Sütyen nasıl ortaya çıktı?

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.419
1.588
698
39
1913 yılında Mary Phelps Jacob iki adet mendili bir kurdele yardımıyla birleştirip göğüslerine bağlayıncaya kadar sutyen diye bir çamaşır yoktu. 1928 yılında ilk sutyen bedenleri piyasaya sürüldü.

İlk erkek iç çamaşırları 1935 yılında ortaya çıktı. Öngörünümleri Y şeklinde olan bu modellerin kısa ve uzun model seçenekleri vardı.

Çıkarandan icat edenden Allah razı olsunbayanssulusmile
Paylaşım için teşekkürler
opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
1928 ..diğer buluşlara göre geç bile kalınmış aslında ama iyi olmuş...kurdele felan zor işkaydirigubbakcemile3

sempatiksalakcinni o sıralar ondan önemli gelişmelerle boğuşmalar vardı ondandır. bunlara anca sıra gelmştir

gerçekten çıkarandan allah razı olsun ufak memeleri sütyenle kamufle edip büyük gösterebiliyosuz :)) ya hala icat edilmeseydi ayyy ben kendimi düşünemiyorum :)

1928... erkeklerinkide 1935 çok geç yaa nası oluo hele erkekler 1935ten önce çamaşır gymiolar mymış??bilmiyorumkismile

Çıkarandan icat edenden Allah razı olsunbayanssulusmile
Paylaşım için teşekkürler
opuyorumnanaktan

ben de tam tersini düşünüyorum canım. tabi göğüslerim küçük olduğu için böyle düşünüyorum herhal. nefret ediyorum sütyenden kışın hiç takmam yazın mecbur olduğum için takıyorum

Back