Bebek Beslenmesi sütünüzün yağlı olup olmadığını nerden anlıyorsunuz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
arkadaşlar burda forumda bazı arkadaşların "sütüm yağsız" yada "sütüm yağlı" dediklerini okudum da, merak ettim, sütümüzün yağlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki???

canım çok güzel bir soru
bende okuyunca hep merak ediyorum hata kendi kendime acabe benim sütüm nasıl diye düşünüyorum

1.bebeğiniz gelişiminden mesela sadece anne sütü alan bir bebek süt eğer çok yağlı ise aydaşlarına göre biraz daha gelişmiş olur 2.sütünüzü sağdığınızda sağdığınız hazneden boşalttıktan sonra soğuk suyla yıkadığınızda içinde yağ donuyor gibi olur parmağınızı içine sokup yağlı olduğunu anlayabilirsiniz.3.de çok çok yağlı olan anne sütünü bebişler daha zor hazmederler yani bazen 1 gün boyunca dışkılama yapamazlar yada günde 3 değilde 1 kere yaparlar ben kendimde bu şekilde anlayabiliyorum

ben sütümü 2 ay kadar pompa yardımı ile sağıp
biberon ile içirdim bebeğim emmiyodu
biberona koyduğumda sütü üzeri
sarı gibi yağlı bir tabaka oluşuyodu
ve aynı şekilde bieberon ve pompa suyun
altına girince yağlı görüntüsü oluşuyodu
ben bu şekilde öğrenmiştim

sütümüzün yağlı olması için ne yapmalıyız peki.benim bebeğim çok sık kaka yapıyo yağ oranı az olduğu için.sütü ağlı olanlar nasıl besleniyor mesela

sütün yağlı olup olmaması bebeğin aynına göre vucud değiştiriyo..
yani yağlı yada yağsız olsun diye bir şey yok...
bu tür şeylere takmayın her annenin sütü bebeğine özeldir..

maalesef dışarıdan yapabildiğimiz bişey yok.benım sutum de hiç yağlı değil.nasıl mı anladım,bebeğim 1 hafta içinde 50 gr aldığında 3800 doğan bebeğim doğumdan sonra 10 gun ıçınde 3200 e kadar düştü.meğer bebeğe kılo aldıran yağlı sutmuş.hemen mama takvıyesıne başladı dr.ayrıca sağdığımda hiçbi zaman öyle dedıklerı gıbı 2 parmak yağ tabakası olmadı.benım sutum bıldığin süt gibi beyaz.ama emzırmeyi hiç bırakmadım.4.aya gırdık hem mama hem sut gıdıyoruz çok şükür emıyo.
ben de sormuştum doktora ne yıyeyım kı değişsin hiç bişey vücut kendı yapıyo o yağı dedi.

görüntüsündende anlayabilirsiniz ben sağdığımda süt sulu süt olduğunu gözümle görüyordum
arkadaşım göğsünü sıksa bildiğin süt gibi çıkıyordu

humananın emziren anneler için çayı var
onu iç derim
hem yağlandırıp hemde sütü çoğltıyo
yani en azından bnmki öyle oldu

ya bu humana nerde satılıyo,ben de salak gıbı 3 aydır mılupanın still mi steel tea mı ne onu niçiyodum,dıkkat etmemişim adına.

ya bu humana nerde satılıyo,ben de salak gıbı 3 aydır mılupanın still mi steel tea mı ne onu niçiyodum,dıkkat etmemişim adına.

humananın çayı eczanelerde, bebek mağazalarında bulunuyor canım. hatta büyük marketlerde bile var. kolaylıkla edinebileceğini düşünüyorum.

süt nasıl yağlı oluyor bilmem ama ben çok kalorili besleniyorum. sütüm yağlı oğlumun kilo alımı da 5. aya kadar çok çok iyiydi. şimdilerde durdu tabi. ben ayırt etmeden herşeyi yiyordum. yağlı abur cubur bilmem ne hiç dikkat etmedim yediklerime. sütüm yağlandı ama ben de yağlandım. 16 kilo aldım

göğüsteki ilk süt laktoz bakımından (şeker) zenginken. Arkadan gelen süt yağlıdır. Bebek bir göğüsü tamamen boşaltana kadar emzirilmelidir. ılk sütü emen bebek hemen acıkır . Yağlı süt bebeği tok tutar.

canım benim sütümde anladığım kadarıyla hiç yağlı değil.ne biberonda bir tabaka oluyor ne de rengi sarımtırak.bembeyaz sulu bir süt.ama bebeğim 2875 gr doğdu.14 günün sonunda 3315gr oldu.440 gr almış.doktoru çok güzel dedi.sadce gece yatarken 30 cc mama veriyordum ek olarak.bence kilo alımının sütün yağıyla alakası yok.her annenin sütü kendine özel.her bebeğinde bünyesi kendine özel.

bnm sütüm yağlı
azm ı çok mu bilemiycem
yağlı süt koyu ve sarımsı oluyor kızlar

bir arkadaşımdan duyduğumu aktarıyorum, görmüş yada biliyor değilim.
sütümüzü başparmağımızın tırnağının üstüne bir damla sıkacakmışız.
sonra parmağımızı hafifçe eğicekmişiz.eğer süt hızlıca akar da damlarsa sütümüz yağsız, sulu demekmiş ve bebek için besleyici olmazmış
eğer biraz koyuca akar ve durursa yağlı ve besleyici demekmiş.
bakalım ben de deneyeceğim. doğruluğundan emin değilim. sadece duyduğumu aktardım.

bende ceviz yemenin sütü yağlı yaptığını biliyorum.tabi benim acayip bi kilo sorunum olduğu için 2 veya 4 tane ceviz yiyorum günde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…