• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık T Rahim Ve Histereskopi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

alsem

Diva
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Aralık 2019
17.478
54.146
598
Merhaba hanımlar :KK24: Konuyla ilgili pek açıklayıcı yorumlar bulamadım, o yüzden kendi konumu açmaya karar verdim. :KK16:

3.5 senelik evliyim ve 2.5 senedir sebepsiz infertilite ile cebelleşiyorum. Bu süreçte klasik Klomen, Ovitrelle gibi tedaviler uygulandı. Eşimde ve bende bir sorun yok şükür. Sadece benim rahim filmimin sonucuna göre hafif T şekli olabilir dendi. Bazı doktorlar onu bile demedi ki rahim filmini çeken doktorun raporunda da böyle bir sonuç yazmıyor. (Rahim filmim aşağıda ekli.)
En son bir tüp bebek profesörüne gittim ve hem gebe kalma süreci uzadığından hem de bu ihtimali aklımızdan çıkarma düşüncesiyle ve tabii ki doktorumun tavsiyesiyle histereskopi olmaya karar verdim. Ara kanamalar yaşıyorum. Bununla ilgili polip vs. var mı diye bakılıp rahime çizikler atılacak. Bir aksilik çıkmazsa inşallah önümüzdeki hafta operasyonumu olacağım.
Bu işlemi yaptıranlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız çok sevinirim. :KK36:
1) Operasyonunuz ne kadar sürdü ve sonrasında hastanede 1 gece yattınız mı?
2) Kanama ya da lekelenmeleriniz ne kadar devam etti?
3) Normal hayatınıza ne zaman döndünüz? (ev işi yapmak, çalıştığınız işe dönmek gibi)
4) Adet gecikmesi yaşadınız mı ya da ilk adetiniz nasıl oldu?
5) Sonrasında ne tür ilaçlar kullandınız? (antibiyotik, adet düzenleyici vb.)
6) Ne kadar süre sonra ve nasıl (doğal, aşılıma, tüp) hamile kaldınız?

F3842313-A3AE-4AA2-BEB4-74B0078C2491.jpeg

1) Operasyonunuz ne kadar sürdü ve sonrasında hastanede 1 gece yattınız mı?
2) Kanama ya da lekelenmeleriniz ne kadar devam etti?
3) Normal hayatınıza ne zaman döndünüz? (ev işi yapmak, çalıştığınız işe dönmek gibi)
4) Adet gecikmesi yaşadınız mı ya da ilk adetiniz nasıl oldu?
5) Sonrasında ne tür ilaçlar kullandınız? (antibiyotik, adet düzenleyici vb.)
6) Ne kadar süre sonra ve nasıl (doğal, aşılıma, tüp) hamile kaldınız?
Merhaba, bende yakin zaman da histeroskopi olucam sordugunuz sorularin cevaplarinin bende takibindeyim. Ama soyle soyleyebilirim benim doktorum bu islemin gunu birlik oldugunu soyledi. Yatis verilmiycegini 45 dk lik bir islem oldugunu soyledi. Rahim filminize baktim t ye yakin. Benim ki de hafif t bir de tup tikanik sonrasinda tup bebek olucak onun icinde bir ay daha bekletir. Ameliyat olunan ayda rahmin iyilesme sureci bekleniyor sanirim burdaki arastirmalarima gore bu kaniya vardim. Rabbim hakkinizda hayirlisini versin. Guzel gecer inş en kisa zamanda dileginize kavusursunuz.

Merhaba, bende yakin zaman da histeroskopi olucam sordugunuz sorularin cevaplarinin bende takibindeyim. Ama soyle soyleyebilirim benim doktorum bu islemin gunu birlik oldugunu soyledi. Yatis verilmiycegini 45 dk lik bir islem oldugunu soyledi. Rahim filminize baktim t ye yakin. Benim ki de hafif t bir de tup tikanik sonrasinda tup bebek olucak onun icinde bir ay daha bekletir. Ameliyat olunan ayda rahmin iyilesme sureci bekleniyor sanirim burdaki arastirmalarima gore bu kaniya vardim. Rabbim hakkinizda hayirlisini versin. Guzel gecer inş en kisa zamanda dileginize kavusursunuz.
merhabalar. bana da günübirlik dedi ama burada spiral filan takılanlar varmış, okuyunca şaşırdım. inşallah hepimizin kucağı çifter çifter dolsun. teşekkür ederim yorumunuz için :KK36:
Hayırlı olsun canım :KK15:
teşekkür ederim evvammm :KK200:

Hafif bi t 'lik var duruyo gercekten. Adet bitince bi kac gun icinde yapilmasi gerekiyo. Gitmeden verdikleri ilaci kullaniyosun. Normal muane olur gibi muane koltugunda olcaksin. Etrafinda ekranlar oldugu icin sende gorebilirsin ne var ne yok :) Eger hic bisi yoksa muaneden farksiz dusun hemen kalkarsin. Bana temiz dediler bi islem uygulanmadi. Eger bisi varsa yine cok uzun bi islem deil. Az Perdesi vs. Olanlarda o an yakma yapabiliolarmis. Dedigin gb cizik atmada gerekliyse yaparlar. Ztn o yuzden tup bebek oncesi ozellikle yapio cogu doktor.

Hafif bi t 'lik var duruyo gercekten. Adet bitince bi kac gun icinde yapilmasi gerekiyo. Gitmeden verdikleri ilaci kullaniyosun. Normal muane olur gibi muane koltugunda olcaksin. Etrafinda ekranlar oldugu icin sende gorebilirsin ne var ne yok :) Eger hic bisi yoksa muaneden farksiz dusun hemen kalkarsin. Bana temiz dediler bi islem uygulanmadi. Eger bisi varsa yine cok uzun bi islem deil. Az Perdesi vs. Olanlarda o an yakma yapabiliolarmis. Dedigin gb cizik atmada gerekliyse yaparlar. Ztn o yuzden tup bebek oncesi ozellikle yapio cogu doktor.
Merhaba. Ben anestezi ile bu işlemi olacağım operatif. Seninki acaba ofis miydi? 🤔

Geçmiş olsun sana da. Çok teşekkür ederim cevabın için ☺️ Ben yarın kan vermeye gidicem. İlaç filan bi şey bahsetmediler bana ama bakalım belki yarın söylerler 🤷🏻‍♀️
Rica ederim, saol😍
Islem olcagi icin sonrasinda ilac verebilirler belki sana, hayirlisiyla olsun bitsin insallah seninde

Hem Konum yukarıda kalsın hem de yaptıracak olan varsa fikir olsun diye editliyorum ☺️
bugün tam kan ve hormon tahlili verdim
Sürüntü örneği alındı (pandemi sürecinde ameliyat olacak herkesten alınıyormuş)
Akciğer filmi çektirdim.
sonuçlar için yarın 13’te dahiliye doktoru ile görüşeceğim ☺️

merhaba bn hem laparoskobi hemde histerekobiyi aynı ameliyatta oldum.bnim 2.buçuk saat sürdü çünkü sandıklarından daha karışıkmış isim.bndede t rahim vardı o düzeltildi.5 tane ağır antibiyotik kullandım bir hafta kanamam devam etti ama gün geçtikçe ağrılar hafifledi.ve iki hafta sonra işime geri döndüm.bir ay sonra dikişlerim düştü.bn ondan sonra aynı doktora 3 tup bebek denemsi yaptık tutmadı malesef bu ay doktor değiştirdim yine tup denedim ve şükür ki şuan hamileyim.

Rahmin nasıl duzeltilicekmis alarm msrak ettim. T lik nasıl giderilecek. Geçmiş olsun canim

merhaba bn hem laparoskobi hemde histerekobiyi aynı ameliyatta oldum.bnim 2.buçuk saat sürdü çünkü sandıklarından daha karışıkmış isim.bndede t rahim vardı o düzeltildi.5 tane ağır antibiyotik kullandım bir hafta kanamam devam etti ama gün geçtikçe ağrılar hafifledi.ve iki hafta sonra işime geri döndüm.bir ay sonra dikişlerim düştü.bn ondan sonra aynı doktora 3 tup bebek denemsi yaptık tutmadı malesef bu ay doktor değiştirdim yine tup denedim ve şükür ki şuan hamileyim.
Çok şükür 😍 hayırlısıyla doğsun inşallah. Cevabın için teşekkür ederim 🥰 benim de pazartesi yapılacak kesinleşti.
Rahmin nasıl duzeltilicekmis alarm msrak ettim. T lik nasıl giderilecek. Geçmiş olsun canim
Canım, çizik atılacak sanırım. Çok emin değilim. Artık pazartesi göreceğim 😅 Kısa bir işlem dedi doktor ama inşallah kısa ve basit geçer 🙏🏻

• Beğen
Reactions: H M
Çok şükür 😍 hayırlısıyla doğsun inşallah. Cevabın için teşekkür ederim 🥰 benim de pazartesi yapılacak kesinleşti.

Canım, çizik atılacak sanırım. Çok emin değilim. Artık pazartesi göreceğim 😅 Kısa bir işlem dedi doktor ama inşallah kısa ve basit geçer 🙏🏻
şimdiden çok geçmiş olsun canım biran önce iyileşip bebeğine kavuşursun umarim🤗

Himm o şekilde yani anladım canım inşallah bu yolda Rabbim yardımcımız olsun.💞

Back