How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Suyun hafızası var mıdır?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cnu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cnu

başına buyruk duyguları savruk
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2022
787
1.481
28
Bugün ilk kez anksiyete yaşayan bir arkadaşımın derdini suya anlatarak çok çok fazla hafiflettiğini söyledi ilk kez duydum. Gerçekten böyle bir durum yaşayan örnekleri olan var mı? Psikolojikse bile harika bir olay bence :D

Başlığı okuyunca aklıma geldi böyle bir kitap okumuştum adı suyun hafızası 😊
Tamamen psikolojiyle alakalı.

Kadınların konuşmaya, dertleşmeye, akıl danışmaya daha fazla ihtiyaçları oluyor. Kendilerini daha iyi hissediyorlar. Okumak ve araştırmak daha zahmetli, herkes birbirinin tecrübesinden, tesellisinden, desteğinden faydalanıyor. Kadınlarn kendi aralarındaki özel muhabbetleri dedikodu gibi de değerlendirilemez. Genelde de bu mahabbetler kadınlar arasında kalıyor, pek de soruna yol açmıyor.
Tam güvenebileceğiniz birkaç dost her şeye değer. Her şeyini paylaşabileceğin, sırlarına sadık kalabilecek, konuşmak istediğinde sabırla seni dinleyebilecek, iyi ve kötü günde yanında olabilecek, anlayışlı olup akıl verebilecek, söylediklerine inanıp değer verebileceğin dostlar. Aileden kız kardeş veya kuzenlerle güvenli iletişim mümkündür.

Konu sahibi kötü bir tecrübe yaşamış, forum üyeleri de genelde kimseyle bir şey paylaşma, konuşma demişler ama kendi toplumsal yapımızda kadınlarımız birbirleriyle konuşmazlarsa, dertlerini paylaşmazlarsa delirebilirler. Ben bizim toplumda bunu gördüm. Zaten pratik hayatta söylediklerimin karşılığı var. Konuların direkt muhataplarıyla (örneğin kocasıyla veya kayınvalidesiyle) iletişim bozuk, psikoloğa gitmek de her zaman herkes için mümkün değil.

Dostların kalitesi önemli. İçine atılmış, bastırılmış, biriktirilmiş, konuşulmamış sıkıntılar patlamalara sebep oluyor.

Kadınlarımıza patlamamaları için bir çıkış yolu bırakmak gerekiyor. Güvenilir, samimi dostlara hepimizin ihtiyacı var. İnsan insana muhtaçtır, gülümsemesine de dinlemesine de akıl vermesine de ihtiyacı vardır. Kadın kadına muhabbetler ve özel paylaşımlar güven, anlayış ve samimiyetin olduğu ortamlarda olabilir ancak. İnsanın da böyle birkaç akrabası veya dostu olmalıdır.

Sizi anlıyorum. İnsan kalitesi artık ne yazık ki sorunlu. Eskilerden öyleydim demişsiniz, zaten oturaklı bir dostluk için de yıllar gerekiyor. Konuşup dertlesecek birkaç dost iyi olur diye düşünüyorum. İyi dostlar insan sağlığına iyi geliyor, ömrünü uzatıyor. Artık bilimsel araştırmalara konu oluyor ve öneriliyor.
yi insan aramayın, iyi insan olun. Sevdiğim sözlerden biri. Biri benimle özelini paylaşırsa yalnızca dinlemem bile ikimize de iyi geliyor. O güvendiği biri karşısında kendini rahat hissediyor, ben de birini dinlediğim için bir problem çözmesem de kendimi iyi hissediyorum. Aynı şey benim için de geçerli. Özeller kadınlar arasında kalıyor.
Bir başka konuda yazdıklarım. İnsan insana muhtaçtır. Paylaşımda bulunabileceğiniz insanlar olmayınca derdinizi dağa, taşa suya anlatıyorsunuz. Bir çoğumuzun yaptığı gibi sanal alemde sanal sanal konuşuyoruz. İyi oluyor evet ama hala iddia ediyorum ve öneriyorum, iyi arkadaşların yerini hiçbir şey tutmaz.

Bir başka konuda yazdıklarım. İnsan insana muhtaçtır. Paylaşımda bulunabileceğiniz insanlar olmayınca derdinizi dağa, taşa suya anlatıyorsunuz. Bir çoğumuzun yaptığı gibi sanal alemde sanal sanal konuşuyoruz. İyi oluyor evet ama hala iddia ediyorum ve öneriyorum, iyi arkadaşların yerini hiçbir şey tutmaz.
Çok doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim yorumunuz için:KK200:

Back