Suudi Arabistan'da Kadınlar Konseyi kadınsız tanıtıldı

Lütfen bir daha bana yazmayın, siz daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, zaman harcayıp yazdığıma yazık oluyor. Ben milat dan önce 30 yıllardan haber getirip Avrupa ne kötü demeyin diyorum, siz ona inanıp buna inanmıyorsunuz diyorsunuz. Hem keyfimin kahya mısınız, istediğime inanırım, istediğime inanmam arkadaş. Dini konuları yazmak yasak diye detay falan vermiyorum ama insanı zorla tahrik ediyorsunuz, şeriatı bilmiyormuşum, nereden bildin ki, akıl mı okuyorsun? Kafanızda garip bir düşünce var, zannediyorsunuz ki insanlar şeriatı bilmiyor, o yüzden korkuyor, hoşlarına gitmiyor, bilseler kesinlikle şeriat isterler ve fıkırleri değişir. Ama sizi korkunç bir gerçekle tanıştırayım yanılıyorsunuz:) ben bu bilenlerden biriyim ve neyi isteyip neyi istemediğimi de çok iyi biliyorum, o yüzden sizin özgürlük ve adalet ve eşitlik vadettiğini söylediğiniz şer'i hukuğu istemiyorum.

Arap bir ülkenin yönetimini eleştirmek ile Arap sevmemek arasında dağlar kadar fark var, lütfen söylediğim şeyleri çarpıtmayın. Siz buraya Araplar iyi insanlar demeye gelmedınız sadece, ortaya çerez atar gibi; çarşaf da çok güzel, ne güzel memleket, kendilerini göstermiyorlarsa haram ve cehnnem korkuları yüzünden gibi şeyleri dökmek içinde geldiniz.

Evet evet Avrupa hayranlığı yüzünden böyle giyiniyoruz, evet Osmanlı'da bile hepimiz hele köylerde kara çarşafla dolanıyor, erkekler ile hiç temas etmiyorduk. Oysaki bütün halk danslarımız da kadın erkek yan yana, öyle namahrem halleri de yok ama ben nereden bileceğim dimi! 1000 sene önce yani Müslümanlık öncesi kültürlerimiz hiç yoktu zaten, onlar bizim kültürümüz değil o zaman, öze dönüş istiyorsanız daha geriye gidin bakalım neler bulacaksınız.
Şunu bile bilmiyosunuz sonrada yok ben yazdimi anlamamis oluyorum.. Osmanlida musluman olmayan kadinlar bile yahudi ve hristiyan kadinlar yani onlar bile carsaf giymek zorundaydi. Yasama hakki verilmisti onlara osmali devleti icinde ama kurallara uymak zorundalardi. Yani osmanlida kadin erkek kolkola folklor mu oynuyordu guldurmeyin beni...
Her neyse konu su Arabistan da kadin konseyi haberinde kadin fotosu yok diye hemen kadinlar sömürüluyor denmesi doğru degil. Komse o kadinlar kendi istegiyle giymis demiyor bi gercekten olamaz mi?? Iste sizde bu kismi anlamiyorsunuz ,anlamamazliktan geliyorsunuz.

Istedinize inanin beni ilgilendirmez..

Demissiniz ya soyle bi dusunceniz var insanlar seriati bilmiyor korkuyor bilseler hemen iman ederlerdi boyle bi dusuncem yok ne yazikki :) seriati her iyi bilen müsluman mi ? Ebu cehil gibi biri seriati en ince ayrintisina kadar biliyordu bilmediginden mi kafir olarak öldü?? Bildi ama nefsi ona galip geldi gururu iman etmesine izin vermedi en azili kafirler imani seriati yeterince biliyordu... yani inkar edenler ya bilmedigindendir yada bilip nefislerine maglup olduklarindandir seriati iyi bilmek kotu bilmek bunlar islamiyet icin yeterli degil.. iyi bilip inanmayan yok mu dedim ben??cok ornek verirdimde dini konulari yazmak yasak dediginiz gibi..
Insanlara ,seriati savunanlara cahil gözüyle baktikca ne dedigimi asla anlamicaksiniz ne yazik ki :) yada kulaklarinizi tikiycaksiniz
Bende artık yazmak istemiyorum iyi gunler

X