Tadilat Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Kişisel Tecrübe)

bu tadilat ne kadar pahaliymis. kizlar bizde ilerde dusunuyoruz Allah nasip ederse
ben yaziyayim belki yeni yaptiran biri az cok fiyat verir.

2 secenek var amerikan mutfak olursa duvar kirilacak, digerinde gerek yok. diger yapilacaklarda ayni tabi

mutfak salon duvari yikilicak ama ben yari acik istiyorum yani tum duvar degil sadece kapi kadar bir yer belki
biraz daha genis.
yerlere sistre cila renk degisimi oluyormu bilmiyorum oluyorsa renginide acik istiyorum.
sonra bir banyomuz var 6 m2 . 2 ye bolmek istiyoruz 2m2 yatakodasindan acmak istiyoruz diger 4m2 likte kuvetli banyo olsun diyoruz ama bilmiyorum sigarmi 2m2 dus klozet ve lavobo. en kucuklerinden taktiricaz ama yinede emin degilim.
elektrik ve su tesisati degisecek .
camasir makinasini balkona koyucam orayada su elektrik cekilecek
mutfagin yeri ve hol dosenecek mutfak fayans diger yerler parke olucak
mutfagin kocaman bir penceresi var daha dogrusu balkonla mutfagi birlestirmisler balkon penceresi yani
onu cikartip normal kucuk pencere taktirayim diyorum.
simdi kisaca aklimizdakiler bunlar ne kadara mal olur ??

biz de şu sıralar tadilattayız, fiyatlar alt alta gelince hoş rakamlar çıkıyor cidden:))

gözüme takılan nokta, 6 m2 banyoyu bölünce ne kadar etkiler bilmiyorum ama duvar, fayans kalınlığı da olacak, alan hesabında dikkate almanız faydalı olur belki de:KK66:

ortalama olarak fayansların m2 12-18 tl civarı, laminat parkelerin 18-23 tl. tabii bunlar ortalama çok geniş bir yelpaze. ufak bir hole taş döşettik, işçilik 350 tl! tabii bunda hani büyük de olsa günü gidiyor ustanın büyük işte biraz daha ucuza geliyordur sanırım.

bir de duvarlarınız alçılı mı? alçı işi gerekecekse, boyası yeniyse bile eşya girmeden o işi de halletmenizi öneririm, gerçekten çok pis. yani temizliği, örtse bile insan her yeri örtemiyor ve beyaz beyaz her yerden tozu çıkıyor.

* bu arada boyacı seçiminde, önce evi gösterip fiyat sorarken kaç günde olacağını da sormakta, alçı işinde küçük alansa mesela 1 günde biter diyen ustadan kesinlikle uzak durulmasında fayda var. az günde işi bitirip paramı alayım diyen ustalar çok ama işim temiz olsun arkamda güzel bir ev bırakayım diyenler de var. ilk görüşmede az çok kendini belli ediyorlar.

Mrb lar benim bir sorum olacak ben musluğumun yerini değiştirmek istiyorum mutfakta bu mümkün mü acaba
Benim mutfakta kaloriferin yerini değiştirmiştim.ama bu değişim için tabanlardan su borusu gitmişti ve tabanlar kırılmıştı.böyle bir imkanınız varsa olabilir.
birde musluk demek bu suyun gidecğei gider demek ,musluğu almak istediğiniz yere gider borusu çekmeniz gerekiyor.bunu da hesaplayıp öyle düşünün

X