- 12 Aralık 2019
- 17.478
- 54.146
- 598
Merhaba hanımlar Konuyla ilgili pek açıklayıcı yorumlar bulamadım, o yüzden kendi konumu açmaya karar verdim.
3.5 senelik evliyim ve 2.5 senedir sebepsiz infertilite ile cebelleşiyorum. Bu süreçte klasik Klomen, Ovitrelle gibi tedaviler uygulandı. Eşimde ve bende bir sorun yok şükür. Sadece benim rahim filmimin sonucuna göre hafif T şekli olabilir dendi. Bazı doktorlar onu bile demedi ki rahim filmini çeken doktorun raporunda da böyle bir sonuç yazmıyor. (Rahim filmim aşağıda ekli.)
En son bir tüp bebek profesörüne gittim ve hem gebe kalma süreci uzadığından hem de bu ihtimali aklımızdan çıkarma düşüncesiyle ve tabii ki doktorumun tavsiyesiyle histereskopi olmaya karar verdim. Ara kanamalar yaşıyorum. Bununla ilgili polip vs. var mı diye bakılıp rahime çizikler atılacak. Bir aksilik çıkmazsa inşallah önümüzdeki hafta operasyonumu olacağım.
Bu işlemi yaptıranlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.
1) Operasyonunuz ne kadar sürdü ve sonrasında hastanede 1 gece yattınız mı?
2) Kanama ya da lekelenmeleriniz ne kadar devam etti?
3) Normal hayatınıza ne zaman döndünüz? (ev işi yapmak, çalıştığınız işe dönmek gibi)
4) Adet gecikmesi yaşadınız mı ya da ilk adetiniz nasıl oldu?
5) Sonrasında ne tür ilaçlar kullandınız? (antibiyotik, adet düzenleyici vb.)
6) Ne kadar süre sonra ve nasıl (doğal, aşılıma, tüp) hamile kaldınız?
3.5 senelik evliyim ve 2.5 senedir sebepsiz infertilite ile cebelleşiyorum. Bu süreçte klasik Klomen, Ovitrelle gibi tedaviler uygulandı. Eşimde ve bende bir sorun yok şükür. Sadece benim rahim filmimin sonucuna göre hafif T şekli olabilir dendi. Bazı doktorlar onu bile demedi ki rahim filmini çeken doktorun raporunda da böyle bir sonuç yazmıyor. (Rahim filmim aşağıda ekli.)
En son bir tüp bebek profesörüne gittim ve hem gebe kalma süreci uzadığından hem de bu ihtimali aklımızdan çıkarma düşüncesiyle ve tabii ki doktorumun tavsiyesiyle histereskopi olmaya karar verdim. Ara kanamalar yaşıyorum. Bununla ilgili polip vs. var mı diye bakılıp rahime çizikler atılacak. Bir aksilik çıkmazsa inşallah önümüzdeki hafta operasyonumu olacağım.
Bu işlemi yaptıranlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.
1) Operasyonunuz ne kadar sürdü ve sonrasında hastanede 1 gece yattınız mı?
2) Kanama ya da lekelenmeleriniz ne kadar devam etti?
3) Normal hayatınıza ne zaman döndünüz? (ev işi yapmak, çalıştığınız işe dönmek gibi)
4) Adet gecikmesi yaşadınız mı ya da ilk adetiniz nasıl oldu?
5) Sonrasında ne tür ilaçlar kullandınız? (antibiyotik, adet düzenleyici vb.)
6) Ne kadar süre sonra ve nasıl (doğal, aşılıma, tüp) hamile kaldınız?