• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tabii ki tercih :)

derinimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
292
1
96
Antalya
İstanbul, Gazi ve Marmara üniversiteleri dışında işletme iktisat gibi bölümler okumak istemiyorum.
Buraların geçen yılki başarı sırası benim başarı sıralamama yakın ama kesin değil yani gelmeyebilir de, risk almak istemediğim için Dokuz Eylül ve Eskişehirde de yazdım bu bölümleri..
Yazmasam mı diyorum, sadece Ankara ve İstanbul'da mı yazsam? Eskişehir ve İzmir yazmazsam en sona bir tane %50 burslu psikoloji yazmayı düşünüyorum, o kesin gelir.
Ama şöyle bir durum var, vakıf üniversitesine gitmem için babam diğer evimizi satacak.
İki evimiz var onu yatırım olarak yaptırmıştı zaten onu satarım diyor ama bende böyle bir sorumluluk almak istemiyorum..
Çok kararsız kaldım yardımcı olun lütfen sadece İstanbul ve Ankara'da işletme iktisat yazıp, %50 psikoloji mi yazsam, yoksa vakıf üniversitesi yazmayıp dokuz eylül ve eskişehirde mi yazsam karışık oldu biraz ama kafamda böyle karışık işte :) teşekkürler şimdiden..

vakıf yüzde 50 burslu gidiceksen tobb dışında bir yere gitme derim ben sana, işletme yazma iktisat yaz ve ankarada olan bir yeri yaz çünkü kurum sınavlarında komisyondaki hocalar ankaradaki ünivr hocalarından oluşuyor bu nedenle ankaradaki bir okulu tercih etmen sana avantaj sağlar zaten sıralama olarakta ddiğin yerlerden ank yüksekte yani mantıklı olarak yüksek yeri tercih etmen gerek diye düşünüyorum canım kolay gelsin

vakıf yüzde 50 burslu gidiceksen tobb dışında bir yere gitme derim ben sana, işletme yazma iktisat yaz ve ankarada olan bir yeri yaz çünkü kurum sınavlarında komisyondaki hocalar ankaradaki ünivr hocalarından oluşuyor bu nedenle ankaradaki bir okulu tercih etmen sana avantaj sağlar zaten sıralama olarakta ddiğin yerlerden ank yüksekte yani mantıklı olarak yüksek yeri tercih etmen gerek diye düşünüyorum canım kolay gelsin

Canım TOBB çok yüksek, Çankaya da iyi ama hem Ankara'da.. Neden öyle dedin ki.. :5:
Ankara gelirse ben de çok sevinirim canım.. Teşekkür ederim:16:

İşletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye vs sadece insanları üniversiteye almak için açılmış gibi geliyor.
Kendimden biliyorum :)
Sonunda gireceğin KPSS yi kazanamazsan, ya yüksek yapacaksın, ya bankacı olacaksın ya da ucuza bölümünle alakasız bir işte çalışacaksın.
İşletme, iktisat okuyacağım diyorsan kesinlikle Ankara dışına çıkma derim.. En azından Ankara'da okuyanların bu açıdan daha yüksek şansı oluyor.

İşletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye vs sadece insanları üniversiteye almak için açılmış gibi geliyor.
Kendimden biliyorum :)
Sonunda gireceğin KPSS yi kazanamazsan, ya yüksek yapacaksın, ya bankacı olacaksın ya da ucuza bölümünle alakasız bir işte çalışacaksın.
İşletme, iktisat okuyacağım diyorsan kesinlikle Ankara dışına çıkma derim.. En azından Ankara'da okuyanların bu açıdan daha yüksek şansı oluyor.

bir bakıma haklısınız ama sadece üniversiteye almak için değil bence iki yıllıkların öyle olduğunu düşünüyorum ben :) bu bölümlerin çok iyi olduğu yerlerde var, bu bölümlerden mezun olup çok iyi konumlara gelenlerde var.. tamamen kendimize bağlı yani.. umarım ankara gelir benim de isteğim o tabii..

kandırmışlar derken? saf olduğumu zannetmiyorum bazı izlenimlerim oldu konuştuğum insanlar oldu aklıma yattı.. her üniversiteye kötü diyorlar zaten odtü boğaziçi olmazsa yandık:34: :)

saf anlamında demedim zaten orda ama orada okuyanlarla konuştuysan kim yoğurdum ekşi derki?bir kere sıralamasına bak yüzde 50 bursluyu 50bin 60 binlerde alıyorsa ya da tam bursluyu 70binlerde alıyorsa o üniversitenin nesine iyi diyebilirisnki?özeller için diyorum bunu...keşke olsaymış odtü boğaziçi o zaman çankaya mı diye değil odtü mü olsa boğaziçi mi olsa diye konu açardın ama gerek kalmazdı herhalde o kadar iyi puan alınca:34:

saf anlamında demedim zaten orda ama orada okuyanlarla konuştuysan kim yoğurdum ekşi derki?bir kere sıralamasına bak yüzde 50 bursluyu 50bin 60 binlerde alıyorsa ya da tam bursluyu 70binlerde alıyorsa o üniversitenin nesine iyi diyebilirisnki?özeller için diyorum bunu...keşke olsaymış odtü boğaziçi o zaman çankaya mı diye değil odtü mü olsa boğaziçi mi olsa diye konu açardın ama gerek kalmazdı herhalde o kadar iyi puan alınca:34:

bilkent'in %50 burslu sıralamalarına bakabilirsiniz.. özel okullarda durum değişiyor, bilkent de bilkent mezunlarının durumu da gayet açık halbuki.. çankayayı savunmuyorum kendim için olabilecek en iyi üniversiteye karar vermeye çalışıyorum zaten bu yüzden açtım konuyu, fikir almak için, tamam iyidir kötüdür yorum yaparsınız ama sadece çankaya iyi değil tavsiye etmem deseydiniz bende nedenleri sorardım ve açıklardınız bu kadar uzamasına gerek kalmazdı.. evet aldığım puan odtü ve boğaziçine yetmiyor ve bunu söz konusu yaparak ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım.. konuyu amacından saptırmayalım lütfen.. ben şu an benim puanımla girebileceğim yerlerin arasından en iyi olanı seçmeye çalışıyorum, keşkeler üzerine konuşmaya değil... sağolun yorumlarınız için..

Back