• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Yatağı Ameliyatı, Yaşanan Sorunlar ,Ameliyat Öncesi-Sonrası

aasya26

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
47
9
13
İstanbul
Arkadaşlar Merhabalar öncelikle.

Mart ayında Tırnak Yatağı revüzyonu ameliyatı yapıldı sağ baş parmağıma fakat aylar geçti keşke yaptırmasaydım dıyorum. Batma sıddetlı degıldı fakat seneler once batma vardı tekrar olunca doktor dedı batan kısmı köküyle bırlıkte alırız, kesin çözüm birdaha batmaz. Tamam dedım kabul ettım. İltihaplı olduğu ıcın olsa gerek sanırım defalarca ıgne yaptı bünye meselesi bir türlü uyuşmak bılmedı birçok yerınden çok defa ıgne yaptı doktor. Hatta yaparkende iğne vurmasına rağmen hıssettıgim oldu acıyor dedıkce tekrar iğne yaptı. işlem bıttıgınde dikiş atmıştı doktor . Evıme gıttım yürüyerek ayağımı yüksekte tuttum.

Agrı kesıcı ıcmedım ağrım yoktu fakat ıgnenın etksı gecnce yanma oldu ağrıyla bırlıkte fakat agrı kescı alnca bıraz daha dayanabılır hale geldı. bir hafta sonra dıkıslerım alındı fakat doktor bey bana işlemın yapıldığı günden sonra 3.gün banyo yapabılecegımı soyledı . Belkide ondan kaynaklıdır bılmıyorm ben ucuncu gun su degdırdım sorun olmayacağını düşünerek. Bir hafta sonra dıkıslerım alındı fakat dıkıs aaldırma işlemden daha cok acıttı canımı ve işlemın yapıldığı günden ıtıbaren 3 gün içinde aşırı bır sıslık oldu dıkıslerım patlayacak sandım ınanın. sonrakı ılk ıkı ay yanındakı sertleşmiş derının dusmesını bekledim. dilkişlerimin alındıgı gundede şişlik vardı zamanla ıner dedı dıkıslerı alan hemsıre kız.

Fakat iki ay sonra acıtmaya ve tekrar batmaya başladı. Bactroben denen ilacı kullandım acil doktoru önerdi aylarca kullandım fakat etkı etmedı. Batıkonla hergun temızledm sildim kremı surdum sardım fayda etmedı ne yazıkki. İşlemı yapan doktora gıttım ve doktorum en yazıkkı gtmıs hastaneden başka bır doktor baktı Üresal adlı kremı yazdı bu gaffletıcek ordakı sertlıgı sıslıgı dedı. Kullanmaz olaydım kaşntlı ve sulu bır hal aldı sağlam yerlerı bıle kasıntıdan kıpkırmızı oldu iltihaplı gbı batmayan yerlerı dahı içi sulu bırsekılde sıstı. Sert dokuları yumsatmak ıcın kullanlyormus ama sonuçta tırnağımın batan kısmı semsert degıldı ıcı doluydu neden yazdı hala anlayabılmıs degılm!!

Sonuc olarak topuklu gyemyorm topklu gyersem 1 hafta 10 gun cok fecı acıyor. Kış geldı fakat ben bot cızme gyemyorm dgru duzgun canm cok yanıyor. Birtek cok ınce kumaştan sporlarm var onları gyeblyrm ama ayklarım usuyor buseferde. Üstüne dger parmagmda arada batyor gbı daha oncden batma yasadm fakat senelerdim dıbıne doğru derın bsklde kesıp ıdare edyorum. Tırnagımı cektırmek ıstemıyorum tekrar çıkarken cok kotu bır goruntu ortaya çıkıyor . Tırnagın batan kısmı kazınıp ameliyatla cıkartıldıgı halde kökü tahrıp edıldıgı halde neden cıkar tekrar ??Az once baktım tırnaktan ayrı bırsekılde aynı hızada o alınan kökten tkrar ckıyor fakat tırnaktan bağımsız gıbı braz ayrı duruyor. etın ıcıne saplanmış dokunamıyorum. Ameliyat olduğu halde aynı sorunu yasayan varsa paylaşrsa cok sevınırım.(AMELİYATIM ÖZEL HASTANEDE GERCEKLEŞTİ)

merhaba umarım forumdasındır aynı beni anlatmışsın bende 6/7 ay önce ameliyat oldum benimde batıyor yine bıktım vallahi kurutulan kök nasıl yine çıkar batar bende anlamıyorum

Back