- 14 Ağustos 2009
- 53.297
- 42.836
hayır canım bu değil ama bu da var doğru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Önemli olan canlı değil memeli olmasıen son kadınlar memeli sınıfından bir canlı diye sonuca varmışlardı galiba. En azından canlı olduğumuza kanaat getirmişler
İşte aradığımız özgürlük.
Ama nedense bizden cok daha ozgurler sirf carsaf giyebildikleri; ama baska sey giyemedikleri, secme ve secilme hakki, cocuklari uzerinde soz hakki,araba surebilme hakki, sokaga cikabilme hakki, calisabilme haklari gibi haklari bizden 81 yil bile sonra bile gidim gidim alabildikleri ama hala gerimizde olduklari; tecavuze ugrarlarsa zina yaptiklari gerekcesi ile kirbaclanma ve taslanma haklari oldugu icin! Herkese lazim bu ozgurluk. bunlardan mahrum oldugumuz icin kendimi sansiz hissediyorum!
Ama nedense bizden cok daha ozgurler sirf carsaf giyebildikleri; ama baska sey giyemedikleri, secme ve secilme hakki, cocuklari uzerinde soz hakki,araba surebilme hakki, sokaga cikabilme hakki, calisabilme haklari gibi haklari bizden 81 yil bile sonra bile gidim gidim alabildikleri ama hala gerimizde olduklari; tecavuze ugrarlarsa zina yaptiklari gerekcesi ile kirbaclanma ve taslanma haklari oldugu icin! Herkese lazim bu ozgurluk. bunlardan mahrum oldugumuz icin kendimi sansiz hissediyorum!
İşte aradığımız özgürlük.
Hayır başı açık gezmenin yasak olduğu bir yer özgürlük timsali oluyor ya ben ona gülüyorum
Suudi değildir o, Suudi olsa duramazdıÖzgürlüğü hazmedemeyen bir Suudi gelin
http://www.cnnturk.com/2012/magazin/07/02/suudi.gelin.bodrumda.carsafi.atti/667340.0/index.html
He oyle yersen. Bu kadinlar diri diri gomuluyormus hikayesi de hep anlatilir, bir seyler soylemek isterdim ama soylemeyeyim neyse cenemi kapatayim.İşte aradığımız özgürlük.
Özgürlüğü hazmedemeyen bir Suudi gelin
http://www.cnnturk.com/2012/magazin/07/02/suudi.gelin.bodrumda.carsafi.atti/667340.0/index.html
Hayır başı açık gezmenin yasak olduğu bir yer özgürlük timsali oluyor ya ben ona gülüyorum
Sanarsın tatil yerlerinde kendilerini görmüyoruz ne foto çekilmesi nerdeyse çıplak gezecekler işte bunlar hep öskürlükSuudi değildir o, Suudi olsa duramazdı
en üstteki fotoda siyah gömlekli adamın yanındaki tayyibe benzemiyor mu sizcedeEki Görüntüle 1967768
Kadınlara kamusal hayatta yer verilmeyen Suudi Arabistan'ın Kassım vilayetinde bir Kadınlar Konseyi kuruldu. Ama konseyin kuruluşunun duyurulduğu toplantının fotoğraflarında önemli bir eksik var: Kadınlar.
Bir süredir kadınların kamusal yaşama katılımı konusunda bazı açılımların işaretini veren Kraliyet yönetimi kadın sorunlarının tartışılacağı bir konsey oluşturdu ama Kassım Kadınlar Konseyi kuruluş toplantısı fotoğraflarında sadece 13 erkek görülüyor.
© FOTOĞRAF: TWİTTER
Suudi Arabistan'da kurulan Kassım Kadınlar Konseyi'nin toplantısı
KADINLAR BAŞKA ODADA TOPLANARAK, ETKİNLİĞE VİDEODAN KATILDI
BBC Türkçe'nin haberine göre, bir başka odada kadınlar da vardı ve video bağlantısıyla toplantıya bağlanmıştı. Ama toplantının kamuya yansıyan yüzü yine erkekler oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen toplantıdan sadece erkeklerin göründüğü fotoğraflar yayımlandı.
Sosyal medyada bu durum bir çokları tarafından yine milyonlara yayılan bir başka fotoğrafla kıyaslandı: ABD Başkanı Donald Trump'un ocak ayında çevresindeki erkek danışmanları ile birlikte kürtaj yasasını imzaladığı fotoğraftı bu.
© AFP 2017/ SAUL LOEB
ABD Başkanı Donald Trump, kürtaj yasasını imzalıyor
Suudi yönetiminin yeni oluşturduğu Kadınlar Konseyi Kassım vilayetinin valisi Prens Faysal bin Mişal'in girişimiyle kuruldu. Prens Faysal bin Mişal böylesi bir platformun ülkedeki ilk örneğini oluşturmaktan gurur duyduğunu söyledi: "Kassım vilayetinde biz kadınları erkeklerin kardeşleri olarak görüyoruz ve kadınlar ile genç kızların çalışma hayatına katılımı için daha çok imkan yaratmaktan gurur duyuyoruz."
KADINLAR KONSEYİ BAŞKANI KADININ FOTOĞRAFI YOK
Prens Faysal konuşmasında kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu da söylediyse de fotoğraflardan bu sonucu çıkarmak kolay görünmüyordu. Kadınlar Konseyi'ne aslında fotoğrafta olmayan bir kadın, Prensin eşi Prenses Abir bint Salman başkanlık ediyor.
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201703141027637263-suudi-arabistan-kadin-konsey/
en üstteki fotoda siyah gömlekli adamın yanındaki tayyibe benzemiyor mu sizcede
aynen öyle vallaBenziyor cidden, cok olmasa da andiriyor bayagi:) O gomleklinin sag ust kosesindeki yasli adama bak asil, gozlerinin aki gozukuyor sadece, korkunclu foto olmus.
Trump'un ki de fena, sol yaninda ayakta dikilen adam " dur suna iyice bakayim, yanlis yeri imzalamasin" der gibi dikkatli dikkatli inceliyor
bir yerde kadın kolları diye stand açılmıştı; standda kadın yoktu :))bizde de benzer bişey olduydu hatırlayamadım şimdi bulursam ekliyim:)
Milattan önce 30lu yillarda olanlarasonuna kadar inanıp 1500 yil oncesinden bu sekilde hikaye diye bahsedoyorsaniz bisi demeye size bisi anlatmaya gerek yok.. size gore hikaye bize gore Hakikat ..artik bisi demicemHe oyle yersen. Bu kadinlar diri diri gomuluyormus hikayesi de hep anlatilir, bir seyler soylemek isterdim ama soylemeyeyim neyse cenemi kapatayim.
Yav zenginleri hep boyle, disari cikip kabak oluyorlar, olan ulkede sikip disari cikamayan fakire oluyor.
Emin ol 2005ten sonra bile istesem simdi 30 haber bulurum ama benim amacim Araplar cok kotu lanse ediliyor demekti.. yoksa burda bi baslasam artik duramam. Seriati ne kadar iyi bildiginizide ben biliyorum emin olun.. Avrupa hayrani degilsiniz Araplari sevmiyorsunuz bitek kendinizi mi seviyosunuz herkesin sevdigi millet sevdigi ülkeler vardir . O yuzden Avrupa hayranı dedim 100 sene oncesinde ulkemizde boyke gezilmedigine gore avrupa hayranligindan dolayi bu sekilde giyinilmiyor mu sizcede??? Evet beb inkar etmem savunuyosam gogsumu gere gere Arap Hayraniyim derim.. cok şukur ki böyleyim.. size iyi gunlers
Avrupayi ne demeye getirip isin icine soktunuz ki, konumuz o mu, benim yazimin neresinde Avrupa'dan dem vurulmus, ben nerede Avrupa'yi ovmusum bu yazida, ama on yargi bu ya, ne zaman bir seye laf edilse, hemen " yok Avrupa hayrani, yok bilmem ne hayrani" diye lafiniz hazir, siz de " Arap hayranisiniz" o zaman. SOylediginiz cadi yakma olaylari da Islam gelmeden once degil, ortacag Avrupa ve Amerika'sinda oluyor, onu da gayet iyi biliyoruz merak etmeyin, hic degilse derslerini almislar artik yakmiyorlar. BU arad lutfen siraya dizin Avrupa ulkelerini, ve nasil davranildigini cok merak ediyorum cidden ama soyle 2005 yilindan sonar falan haberlerden bahsedin, milattan once 30 lu yillara gitmeyin. Ben yazimin en basinda butun Arap ulkeleri degil, Suudi Arabistan ozelinde konustugumu soyledim farkindaysaniz yani genellemedim sizin gibi " o cok begendiniz Avrupa, hayrani oldugunuz Avrupa" gibi laflari soyleme curetini sizler hic tanimadiginiz insanlara soyleme cesareti gosteriyorsunuz ama. 1 Erkegin sahitligine 2 Kadin sahitligi denk aman ne guzel, ne guzel adalet. Size yolladigim haberdeki kadinin tecavuzunu, ya da bir erkekle yalniz olmasini zaten 7 tane erkek gormus, is bitti yani. Ha ote yandan yazili kurallarin nasil yorumlanacagi ve uygulanacagi onemli, soylediginizin hep aski uygulamara rastladim.
2007 de polisler kadindi demissiniz de. siz hacca gitmediniz mi, sakin hacda sizin oldugunuz yerde olmasin o kadinlar, gelen hacilarin guvenligi icin kadinlarin oldugu bolgede gorevli olan. Tabuk sehrine ya da Riyad'a gidip de gordunuz mu orada gordugunuz kadin polisleri? Ben gorevleri kolay demiyorum, gorevlerinin ne oldugunu soyluyorum arasinda daglar kadar fark var.
Vallahi Avrupa ile ilgili diger soyledikleriniz dusmanlik ve sacmalik, dogumda cocugu sokaga atmalarmis, cocuk anneye tecavuz edermis, sanki adamlarin yasalarinda bunlar var. Elma ile armudu karsilastiriyorsunuz hem de gercek olmayan bilgiler, on yargilar uzerine. Gorende diyecek tecavuz ve cocugu terk etme Avrupa sinirlarina gelince basliyor.
Hirsizinda kolunu kesin cidden cok caydirici, mesela biz de baklava calan cocuklar vardi, bileydik kollarini keserdik, digerlerine ders vermis olurduk. Ne de olsa baskalarinin beden butunlugune zarar vermek hakkimiz, onlarin elleri calinan iki baklavadan kiymetsiz. http://www.sabah.com.tr/yasam/2011/07/15/baklava-calan-cocuk-olum-kalim-savasi-veriyor
Seriati oldukca iyi biliyorum ve sizlerden ogrenecek degilim, sizin icin dunyanin en iyi hukuk sistemi ser'i hukuk sistemi olabilir, ama baskalarinin bundan hoslanmiyor olabilecegi ihtimalini aklinizdan cikarmayin. Butun dini metinler de herkese acik, yani sadece o dine inanlar degil baskalari da gayet tabi okuyorlar. O yuzden insanlarin okumadan yazdigini falan da dusunmeyin.
Milattan önce 30lu yillarda olanlarasonuna kadar inanıp 1500 yil oncesinden bu sekilde hikaye diye bahsedoyorsaniz bisi demeye size bisi anlatmaya gerek yok.. size gore hikaye bize gore Hakikat ..artik bisi demicem
Emin ol 2005ten sonra bile istesem simdi 30 haber bulurum ama benim amacim Araplar cok kotu lanse ediliyor demekti.. yoksa burda bi baslasam artik duramam. Seriati ne kadar iyi bildiginizide ben biliyorum emin olun.. Avrupa hayrani degilsiniz Araplari sevmiyorsunuz bitek kendinizi mi seviyosunuz herkesin sevdigi millet sevdigi ülkeler vardir . O yuzden Avrupa hayranı dedim 100 sene oncesinde ulkemizde boyke gezilmedigine gore avrupa hayranligindan dolayi bu sekilde giyinilmiyor mu sizcede??? Evet beb inkar etmem savunuyosam gogsumu gere gere Arap Hayraniyim derim.. cok şukur ki böyleyim.. size iyi gunler