• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık T Rahim Ve Histereskopi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Himm o şekilde yani anladım canım inşallah bu yolda Rabbim yardımcımız olsun.💞
Amin canım. 🥰 doktor baktı, engel olmaz ama bu ihtimali aradan çıkartalım dedi. İşte kontroller, kanlar filan Pazartesi kısmetse vesile olur inşallah ❤️

Merhaba hanımlar :KK24: Konuyla ilgili pek açıklayıcı yorumlar bulamadım, o yüzden kendi konumu açmaya karar verdim. :KK16:

3.5 senelik evliyim ve 2.5 senedir sebepsiz infertilite ile cebelleşiyorum. Bu süreçte klasik Klomen, Ovitrelle gibi tedaviler uygulandı. Eşimde ve bende bir sorun yok şükür. Sadece benim rahim filmimin sonucuna göre hafif T şekli olabilir dendi. Bazı doktorlar onu bile demedi ki rahim filmini çeken doktorun raporunda da böyle bir sonuç yazmıyor. (Rahim filmim aşağıda ekli.)
En son bir tüp bebek profesörüne gittim ve hem gebe kalma süreci uzadığından hem de bu ihtimali aklımızdan çıkarma düşüncesiyle ve tabii ki doktorumun tavsiyesiyle histereskopi olmaya karar verdim. Ara kanamalar yaşıyorum. Bununla ilgili polip vs. var mı diye bakılıp rahime çizikler atılacak. Bir aksilik çıkmazsa inşallah önümüzdeki hafta operasyonumu olacağım.
Bu işlemi yaptıranlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız çok sevinirim. :KK36:
1) Operasyonunuz ne kadar sürdü ve sonrasında hastanede 1 gece yattınız mı?
2) Kanama ya da lekelenmeleriniz ne kadar devam etti?
3) Normal hayatınıza ne zaman döndünüz? (ev işi yapmak, çalıştığınız işe dönmek gibi)
4) Adet gecikmesi yaşadınız mı ya da ilk adetiniz nasıl oldu?
5) Sonrasında ne tür ilaçlar kullandınız? (antibiyotik, adet düzenleyici vb.)
6) Ne kadar süre sonra ve nasıl (doğal, aşılıma, tüp) hamile kaldınız?

Eki Görüntüle 2765830
Merhaba benim rahmimde t şeklin bir oğlum var ikinci için rahim filmi istediler öğrendik t şeklinde olduğunu ama doktorum amelyat önemedi daha önce doğum yapmışsın dedi

Evet tekrar bilgi vereyim :KK16:

Bugün operasyonu oldum.
sabah 10 gibi gittim, 10.30 gibi serum bağladılar ve antibiyotik verdiler damardan.

13.45’te ameliyata girdim, 14.30’da odama geldim. Geldiğim gibi ağrı kesici vurdular kalçamdan. Acı eşiğim düşük sanırım, ilk 1 saat çok ağrım oldu. Sonra sonra geçti.
Sol tarafım çok darmış, doktor tekrar daralmasın diye spiral takmış. Haftaya kontrole gideceğim, spiral 1 ay kalacakmış.
vajinamdan bana göre 1 metre gazlı bezden tampon çıkardılar. 3 kez çekti hemşire tampon tamamen çıkana kadar. Şu an kanamam var. 10 gün kadar ilişki yasak. Bir hafta kadar da lekelenme tarzında kanama olması normalmiş. Bakalım neler olacak ilerleyen günlerde ☺️

Merhaba benim rahmimde t şeklin bir oğlum var ikinci için rahim filmi istediler öğrendik t şeklinde olduğunu ama doktorum amelyat önemedi daha önce doğum yapmışsın dedi
Allah bağışlasın evladınızı. T Rahim engel değilmiş hamile kalmaya ama benim sebepsiz infertilite olduğu için, doktor bu Rahim olayını aklımızdan çıkartalım dedi. Ben de o yüzden olmaya karar verdim

Allah bağışlasın evladınızı. T Rahim engel değilmiş hamile kalmaya ama benim sebepsiz infertilite olduğu için, doktor bu Rahim olayını aklımızdan çıkartalım dedi. Ben de o yüzden olmaya karar verdim
İyişallah en kısa sürede gebe kalırsınız

Bugün operasyonu oldum.
sabah 10 gibi gittim, 10.30 gibi serum bağladılar ve antibiyotik verdiler damardan.

13.45’te ameliyata girdim, 14.30’da odama geldim. Geldiğim gibi ağrı kesici vurdular kalçamdan. Acı eşiğim düşük sanırım, ilk 1 saat çok ağrım oldu. Sonra sonra geçti.
Sol tarafım çok darmış, doktor tekrar daralmasın diye spiral takmış. Haftaya kontrole gideceğim, spiral 1 ay kalacakmış.
vajinamdan bana göre 1 metre gazlı bezden tampon çıkardılar. 3 kez çekti hemşire tampon tamamen çıkana kadar. Şu an kanamam var. 10 gün kadar ilişki yasak. Bir hafta kadar da lekelenme tarzında kanama olması normalmiş. Bakalım neler olacak ilerleyen günlerde ☺️
Çok çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Benim de T şeklinde ancak doktorların yarısı ameliyat önerdi, yarısı önermedi. Beklemedeyiz. Bilgi toplamaya gayret ediyorum ben de...

Çok çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Benim de T şeklinde ancak doktorların yarısı ameliyat önerdi, yarısı önermedi. Beklemedeyiz. Bilgi toplamaya gayret ediyorum ben de...
Teşekkür ederim. Bana da bir doktor “herkes aynı fikirde değil, tartışılıyor bu durum” demişti ama 2 tüp bebek doktoru da yaptır deyince yaptırdım. Bu ihtimali de elemiş olalım 🤷🏻‍♀️

Teşekkür ederim. Bana da bir doktor “herkes aynı fikirde değil, tartışılıyor bu durum” demişti ama 2 tüp bebek doktoru da yaptır deyince yaptırdım. Bu ihtimali de elemiş olalım 🤷🏻‍♀️
Çok sağolun bilgi için :) Vallahi içimdeki ses bana da öyle diyor... Hayırlısı

Bugün operasyonu oldum.

Çok geçmiş olsun. Ben daha basit sanıyordum. Spiral takılmış bir ay düzelme süresi felan. Bana da t rahim dediler. Olup olmamak konusunda kararsızım. İstanbulda mı oldunuz. Doktor da arıyorum aslında Bi yandan... 😔

Merhaba, bende yakin zaman da histeroskopi olucam sordugunuz sorularin cevaplarinin bende takibindeyim. Ama soyle soyleyebilirim benim doktorum bu islemin gunu birlik oldugunu soyledi. Yatis verilmiycegini 45 dk lik bir islem oldugunu soyledi. Rahim filminize baktim t ye yakin. Benim ki de hafif t bir de tup tikanik sonrasinda tup bebek olucak onun icinde bir ay daha bekletir. Ameliyat olunan ayda rahmin iyilesme sureci bekleniyor sanirim burdaki arastirmalarima gore bu kaniya vardim. Rabbim hakkinizda hayirlisini versin. Guzel gecer inş en kisa zamanda dileginize kavusursunuz.
Çok geçmiş olsun. İstanbul da mı olacaksınız.. Bende aynı durumdayım

Çok geçmiş olsun. Ben daha basit sanıyordum. Spiral takılmış bir ay düzelme süresi felan. Bana da t rahim dediler. Olup olmamak konusunda kararsızım. İstanbulda mı oldunuz. Doktor da arıyorum aslında Bi yandan... 😔
Teşekkür ederim. Belki benim acı eşiğim düşük, belki de sol duvarla çok uğraştılar bilemiyorum. O yüzden bu kadar ağrı hissediyor olabilirim. Herkeste spiral takılmıyormuş. Yapılan işleme bağlı bir şey sanırım. Ben Çorlu’da Reyap Hastanesi’nde oldum 4.500 TL’ye. Operasyondan 4-5 saat sonra hastaneden çıkıp eve geldim.

ben 2019 haziranda hsg çektirdim. O zaman Şişli memorialde bana 1-2 ay deneyim, eğer olmazsa rahme çizik atarız demişlerdi. Tabii o zaman eşim pek önemsemedi. Saçma saçma doktorlarda oyalandık bir daha. En son gözü Karartıp Reyap tüp bebeğe gittim, oradaki doktor da histereskopi deyince oldum ama dediğiniz gibi doktorlar 2’ye ayrılmış durumda. Bu şekilde de hamile kalan insan çok çünkü. Yine de ben bu ihtimal aklımızda kalmasın diye yaptırdım.

🍀 İnşallah tez zamanda bebeğinize kavuşurs anneliği tadarsınız. Bu süreç çok yıpratıcı zaten üstüne birde çevre eklenince iyice canı sıkılıyor korkuyor insanın Yaş 40 olunca histeroskopi olup 3 ay beklemek mi yoksa direk tüp bebek mi iyice arada kalıyor insan.

🍀 İnşallah tez zamanda bebeğinize kavuşurs anneliği tadarsınız. Bu süreç çok yıpratıcı zaten üstüne birde çevre eklenince iyice canı sıkılıyor korkuyor insanın Yaş 40 olunca histeroskopi olup 3 ay beklemek mi yoksa direk tüp bebek mi iyice arada kalıyor insan.
Ben 1 tüp yaptırdım negatif oldu bende T değil. Hafif kalp. Ama atılan çizik güzel arttırıyor embriyo tutunma ihtimalini. Bende amh düşük. 1 regl bekler tekrar tüpe başlarız dediler. 3 ay beklemeye gerek olmayabilir.

Amin inşallah 🙏🏻 Yani bence önce histereskopi olun. Doktorum bana tüp bebek yaparız ama tutmama ihtimali var, önce Rahmi düzeltelim dedi. Hadi varsayalım ki size de spiral takıldı, 1 ay spiral süresi var, 1 ay da belki doktor korunun diyecek. En fazla 2 ay kaybetmiş olursunuz ki bence çok uzun bir süre değil. Tabii siz daha iyisini bilirsiniz.

alsem alsem canısı nasılsın? Ağrı sızı oldu mu çok?
Canım valla yalan yok, ilk 1 saat çok ama çok ağrıdı. Bugün ameliyat dahil 4. Gün, hâlâ ağrım var. Her gün 1 tane minoset plus içiyorum. Kanamam çok şükür ilk günkü deli kanama değil. Hani adetin 3.-4. Günü daha yumurta akı gibi olur ya, o tarz gibi. Bazen 5-6 saat hiç kanamadığı da oluyor. 🤷🏻‍♀️

Ben 1 tüp yaptırdım negatif oldu bende T değil. Hafif kalp. Ama atılan çizik güzel arttırıyor embriyo tutunma ihtimalini. Bende amh düşük. 1 regl bekler tekrar tüpe başlarız dediler. 3 ay beklemeye gerek olmayabilir.
Rahim ellemek iyi değil diyor kimi doktor, kimisi tutunur diyor 🤷‍♀️ amh kaç ve yaş kaç özel olmazsa eger. Tüp bebek yeri istanbulda arastırıyorum ama her yer ticarete dökmüş sanki bu işi. Ne kadar pahallı. Yaş da 40 olunca benim 2,5 yıllık da evliyim 🤷‍♀️ rabbim inşallah hayırlısı ile kucagımıza bebek verir saglıkla. Moral çok önemli bu yolda. 🍀 Allahım ol derse olur. 🌹

Back