• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütünüzü artırmak için bir öneri

bilge38

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
250
151
333
merhaba herkese

68 günlük bir oğlum var , baştan beri sütüm az , doğum kilosu 3485 idi , 1 aylıkken 3300 olduğundan dr günde 3 kez 60ml mama önerdi ama ben günde 2 kez 30ml verdim bebeğimde ağlayıp sızlamadı gayet güzel uyudu sorun yok yani ama sütüm az belli bunun için rezene anason tahin helvası bol su meyve suları tabi taze sıkılmış dereotu yer elması havuç still tea..vs bir çok şey denedim. bunların içinden bir tek dereotu gözle görülür artış sağlamıştı ki 3 gün önce halamın önerisiyle soğan yemeye başladım gece zaten sütüm olurdu ama 3 gündür gün içinde de hiç bitmedi sütüm önceden 7-8 kere çeker oğlum sonra 10-15 yutkunma sesi sonra boş emerdi şimdi her seferinde süt var.

tarif şöyle: 6-7 büyük soğanı soyup yarıya kesip uzun uzun ince doğrayın , üstüne 1-2 domates doğradım ben yemesi kolay oluyor , sonra tuz, çok az salça , boool kimyon ve az karabiber , zeytinyağı koyup ,elinizle iyice harmanlayıp minifırında iyice pişiriyorsunuz. eğer yağlı kağıt kullanıyorsanız gerek yok ama kağıt yoksa yarım bardak su ilave edin, tamamen çekip suyu hafif kızarana kadar pişirin, gün içinde yemeklerin yanında kaselere koyup tüketin soğuk bile güzel oluyor.

bana çok faydası oldu umarım işinize yarar. bol sütlü günler dilerim

merhaba herkese

68 günlük bir oğlum var , baştan beri sütüm az , doğum kilosu 3485 idi , 1 aylıkken 3300 olduğundan dr günde 3 kez 60ml mama önerdi ama ben günde 2 kez 30ml verdim bebeğimde ağlayıp sızlamadı gayet güzel uyudu sorun yok yani ama sütüm az belli bunun için rezene anason tahin helvası bol su meyve suları tabi taze sıkılmış dereotu yer elması havuç still tea..vs bir çok şey denedim. bunların içinden bir tek dereotu gözle görülür artış sağlamıştı ki 3 gün önce halamın önerisiyle soğan yemeye başladım gece zaten sütüm olurdu ama 3 gündür gün içinde de hiç bitmedi sütüm önceden 7-8 kere çeker oğlum sonra 10-15 yutkunma sesi sonra boş emerdi şimdi her seferinde süt var.

tarif şöyle: 6-7 büyük soğanı soyup yarıya kesip uzun uzun ince doğrayın , üstüne 1-2 domates doğradım ben yemesi kolay oluyor , sonra tuz, çok az salça , boool kimyon ve az karabiber , zeytinyağı koyup ,elinizle iyice harmanlayıp minifırında iyice pişiriyorsunuz. eğer yağlı kağıt kullanıyorsanız gerek yok ama kağıt yoksa yarım bardak su ilave edin, tamamen çekip suyu hafif kızarana kadar pişirin, gün içinde yemeklerin yanında kaselere koyup tüketin soğuk bile güzel oluyor.

bana çok faydası oldu umarım işinize yarar. bol sütlü günler dilerim

acaba soğan suyu nasıl olurki:44:

pişmiş soğan gaz yapmaz oğlumda en ufak bir değişiklik yapmadı bira mayası deneyen 2 arkadaşım çok hızlı kilo almaya başlayarak bıraktılar. bira mayasını almanyada yaşayan bir yakınıma dr tavsiye etmiş ama senin kilo problemin yok bu yüzden öneriyorum diye de eklemiş, yani "bırakın bu işleri" tabiri biraz kaba olmuş iyi niyetli bir öneri benimki sadece

pişmiş soğan gaz yapmaz oğlumda en ufak bir değişiklik yapmadı bira mayası deneyen 2 arkadaşım çok hızlı kilo almaya başlayarak bıraktılar. bira mayasını almanyada yaşayan bir yakınıma dr tavsiye etmiş ama senin kilo problemin yok bu yüzden öneriyorum diye de eklemiş, yani "bırakın bu işleri" tabiri biraz kaba olmuş iyi niyetli bir öneri benimki sadece

ben bırak pişmişini çiğinide çok tükettim bol bol salatada..gaz problemide olmamıştı kızımın..
bira mayasını çok raştırdım evet en çok süt yapan o ama ortak nokta iştahı çok açtığı ve kilo aldırdığı..ilk emzirme dönemimde süt problemim olmamıştı rezene ısırgan içmek dereotu yemek yetmişti..esktra bişeye ihtiyaç duymadım.inşallah bundada duymam.bira mayasından da vazgeçtim:50:nerde araştırdıysam iştah açar yazıyor..zaten iştahım açık normalde..fazlasına gerek yok..

bende bira mayasını önermiyorum daha sağlıklı süt artırma şekilleri varken başka şeye gerek yok bencede özlembostancı bu işe gönül vermiş gibi duruyosun ama sanki bana biraz reklam amaçlı gibi geldi yazdıkların nerde okuduysam hep aynı şeyler birilerinin reklamını mı yapmaya çalışıyorsun anlamadım

bende bira mayasını önermiyorum daha sağlıklı süt artırma şekilleri varken başka şeye gerek yok bencede özlembostancı bu işe gönül vermiş gibi duruyosun ama sanki bana biraz reklam amaçlı gibi geldi yazdıkların nerde okuduysam hep aynı şeyler birilerinin reklamını mı yapmaya çalışıyorsun anlamadım

sana katılıyorum. başka bildiğin doğal yöntemler varmı? daha fazla süt lazım bebişlere

sana katılıyorum. başka bildiğin doğal yöntemler varmı? daha fazla süt lazım bebişlere

benim bildiklerim klasik şeyler ama yinede yazayım
ayva kompostosu
siyah üzüm kompostosu
rezene çayı
ısırgan çayı
anason çayı
dereotu
nane maydonoz dışındaki yeşillikler
dut kurusu
kuru incir kürü(saraçoğlunun bir kürü vardı böyle)
protein ve kalsiyum açısından zengin beslenmek
ve tabiki bol suuuuu

aynen canım ben de bu işte artık bir reklam kokusu almaya başladım

arkadaşlar ek hiç birşeye ihtiyaç yok.sadece su içmek.günde en az 3 lt su içiyorum.dr. ların söylediği de bu.

benim bildiklerim klasik şeyler ama yinede yazayım
ayva kompostosu
siyah üzüm kompostosu
rezene çayı
ısırgan çayı
anason çayı
dereotu
nane maydonoz dışındaki yeşillikler
dut kurusu
kuru incir kürü(saraçoğlunun bir kürü vardı böyle)
protein ve kalsiyum açısından zengin beslenmek
ve tabiki bol suuuuu

arkadaşlar yukarıda yazılanlar kesinlikle işe yarıyor özellikle ayva kompostosu ben size kısaca hiyakemi anlatayım doğum yaptıktan sonra daha sütüm hiç gelmedi hastanede sonraki kontrollerindede bebeğim düşük tartı aldığı için mamaya başlamamı söyledi doktorumuz ama ben yılmadım yukarıda yazılanları her gün yaptım bide yanında humana içtim ve özellikle geceleri emzirdim. Arkadaşlar geceleri emzirmek inanılmaz süt artışı sağlıyor bi yerde okumuştum gece ne kadar çok emzirirsen gündüz o kadar çok sütün olurmuş beyin gündüz üreteceği sütü gece tüketilen süt miktarına göre ayarlarmış bende 2 saatte bi kalkıp emzirdim bazı zamanlarda bebeğimi uyandıramadım o zamanlarda sağdım ve sadece 1 ay mama verdim ondan sonra sütüm arttı Allaha şükür 6. ayın bitmesine 1 hafta kaldı ve bebeğim hala sadece anne sütü alıyor görenler maşallah ne güzel beslenmiş diyor. birde benim göğüs ucum yoktu silikon göğüs ucu ile emzirdim o haldeyken arrttı sütüm yani sakın umutsuzluğa kapılmayın eğer bu iş genetik olsaydı bizim ailede kimsenin sütü yetmemiş ben mama ile büyüyen bir bebekmişim ama ben azmedince sütümü getirttim doğal yöntemler çok işe yarıyor. Allah herkesin gönlüne göre versin bol bol sütünüz olur inşallah

arkadaşlar ek hiç birşeye ihtiyaç yok.sadece su içmek.günde en az 3 lt su içiyorum.dr. ların söylediği de bu.

tabiki su içmek birinci öncelikle ama sadece su ile olmuyor ben 4 lt su içtim ama yanında yukarıdakileri yapmasam sütüm gelmiyordu yani zaten sütü olan insan için su tek başına yetebilir ama bizim için yeterli olmuyor ha bide yazmayı unutmuşum sıcak duş hergün alınması gerçekten sütün daha kolay gelmesini sağlıyor. bide kemikli kırmızı etin haşlanıp suyu ile beraber yenmesi kurban bayramında bundan çok yemiştim bebeğim 10 günde 600 gr almıştı :)

teşekkür ederim öneriler için bir tek dut kurusunu denemedim onuda deneyeceğim aslında bayağı artırdım bunlarla sütümü, ama çok dikkat ederek sadece günü kurtarabiliyorum zar zor

arkadaşlar yukarıda yazılanlar kesinlikle işe yarıyor özellikle ayva kompostosu ben size kısaca hiyakemi anlatayım doğum yaptıktan sonra daha sütüm hiç gelmedi hastanede sonraki kontrollerindede bebeğim düşük tartı aldığı için mamaya başlamamı söyledi doktorumuz ama ben yılmadım yukarıda yazılanları her gün yaptım bide yanında humana içtim ve özellikle geceleri emzirdim. Arkadaşlar geceleri emzirmek inanılmaz süt artışı sağlıyor bi yerde okumuştum gece ne kadar çok emzirirsen gündüz o kadar çok sütün olurmuş beyin gündüz üreteceği sütü gece tüketilen süt miktarına göre ayarlarmış bende 2 saatte bi kalkıp emzirdim bazı zamanlarda bebeğimi uyandıramadım o zamanlarda sağdım ve sadece 1 ay mama verdim ondan sonra sütüm arttı Allaha şükür 6. ayın bitmesine 1 hafta kaldı ve bebeğim hala sadece anne sütü alıyor görenler maşallah ne güzel beslenmiş diyor. birde benim göğüs ucum yoktu silikon göğüs ucu ile emzirdim o haldeyken arrttı sütüm yani sakın umutsuzluğa kapılmayın eğer bu iş genetik olsaydı bizim ailede kimsenin sütü yetmemiş ben mama ile büyüyen bir bebekmişim ama ben azmedince sütümü getirttim doğal yöntemler çok işe yarıyor. Allah herkesin gönlüne göre versin bol bol sütünüz olur inşallah

benim bebeğim 3 aylık ve gece saat 12 -1 gibi emip uyuttuğumda, sabah 7-8 e kadar uyuyor. kilosuna çok iiyii dedi doktor 6,200 gr. şaunda. sadece anne sütü verdim. hem mememi emiyor hemde biberondan da emiyor. gece yatmadan 100 cc biberondan veriyorum ve sabaha kadar uyuyor. gece emziremiyorum yani... ben hümana rezene bira mayası 3 lt su içiyoum bol bol sıvı 6. aya kadar yetermi sütüm yani 3. ayla 4. ayda emdiği süt miktarı fazlalaşacak yetirebilirmiyim acaba?? bira mayası arttırdı ama ne bilim sanki yetmeyecek gibi çünki eli hep ağzında. emziriyorum eli ağzında hem memede kalmak istiyor... özellikle son 5 gündür. senin bebeğin nasıldı 3. ayda normalmi sence???ayva kompostosuda denemedim siyah üzüm komp. içiyorum ayva nasıl iyiyse onuda içerim..

Gece mutlaka sağmalısın 3-4 saatte bir sağman yeterli olur bebeğini uyuyyorsa uyandırma gece kesintisiz uykuda bebek için çok iyidir. benim bebeğimde 3 aylıkken elini emmeye başlamıştı 6 aylık olacak 1 hafta sonra hala emiyor bende aç zannedip buzluğa attığım sütlerden ısıtıp verdim fakat boşa götürdü içmedi yani açlıktan değil elini emmeyi seviyorlar sanırım dişleri kaşınıyor ama hala bizimkisi diş miş çıkarmadı bende başlarda çok kafamı takıyordum ama artık kendi haline bıraktım. ayva kompostosu gerçekten işe yarıyor herkesin denemesini tavsiye ederim. bira mayası da çok kilo yapıyor bende denedim ama bir anda kilomda artış oldu bıraktım bilginiz olsun

Back