Gebeliğe Hazırlık T rahim, hafif T ve Y rahim ile gebe kalan var mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba bende bugün rahim filmi çekildim Y şeklinde olduğunu öğrendim doktorunuzla görüşmeniz nasıl geçti ?
Canım benim görüntü Y gibi duruyor ama Kalp rahim tanısı yazılı raporda. Doktorum adet olduktan sonra histereskopi yapacak ve rahimdeki bozukluk fazlaysa keserim dedi kolay bi işlem rahim filminden daha kolay dedi :) umutluyum yapılacak işlem iyi gelecek

Ofis histereskopi şeklinde olcak gerekli görürse işlem yapcak

Ben daha sonuçlarımı vermedim o yüzden merak ettim inşallah işe yarar güzel sonuçlar alırız.
Merhaba benim sonuclarim geldi. Histeroskopi olmamı istiyorlar perde varmış tüplerimin birinde verdikleri sıvı çok yavaş ilerliyormuş. Sen özelde mi olacaksın ne kadara oldun acaba ? Cevap verirsen çok sevinirim böyle zamanlarda seninle aynı şeyleri yaşayan biriyle konuşmak çok iyi geliyo

Canım etiket yapmamışsın ama ben tanı amaçlı ofis histeroskopi olacağım haftaya Cuma’ya gün aldım . Şehir hastenesinde yakılacak ve ücret talep edilmedi muhtemelen devlet karşılayacak. Sana tanı özelde mi konuldu ?

Evet benim özelde farkedildi. Doktor istiyor kafam karışık ama olucam sanırım.

olumsuz transfer deneyiminiz mi var neden histeroskopi istedi doktor?

Evet benim özelde farkedildi. Doktor istiyor kafam karışık ama olucam sanırım.
neden istedi doktorunuz histeroskopiyi? benim kimyasal oldu sonra bir şey demedi ilaca rağmen rahim kalınlaşmayınca histeroskopi yapalım dedi kafam karıştı bir kere kalınlaşmıştı şimdi olmadı diye niye hemen işlem yapıyor diye düşündürdü

Aslında kafamda bir sürü soru var. Eşimle bütün testlerimizi verdik hiç bir sorun çıkmadı. En son rahim filmi istedi rahim şekil bozukluğu varmış. Normal rahim üçgen şeklinde ise benimki Y harfi şeklinde. Tüplerimin birinde sıvı yavaş geçmiş perde var da dediler. Operasyon önerdi ama şöyle de bir şey var ben 3 yıldır korunmuyorum tek bir düşük yapmadım. Rahim filminden sonra bir kaç ay içinde hamile kalanlar da varmış. Beklesem mi diyorum. Kafam çok karışık. Devlet Hastanesi'nde kaç doktor muayene etti beni bı tanesi bile rahim hakkında tek kelime bir şey demediler rahim filmi istemediler. Ne zaman özel hastaneye gittim o zaman belli oldu.

olumsuz transfer deneyiminiz mi var neden histeroskopi istedi doktor?
Rahim filminde arkuat uterus tanısı konuldu doktorum ofis histeroskopi ile bakacak arkuat derinliği fazlaysa yada perde varsa ona göre işlem yapacak. Tanı amaçlı zaten gerekli görülürse işlem

Ah canım mesele gerçek bir doktora denk gelmek. Aylardır özel muayenehaneye gittim bir keresinde rahimdeki çatallık ultrasonda da göründü ve rahimde çatallık var demesine rağmen acil rahim filmi çekil bakalım demedi. İstanbul Başakşehirdeki şehir hastenesine başlamıştım bir yanda da oradaki doktor tüm tahlil ve hsg ile karar verdi tedaviye . Hsg yi görünce ofis histeroskopi yapalım durumu net görelim ona göre klomen tedavimiz başlasın dedi. Öyle yapmasa belki defalarca düşük yaşayacaktım ki o da ağır gelir bir yılı geçti olsun diye umut ederek beklerken

Bende bir yılımı devlet hastanesindeki doktorların iyisin bir sorunun yok demesiyle heba ettim. Olucam umarım tek sorun budur. Senin bu Cuma miydi ofis?

Bende bir yılımı devlet hastanesindeki doktorların iyisin bir sorunun yok demesiyle heba ettim. Olucam umarım tek sorun budur. Senin bu Cuma miydi ofis?
Düzgün doktora denk gelmek lazım bu konularda ister özel ister devlet olsun Cuma günü evet canm yazarım muhakkak nasıl oldu geçti etti diye

Canım benim bugün ofis yapıldı. Kolay ve rahat geçti . Benim kalp rahimdeki basıklık fazlaymış onu ölçtüler ve perdeye dönüşmüş durumdaymış . O perde kesildi ve işlem bitti Önümüzdeki ay klomene başlıcam inşallah

Çok sevindim iyi gecmesine bende regli olmayı bekliyorum olduktan sonra haber vericem gün belirliyceklermiş. Rahim şeklini de ekledim. Benimki kalp rahimden daha basık. Müdahale şart bencede. Umarım her şey yoluna girer ve doğal yolla hamile kalabiliriz.

Eklentiler

• IMG20220225140503.jpg
    82,7 KB · Görüntüleme: 276
Canım kesinlikle müdahale lazım buna da . Kendimizi önce Allah a sonra bize gerçekten ufuk açan doktorlara emanet edeceğiz ve inşallah sağlıklı gebelikler ve bebişler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…