Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Taciz mi fantezi mi?
- Konu Sahibi Began
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- çocuklarda cinsellik freud taciz
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.961
- 748
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Bloch, Freud’un histerinin nedenleri ile ilgili yaptığı araştırmaların ilk yıllarında, erken çocuklukta esas olarak baba tarafından yapılan cinsel tacizin, histerinin ve olasılıkla her türden nevrozun gelişiminde baş etken olduğunu belirttiğini ancak sonradan buradan geri adım attığını belirtir.
Freud bu kuramı geri çektikten sonra bunlardan“fanteziler”, “histeriklerin uydurmaları” biçiminde söz etmeye başlar.
Kendisi de çocuklukta babasının tacizine uğradığı halde, bilim çevresinden aldığı olumsuz tepkilerden korktuğu için çocukların cinsel saldırı iddialarını fantezi olduğunu öne sürmüştür.
Bloch, Freud’un ataerkil düzeni savunmak amacıyla bu geri adımı atmış olduğunu imâ eder ve Freud’un kuramındaki çarpıklıkları düzeltirken bu can alıcı kavramları terk etmiş olması esef vericidir, der.
Bloch, Masson’un kitabında yayınlanan 11 Şubat 1898 tarihli mektubunda “ne yazık ki benim babam da bu sapıklardan biriydi” diye yazarak babasının bir tacizci olduğunu başlangıçta kendi ağzından dile getiren Freud’un, suçluluk duygularına kapıldığını ve tacize uğramış her kişi gibi saldırganla uzlaşmayı tercih ettiğini vurgulamak istemiştir.
Freud bu kuramı geri çektikten sonra bunlardan“fanteziler”, “histeriklerin uydurmaları” biçiminde söz etmeye başlar.
Kendisi de çocuklukta babasının tacizine uğradığı halde, bilim çevresinden aldığı olumsuz tepkilerden korktuğu için çocukların cinsel saldırı iddialarını fantezi olduğunu öne sürmüştür.
Bloch, Freud’un ataerkil düzeni savunmak amacıyla bu geri adımı atmış olduğunu imâ eder ve Freud’un kuramındaki çarpıklıkları düzeltirken bu can alıcı kavramları terk etmiş olması esef vericidir, der.
Bloch, Masson’un kitabında yayınlanan 11 Şubat 1898 tarihli mektubunda “ne yazık ki benim babam da bu sapıklardan biriydi” diye yazarak babasının bir tacizci olduğunu başlangıçta kendi ağzından dile getiren Freud’un, suçluluk duygularına kapıldığını ve tacize uğramış her kişi gibi saldırganla uzlaşmayı tercih ettiğini vurgulamak istemiştir.
- 10 Eylül 2011
- 5.610
- 22.480
- 598
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- 14 Ocak 2012
- 11.842
- 73.764
- 798
Neyi tartışıyoruz şu an? Psikanalitik yaklaşıma göre çocuğun tacizi inkar edeceğini ya da hayal ürünü şeyler uyduracağını mı? Psikanalitik yaklaşımı genel hatlarıyla haklı bulurum. Yüzde yüz doğrudur diyemem. Hiç kimse insan faktörünün olduğu bir alanda hele psikolojide hiçbir yaklaşıma yüzde yüz doğrudur diyemez. Bulunduğumuz çağda psikoloji çok yol kat etti. O dönemde bir bilim adamının çalışmasını geri çekmesini anlayabilirim.Bloch, Freud’un histerinin nedenleri ile ilgili yaptığı araştırmaların ilk yıllarında, erken çocuklukta esas olarak baba tarafından yapılan cinsel tacizin, histerinin ve olasılıkla her türden nevrozun gelişiminde baş etken olduğunu belirttiğini ancak sonradan buradan geri adım attığını belirtir.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Freud ’un izinden gidenlerden birisi olan Sandor Ferenezi de aynı sonuca ulaşmıştı. Ferenezi kendi hastalarının açıklamalarına dayanarak Ödipal kompleksin fantazilerden değil, gerçek cinsel istismar davranışlarından kaynaklandığına karar vermiştir.
Yani;
Çocuklarda anne babaya yönelik aşk veya cinsel çekicilik hissini iddia eden Freud hastalarının anlattığı doğruları, aldığı tepkilerden dolayı çarpıtmış ve gerçekleri "fantezi" düzeyine indirgemiştir.
Yani;
Çocuklarda anne babaya yönelik aşk veya cinsel çekicilik hissini iddia eden Freud hastalarının anlattığı doğruları, aldığı tepkilerden dolayı çarpıtmış ve gerçekleri "fantezi" düzeyine indirgemiştir.
- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.961
- 748
Katılmamak elde değil.Bloch, Freud’un histerinin nedenleri ile ilgili yaptığı araştırmaların ilk yıllarında, erken çocuklukta esas olarak baba tarafından yapılan cinsel tacizin, histerinin ve olasılıkla her türden nevrozun gelişiminde baş etken olduğunu belirttiğini ancak sonradan buradan geri adım attığını belirtir.
Ki bence psikanalizi sırf bu yönden değerlendirmesinin sebebi de yaşadığı ve atlatamadığı taciz.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Hayır.Neyi tartışıyoruz şu an? Psikanalitik yaklaşıma göre çocuğun tacizi inkar edeceğini ya da hayal ürünü şeyler uyduracağını mı? Psikanalitik yaklaşımı genel hatlarıyla haklı bulurum. Yüzde yüz doğrudur diyemem. Hiç kimse insan faktörünün olduğu bir alanda hele psikolojide hiçbir yaklaşıma yüzde yüz doğrudur diyemez. Bulunduğumuz çağda psikoloji çok yol kat etti. O dönemde bir bilim adamının çalışmasını geri çekmesini anlayabilirim.
Çocukların davranışında neredeyse tek otorite kabul edilen Freud'un gerçekleri gizleyen, kendi şahsıyla ilgili öne sürdüğü tezleri genel geçer doğrular olarak öne sürdüğü, görüşlerinin çoğunun intihal olduğunu okudum ve paylaşmak istedim.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Ve ona göre cinsellik gereksiz bir eylem.Katılmamak elde değil.
Ki bence psikanalizi sırf bu yönden değerlendirmesinin sebebi de yaşadığı ve atlatamadığı taciz.
Freud ’a göre cinsel faaliyetler küçük düşürücü faaliyetlerdir; insanın hem bedenini hem de zihnini kirletir. 1897 yılında 41 yaşındayken, bir arkadaşına şahsen kendisinin cinselliği bütünüyle terk ettiğini yazmış ve şunu eklemişti: “Cinsel tahrik benim gibi bir insan için artık işe yaramaz” (Freud, 1954, s.227).
Cinsellikten soğuttuğu için karısını suçlayan Freud uzun bir süre cinsel ilişkiyi terketti.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Bu konunun nedeni, kurucu kabul edilen FreudÇocuk ve fantazi aynı konunun icinde iğrenç durmuş.
Iki kız çocuğu annesi olarak midem bulandı.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Fantezi diyen Freud.Tamam da fantezi ne alaka
Cocuk tacizi gibi hassas bir konuda nasıl bir başlık bu
- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.961
- 748
Peki sence bunları öğrendikleri halde diğer bilirler, neden hala otorite kabul ediyorlar?Hayır.
Çocukların davranışında neredeyse tek otorite kabul edilen Freud'un gerçekleri gizleyen, kendi şahsıyla ilgili öne sürdüğü tezleri genel geçer doğrular olarak öne sürdüğü, görüşlerinin çoğunun intihal olduğunu okudum ve paylaşmak istedim.
- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.961
- 748