdi kış geldi kendimi kontrol etmem lazım bende başlayacağım tae bo ile egzersiz yapmaya :) kaç haftada etkisini görürüm ki acaba? basenleriniz gittimi?

Ben de sormaya başlayınca fark ettim de içimde amma soru varmış :KK1:

Tae boyu çok düzenli yapmamıştım şimdiye kadar ama artık düzenli yapma düşüncesindeyim.
O yüzden o konuda net bir şey söyleyemiyorum.
Ama çok terlettiği ve çalışan yerleri hissettiğin kesin.
Ayrıca harika stres attırıyor.

Bir haftadır yapmıyordum tae bo dün yaptım ve suan karnım kalçam ve bacaklarım ciddi bir şekilde ağrıyor..

Nefise diğer topiğinde de sordum ama tae bo yaptıktan sonraki gün kas şişmesinden tartıda fazla çıkmam mümkün mü?

Nefise diğer topiğinde de sordum ama tae bo yaptıktan sonraki gün kas şişmesinden tartıda fazla çıkmam mümkün mü?

Şöyle sana bilimsel açıklamasını yapıym canım vücuda ağır yuklenerek spor yaptıktan sonraki ertesi gün fazla zorlama yapıldığından kas hücrelerin deforme olur vucutta o hasarlı hücreleri tamir etmek ve yenilemek için daha fazla kan pompalar(bu sayede fazla kalori yakar vücut ek bilgi sana).Fazla kan pompalanması olduğu için vücudun şişmiş gibi hıssedersın bu cok normal ama bu geçicidir.Vücut geliştirmeciler yaptıkları idmanın ardından hemen şişerler çünkü çok ağır çalışırlar ve çalıstırdıkları bölgelere fazla kan nüfuz eder.muhtemelen sende ağır calıstığın için vücudun yenilenıyor yanı dınlenme donemınde vucuduna izin ver ve kendını onarsın 600 gr fazla weya eksık cıkman hiç onemlı değil boyle zamanlarda :)umarım detaylı anlatabılmısımdır

Şöyle sana bilimsel açıklamasını yapıym canım vücuda ağır yuklenerek spor yaptıktan sonraki ertesi gün fazla zorlama yapıldığından kas hücrelerin deforme olur vucutta o hasarlı hücreleri tamir etmek ve yenilemek için daha fazla kan pompalar(bu sayede fazla kalori yakar vücut ek bilgi sana).Fazla kan pompalanması olduğu için vücudun şişmiş gibi hıssedersın bu cok normal ama bu geçicidir.Vücut geliştirmeciler yaptıkları idmanın ardından hemen şişerler çünkü çok ağır çalışırlar ve çalıstırdıkları bölgelere fazla kan nüfuz eder.muhtemelen sende ağır calıstığın için vücudun yenilenıyor yanı dınlenme donemınde vucuduna izin ver ve kendını onarsın 600 gr fazla weya eksık cıkman hiç onemlı değil boyle zamanlarda :)umarım detaylı anlatabılmısımdır

Çok teşekkür ederim gayet güzel bir açıklama olmuş.
Artık 4 gün tae bo 2 gün yürüyüş 1 gün dinlenme şeklinde gitmeye çalışacağım.
Zorlanırsam da 3+3+1 veya 3+2+2 yapabilirim.

Bir de acaba bize video siteleri linkler önerebilir misin farklı olarak varsa ?
Aynı hareketlerle yapmamak için her zaman.

Çok teşekkür ederim gayet güzel bir açıklama olmuş.
Artık 4 gün tae bo 2 gün yürüyüş 1 gün dinlenme şeklinde gitmeye çalışacağım.
Zorlanırsam da 3+3+1 veya 3+2+2 yapabilirim.

Bir de acaba bize video siteleri linkler önerebilir misin farklı olarak varsa ?
Aynı hareketlerle yapmamak için her zaman.

Tabı yollarım ama yarın yollayayım cunku bugun cok yorgunum tae bo dersım bayağı hızlı geçti çok eğlendik ve bol ter attık...

bu arada benım caddebostan sahilde nhoca eşliğinde zayıflama kampı isminde açtığım konu silinmiş bulamıyorum onu nasıl olurda sılınır anlamıs değilim admine sert bır mesaj attım bu konuyla alakalı nasıl kendı kafanıza gore açtığım konuyu kaldırırsınız dıye vs vs eğer boyle olacaksa bu sitede ınsanları sağlıklı şeylere yonlendırıp veya grup kurmaya çalısıp değişiik organızasyonlar hazırlamak gibi boş şeylerle vakit geçirmiyim dimi ama hilal actığım konunun içinde hıcbır kotu ıcerı olmamasına rağmen konu ortada yok sılınmıs nasıl sınır oldum aksam aksam anlatamam.Bu arada istersen face ten ekle benı eğer bu sıteden cıkarsam oradan da yazısabılırız bana özel mesaj atabılıyorsan at ayada ben atayım

Tabı yollarım ama yarın yollayayım cunku bugun cok yorgunum tae bo dersım bayağı hızlı geçti çok eğlendik ve bol ter attık...

bu arada benım caddebostan sahilde nhoca eşliğinde zayıflama kampı isminde açtığım konu silinmiş bulamıyorum onu nasıl olurda sılınır anlamıs değilim admine sert bır mesaj attım bu konuyla alakalı nasıl kendı kafanıza gore açtığım konuyu kaldırırsınız dıye vs vs eğer boyle olacaksa bu sitede ınsanları sağlıklı şeylere yonlendırıp veya grup kurmaya çalısıp değişiik organızasyonlar hazırlamak gibi boş şeylerle vakit geçirmiyim dimi ama hilal actığım konunun içinde hıcbır kotu ıcerı olmamasına rağmen konu ortada yok sılınmıs nasıl sınır oldum aksam aksam anlatamam.Bu arada istersen face ten ekle benı eğer bu sıteden cıkarsam oradan da yazısabılırız bana özel mesaj atabılıyorsan at ayada ben atayım

Farkettim ben de, daha doğrusu bir arkadaşa linki attım.
Silinmiş diyor dedi, öyle fark ettim.
Acaba yanlış yere mi açıldı ki ?
Neden silindiğini anlamadım.
İlaç vs konuları açmak yasak ama böyle bir konu niye yasak olsun.
Cevap gelince bizimle de paylaşırsan sevirim.

Ben facebook kullanmıyorum nefise.
Ama kızma, gitme siteden de, çok yararın olacak kişi olacaktır.

Farkettim ben de, daha doğrusu bir arkadaşa linki attım.
Silinmiş diyor dedi, öyle fark ettim.
Acaba yanlış yere mi açıldı ki ?
Neden silindiğini anlamadım.
İlaç vs konuları açmak yasak ama böyle bir konu niye yasak olsun.
Cevap gelince bizimle de paylaşırsan sevirim.

Ben facebook kullanmıyorum nefise.
Ama kızma, gitme siteden de, çok yararın olacak kişi olacaktır.

Anlamış değilim ama cevap gelınce anlayacağım kaldırılma sebebını merak edıyorum gercekten gelen cevaba gore kalıp kalmayacağıma karar wereceğim merak etme şuan gercekten cok sınırlendım sınırlerım yatısınca daha mantıklı bır karar wereceğime emınım sadece ınsanlara yardım etmek nıyetı adı altında acılmıs bır konunun kapatılmasının nedenınhıc bır mntıklı acıklaması yok gıbı gelıyor bana.her neyse ben senın sorularına cewap werırrım merak etme bu arada Şu dukan dıyetı hakkında ne düşünüyorsun canım sen hıc arastırdın mı benım vaktım olmadı henüz heryerde mesajları goruyorum o diyetle ılgılı..

Anlamış değilim ama cevap gelınce anlayacağım kaldırılma sebebını merak edıyorum gercekten gelen cevaba gore kalıp kalmayacağıma karar wereceğim merak etme şuan gercekten cok sınırlendım sınırlerım yatısınca daha mantıklı bır karar wereceğime emınım sadece ınsanlara yardım etmek nıyetı adı altında acılmıs bır konunun kapatılmasının nedenınhıc bır mntıklı acıklaması yok gıbı gelıyor bana.her neyse ben senın sorularına cewap werırrım merak etme bu arada Şu dukan dıyetı hakkında ne düşünüyorsun canım sen hıc arastırdın mı benım vaktım olmadı henüz heryerde mesajları goruyorum o diyetle ılgılı..

Tek mantıklı neden olarak yanlış yere açılmış olması geliyor aklıma ama öğreniriz bakalım.

Ben dukanı kesinlikle sağlıklı bulmuyorum.
Saf proteinle beslenmek de çoğu mantığı da doğru değil, gerçekten çok araştırdım kilo verme konularını.
Zaten bir fransız diyeti ve bizim türk yeme şekline uymuyor.
Ve sana tavsiye edebileceğim en iyi beslenme şekli ( diyet bile demiyorum. ) Karatay.
Tamamen türk damak zevkine göre düzenlenmiş, kilo vermenin yanında sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz.
Canan karatay zaten bir kardiyalog ve bir sürü saçma sapan bilgiler veren diyetisyenlerden çok daha uzman bu konuda.
Hemen sana özetleyeyim olayı da.
Kuvvetli bir kahvaltı ile başlıyorsun güne.
İlk zamanlar mutlaka 2 yumurta menünde.
Ve öğünler arası en az 4 saat olmalı ki leptin hormonun salgılanabilsin.
Kİlo vermen kolaylaşabilsin.
Ekmeği hayatımızdan çıkarıyoruz onun yerine ceviz, badem gibi kuru yemişleri koyuyoruz.
Tahıl grubu yok ama baklagil sebze et serbest.
Yağ kısıtlaması yok zeytin yağı ve tereyağı olduğu sürece.
pastırma sucuk vs serbest ve buna rağmen çok lezzetli bir şekilde çok güzel kilolar veriyoruz.

Bu arada ben de eski taekwandocuyum nefise.

bende kücükken 3 ay karate yaptım ya :KK70: o 3 aydan gelen bi sıkılık var vücudumda :KK70:

sonunda ben de tae bo yapmaya karar verdim. burada gördüm, internetten araştırdım ve billy blanks'in videolarını buldum. çok eğlenceli ve çok tempolu. tek sorunum televizyona bakıp diğer taraftan yapmaya çalışırken dikkatim dağılıyor. birkaç denemeden sonra alışırım herhalde..

sonunda ben de tae bo yapmaya karar verdim. burada gördüm, internetten araştırdım ve billy blanks'in videolarını buldum. çok eğlenceli ve çok tempolu. tek sorunum televizyona bakıp diğer taraftan yapmaya çalışırken dikkatim dağılıyor. birkaç denemeden sonra alışırım herhalde..

Diğer sporlarda ben de televizyon izliyordum ama bununla zorluyor.
Dikkatini tae boya vermek daha güzel stres attırıyor zaten.

bugün ikinci kez denedim tae bo yapmayı. yavaş hareketler tamam ama hızlı hareketlerde o hıza yetişemiyorum bir türlü ya:KK43: ama inanılmaz ter attırıyor ve kollarımla bacaklarımda hala hafif bir ağrı var. Ancak yarım saat yapabildim o da dışarı çıkmam gerektiği için. gerçekten çok eğlenceli. Özellikle yumruk atarken kendimi boksörler gibi hissediyorum.:)

X