s
Uzun uzun yazmak her dediginize cevap vermek isterim ama inanin ne zamanim nede keyfim buna musade etmiyor. Yani böyle haberler falan paylasmissiniz arkadasim kusura bakmada 5 10 haberle hicbi ulke kötulenmez.. hee ülkede hatta sizin o ayilip bayildiginiz Avrupa ulkelerinde kadina nasil davranildiginj simdi burda siraya dizsem hatta sizinki gibi haber sitelerinin linkini dahi koyarak inanin burda sonu gelmez. Ama yok Avrupa super medeniyet degil mi İslam gelmeden 100lerce kadinin avrupada canli canlı 'icine cadi kacmi' yalanlariyla yakildigink kimse demez . Ama recm olayi hep dillerde. Recmin nasil oldugunj gayet iyi biliyorum oyke dediginiz gibi kolay degil adamalar kafalarina gore şu zina etmis hadi taslayalim mi diyorlar?? Diyorki 1 adam ve 1 kadinin ayni eve girdigini hatta ayni yatakta uyudugu bile gorukse bu Zinadir denmezzz. 4 erkegin veya her bi erkek yerine 2 kadin sahit olmak uzere bu ikisini zina yaparken o anda gormeleri ve sahit olmalari lazim. Bi kaca haber koymusssunuz buraya hangi ulkede yok boyke karisikliklar. Hani demissiniz ya kadinlar 2012de polis oldu falan filan ne yazikki sene 2007de Arabistan da polislerin tamamen yarisi olmasa bile bi cogu kadindi. Hepside hayatindan memnun bi sekilde gorevlerini yapiyordu. Siz o kadar haci icinde gorev yapmanin kolay oldugunu falan mi saniyosunuz? O izdihamin icinde ölüm dagi mümkün ama size gore o kadin polislerin tek isi dukka dükkan kapatmayana ceza kesmek o kadar basit yani iste bende buna gülerim:))
Keske İslami ülkere verdiginiz hassasiyeti baska ülkelerdeki kadinlarada verseniz kimse Avrupa dan laf etmez ama dimi kadina köpek muamelesi yapilirken binlerce cocuk daha dogum anindan itibaren sokaga atilirken cocugun annesine bile tecavuz ettigi avrupa evet cok medeni ama onlar carsafsiz olduklari icin özgür kadinlar.cok dogruu....biraz gebis gözlerle bakalim dunyaya yillarca insanlara Araplar kotulendi neden ? Bizim araplarla derdimiz ne sirf seriat uygulaniyor diyemi bi adam rahhatlikla namaz vakti dukkanini birakip camiye gidiyor neden cunku eger biri hirsizlik yapsa eli kesilecek kimse o adamin malini calamaz bize bakalim bide dukkanlara kac tane guvenlik onlemi kondugunu iyi bilirsiniz. Seriat denilince milletin aklina Recmaden baska bisey gelmiyor sadece o mu gercekten seriati bilmeden kotulemek belkide insanlara rahat geliyor.
Ha bu arada Arap milleti diye genellemek madem mantikli degil o zaman suclamalar yapilirkende genelleme yapilmasin lütfen. Bi konu olunca direk Arap, Şeriat gibi kavramlar kullaniliyor ama farkli bi konu atildiginda he.en genelleme olmaz 22 farkli ülke var. Bu hassaasiyeti isimize yaradigi zamnalrda degilde her zaman yapsak bu kadar cabuk yargiisiz infaz yapmamis oluruz emin olun...
Avrupayi ne demeye getirip isin icine soktunuz ki, konumuz o mu, benim yazimin neresinde Avrupa'dan dem vurulmus, ben nerede Avrupa'yi ovmusum bu yazida, ama on yargi bu ya, ne zaman bir seye laf edilse, hemen " yok Avrupa hayrani, yok bilmem ne hayrani" diye lafiniz hazir, siz de " Arap hayranisiniz" o zaman. SOylediginiz cadi yakma olaylari da Islam gelmeden once degil, ortacag Avrupa ve Amerika'sinda oluyor, onu da gayet iyi biliyoruz merak etmeyin, hic degilse derslerini almislar artik yakmiyorlar. BU arad lutfen siraya dizin Avrupa ulkelerini, ve nasil davranildigini cok merak ediyorum cidden ama soyle 2005 yilindan sonar falan haberlerden bahsedin, milattan once 30 lu yillara gitmeyin. Ben yazimin en basinda butun Arap ulkeleri degil, Suudi Arabistan ozelinde konustugumu soyledim farkindaysaniz yani genellemedim sizin gibi " o cok begendiniz Avrupa, hayrani oldugunuz Avrupa" gibi laflari soyleme curetini sizler hic tanimadiginiz insanlara soyleme cesareti gosteriyorsunuz ama. 1 Erkegin sahitligine 2 Kadin sahitligi denk aman ne guzel, ne guzel adalet. Size yolladigim haberdeki kadinin tecavuzunu, ya da bir erkekle yalniz olmasini zaten 7 tane erkek gormus, is bitti yani. Ha ote yandan yazili kurallarin nasil yorumlanacagi ve uygulanacagi onemli, soylediginizin hep aski uygulamara rastladim.
2007 de polisler kadindi demissiniz de. siz hacca gitmediniz mi, sakin hacda sizin oldugunuz yerde olmasin o kadinlar, gelen hacilarin guvenligi icin kadinlarin oldugu bolgede gorevli olan. Tabuk sehrine ya da Riyad'a gidip de gordunuz mu orada gordugunuz kadin polisleri? Ben gorevleri kolay demiyorum, gorevlerinin ne oldugunu soyluyorum arasinda daglar kadar fark var.
Vallahi Avrupa ile ilgili diger soyledikleriniz dusmanlik ve sacmalik, dogumda cocugu sokaga atmalarmis, cocuk anneye tecavuz edermis, sanki adamlarin yasalarinda bunlar var. Elma ile armudu karsilastiriyorsunuz hem de gercek olmayan bilgiler, on yargilar uzerine. Gorende diyecek tecavuz ve cocugu terk etme Avrupa sinirlarina gelince basliyor.
Hirsizinda kolunu kesin cidden cok caydirici, mesela biz de baklava calan cocuklar vardi, bileydik kollarini keserdik, digerlerine ders vermis olurduk. Ne de olsa baskalarinin beden butunlugune zarar vermek hakkimiz, onlarin elleri calinan iki baklavadan kiymetsiz.
http://www.sabah.com.tr/yasam/2011/07/15/baklava-calan-cocuk-olum-kalim-savasi-veriyor
Seriati oldukca iyi biliyorum ve sizlerden ogrenecek degilim, sizin icin dunyanin en iyi hukuk sistemi ser'i hukuk sistemi olabilir, ama baskalarinin bundan hoslanmiyor olabilecegi ihtimalini aklinizdan cikarmayin. Butun dini metinler de herkese acik, yani sadece o dine inanlar degil baskalari da gayet tabi okuyorlar. O yuzden insanlarin okumadan yazdigini falan da dusunmeyin.