• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütünüzmü yok veya azmı tek yolu bu...

sulucan57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
280
7
96
Benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı herhangi bir pekmeze 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden ayfer kaur dan aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum.2 bardak hümana ve gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..

Son düzenleme:
benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..

merhaba bende sütü az olan annelerdenim.bunu daha öncede duymuştum ama cesaret edemedim
hemoroit sorunu olanlar yemesin demişti birisi.
acaba bu konuyla ilgili bilgin var mı?
ayrıca şu marketlerde satılan hamur mayalamak için kullanılan pakmaya da olur diye düşünüyorum sonuçta o da bira mayası.

Bunu ben de denemek isterim benim de sütüm azaldı ama hemoroit ile ilgisi nedir mayanın? Acaba kabızlık mı yapıyor? Eğer öyleyse malesef ben deneyemem çünkü sezeryan olalı 2,5 ay geçti hala dikkat etmezsem hemen problem yaşıyorum :(( Kuru incir yiyorum süt olsun diye ama yine de göğüslerim eskisi gibi dolmuyor...

merhaba bende sütü az olan annelerdenim.bunu daha öncede duymuştum ama cesaret edemedim
ayrıca şu marketlerde satılan hamur mayalamak için kullanılan pakmaya da olur diye düşünüyorum sonuçta o da bira mayası.

pakmayayı ben denedim ama bi kere olduğu için değişikliği farkedemedim tabi..
inanılmaz gaz yaptı bende :43: kibarca söylersem sürekli ağızdan gaz çıkıyor :26: bana bunu yaptıysa bebişe ne yapar diye düşünüp bi daha içmedim. ama bu ara artık epeyy azaldı tekrar denicem sanırsam :75:

benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..

kuru kuru mu yiyosun :2: ben suda pakmaya eritip içmiştim ama bi kere iştee :14:

benim bebeğimin aşırı gaz sancısı var hala
tüm gazlı yiyeceklerden sakınıyoruz ana kız
eğer gaz yapıyorsa uzağından bile geçmeyeyim :18:

hemorait durumunu bilmiyorum cnm. pakmaya benim evdede var onunda alakası yok. bu yuvarlak yuvarlak oluyor bira mayası olarak geçiyor. pakmaya farklı aktara sordum.

Bunu ben de denemek isterim benim de sütüm azaldı ama hemoroit ile ilgisi nedir mayanın? Acaba kabızlık mı yapıyor? Eğer öyleyse malesef ben deneyemem çünkü sezeryan olalı 2,5 ay geçti hala dikkat etmezsem hemen problem yaşıyorum :(( Kuru incir yiyorum süt olsun diye ama yine de göğüslerim eskisi gibi dolmuyor...

cnm hemoraiti duymadım.ama bira mayası kabızlık yapmıyor. bende bebeğimdede kabızlık olmadı.ben hem bebeğimi emziriyorum. hemse uyku arası sağıyorum. 150 ml süt çıkıyo günde 2-3 kere + emziriyorum düşün. benimde göğsüm dolmuyordu neler neler içerdim su ,hümana stil ti, ısırgan çayı falan derken aldığım sıvı 4 lt yi buluyordu. ama şükür şimdi sütün boşalıyo maşallah..ama kafam rahat olsun diyorsan doktoruna yinede sor.benim doktorum sorun olmaz dedi.

kuru kuru mu yiyosun :2: ben suda pakmaya eritip içmiştim ama bi kere iştee :14:

ya pakmaya farklı kızlar.onun hakkında konuşmuyorum. mısır çarşısında ayfer kavur dan aldım minik minik yuvarlaklar halinde.evt kuru yiyorsun suda eritince tadı kötü oluyor en iyisi 1 tatlı kaşığı bal veya pekmezin içine 1 çay kaşığı bira mayası atıp karıştırıyorsun ve yiyorsun. zaten kuruda olmuyor.ağzında gevelemene bile gerek yok direkt yutuyorsun. ben artık 2 günde bir yiyorum. çünki sürekli süt sağıyorum maşallah sütüm dolldu göğüslerimi ağrııyo artık .. bu arada bira mayasının kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım.

benim bebeğimin aşırı gaz sancısı var hala
tüm gazlı yiyeceklerden sakınıyoruz ana kız
eğer gaz yapıyorsa uzağından bile geçmeyeyim :18:

bak cnm benimde bebeğiminde gazı olmadı bira mayasından dolayı. fakat gaz sorun edilcek bişey değil 4 aya kadar çekicez bunu tüm doktorlar söylüyo. ne yaparsan yap oluyo. benim doktorum sorun olmaz dedi. sende kendi doktoruna sorabilirsin. ama gaz sorunu olan annelerede şöyle sölim nurse harveys adlı bitkisel bir şurup var. onu kullanıyorum günde 3 kere 1 er çay kaşığı halinde
şükür benim öyle aşırı gaz sorunum olmadı. yani bebeğimin.doktora sorduk piyasadaki en iyi ve en pahalı gaz ilacı dedi. ilaç değil aşlında bitkisel şurup... deneyin derim.

cnm hemoraiti duymadım.ama bira mayası kabızlık yapmıyor. bende bebeğimdede kabızlık olmadı.ben hem bebeğimi emziriyorum. hemse uyku arası sağıyorum. 150 ml süt çıkıyo günde 2-3 kere + emziriyorum düşün. benimde göğsüm dolmuyordu neler neler içerdim su ,hümana stil ti, ısırgan çayı falan derken aldığım sıvı 4 lt yi buluyordu. ama şükür şimdi sütün boşalıyo maşallah..ama kafam rahat olsun diyorsan doktoruna yinede sor.benim doktorum sorun olmaz dedi.

150 ml Mİ????ALLAH'IM İLK İŞİM AKTARIN KAPISINA YAPIŞMAK OLACAK!!! Kesin deneyeceğim o zaman, ben de yazarım sütümün durumunu buradan. Bu arada ben de Nurse Harveys kullanıyorum, gerçekten çok memnunum, bizimki bayıla bayıla içiyor valla :))

150 ml Mİ????ALLAH'IM İLK İŞİM AKTARIN KAPISINA YAPIŞMAK OLACAK!!! Kesin deneyeceğim o zaman, ben de yazarım sütümün durumunu buradan. Bu arada ben de Nurse Harveys kullanıyorum, gerçekten çok memnunum, bizimki bayıla bayıla içiyor valla :))[

evt 150 ml. ama maşallah de cnm. biraz önce sağdım 100 ml. çıktı ve bebeğimide emzirmiştim düşün yani. ama onla beraber sıvılara devam yani su ve rezene mutlaka içilmeli...3 lt sıvı ok mutlaka al ama her aktarda olmuyo ben ayfer kaur dan aldım mısır çarşısından. mutlaka al dene çakmaları olabilir tane tane minik minik yuvarlak şeklinde kilosuda 220 tl.al kullan ve bana mutlaka yaz sonucu.bu arada şuruba gelince benimkide bayılıyo varya. kaşıkla veriyorum 1 damlasını bile akıtmıyor öyle bir yalıyoki anlatamam :D

merhaba,
ben de almak ıstıyorum bu mayadan.ınternetten baktım bunların tablet olarak satılanından var.beawer yeast mı ne oyle bısı olarak satılıyor 500 tabletı 40 kusuratlı bısı.o olurmu acaba

150 ml Mİ????ALLAH'IM İLK İŞİM AKTARIN KAPISINA YAPIŞMAK OLACAK!!! Kesin deneyeceğim o zaman, ben de yazarım sütümün durumunu buradan. Bu arada ben de Nurse Harveys kullanıyorum, gerçekten çok memnunum, bizimki bayıla bayıla içiyor valla :))[

evt 150 ml. ama maşallah de cnm. biraz önce sağdım 100 ml. çıktı ve bebeğimide emzirmiştim düşün yani. ama onla beraber sıvılara devam yani su ve rezene mutlaka içilmeli...3 lt sıvı ok mutlaka al ama her aktarda olmuyo ben ayfer kaur dan aldım mısır çarşısından. mutlaka al dene çakmaları olabilir tane tane minik minik yuvarlak şeklinde kilosuda 220 tl.al kullan ve bana mutlaka yaz sonucu.bu arada şuruba gelince benimkide bayılıyo varya. kaşıkla veriyorum 1 damlasını bile akıtmıyor öyle bir yalıyoki anlatamam :D

:nazar::nazar::nazar:maşallah canım :)) darısı başıma inşallah... en kısa zamanda alıp deneyeceğim ve yazacağım, yarın aktara gidiyorum.

benim oğlum 6.5 aylık ve beni emmiyor sağıyorum bende.3.aydan sonra bıraktı yani.sütüm çok azaldı.eskiden gece kalkar 150-200 ml sağardım.sabah yine dolu olurdu.şimdi ise günde 3-4 defa sağıyorum 30-60ml arası çıkıyor.ek gıdayı zaten 2 aydır veriyorum.ay bende mi denesem ne yapsam.geçen gün malt içeceği aldım tadı iğrençti.o da bira mayasında bir içecek.kutu kola gibi ama içemedim.bunun tadı nasıl acaba.ben bal da sevmem pekmez de.ay işim çok zor.1 yaşına kadar sütümü verebilseydim keşke.

şunu da sorayım ne kadar zamanda etkisini gördün?

benim oğlum 6.5 aylık ve beni emmiyor sağıyorum bende.3.aydan sonra bıraktı yani.sütüm çok azaldı.eskiden gece kalkar 150-200 ml sağardım.sabah yine dolu olurdu.şimdi ise günde 3-4 defa sağıyorum 30-60ml arası çıkıyor.ek gıdayı zaten 2 aydır veriyorum.ay bende mi denesem ne yapsam.geçen gün malt içeceği aldım tadı iğrençti.o da bira mayasında bir içecek.kutu kola gibi ama içemedim.bunun tadı nasıl acaba.ben bal da sevmem pekmez de.ay işim çok zor.1 yaşına kadar sütümü verebilseydim keşke.

şunu da sorayım ne kadar zamanda etkisini gördün?

bal falan sevmiyorsan tabletinden al.ben doğumdan önce alacağım bulunsun yanımda.

konunun sahıbı de bı cvp yazmadı catlıcam meraktan almadım da daha.kılo aldırıyomu acaba.zaten daha bı kılo vermısım dogoumdan bu yana :(

meraba kızlar yeni üyeyim 2 aylık bebeğim var...çikolata kistim vardı 8 ay olmadı bebem sürekli arısütü kullandım kistlerim kücüldü hamile kaldım sağlıklı bir bebem oldu cok sükürrr(allah olmayanlara da versin isallahhhhh)simdi cok istahım yok zaten çok zayıfım yapı olarak ta.... ama arısütü kullanmaya devam ediyorum oğluşumm cok güsel emiyor ve tek gögsümden bi sağmada 100 ml cıkıyoo ben arısütüne baglıyoruummm...kayınvalidemmm zayıflıgıma göre sütüme sasırıyor tabi:)))) üstelik 3600 doğan bebeğim 2 ayda 6 kg oldu boyuda 52cmden 62 cm oldu...doktor her gördüügünde süper diorrr...masssaaalllaaaahhhh:))her ay arısütümü kargoyla gönderiyolar...bir arkadas önerdi.. prof dr muhsin dogaroglu die bi uzmanla direk görüstüm...arsütü konusunda ilk profesörlerdenmis... siddetle tavsiyeee ediyoruummm cok ilgilenmisti saolsun....

meraba kızlar yeni üyeyim 2 aylık bebeğim var...çikolata kistim vardı 8 ay olmadı bebem sürekli arısütü kullandım kistlerim kücüldü hamile kaldım sağlıklı bir bebem oldu cok sükürrr(allah olmayanlara da versin isallahhhhh)simdi cok istahım yok zaten çok zayıfım yapı olarak ta.... ama arısütü kullanmaya devam ediyorum oğluşumm cok güsel emiyor ve tek gögsümden bi sağmada 100 ml cıkıyoo ben arısütüne baglıyoruummm...kayınvalidemmm zayıflıgıma göre sütüme sasırıyor tabi:)))) üstelik 3600 doğan bebeğim 2 ayda 6 kg oldu boyuda 52cmden 62 cm oldu...doktor her gördüügünde süper diorrr...masssaaalllaaaahhhh:))her ay arısütümü kargoyla gönderiyolar...bir arkadas önerdi.. prof dr muhsin dogaroglu die bi uzmanla direk görüstüm...arsütü konusunda ilk profesörlerdenmis... siddetle tavsiyeee ediyoruummm cok ilgilenmisti saolsun....

arı sütü dediğin minik minik sarı toza dönüşen polenlermi..
eğer onlarsa bizde var.amcam arıcılık yapıyor.1 kavanoz vermişti en son bal çıkardığında

merhaba,
ben de almak ıstıyorum bu mayadan.ınternetten baktım bunların tablet olarak satılanından var.beawer yeast mı ne oyle bısı olarak satılıyor 500 tabletı 40 kusuratlı bısı.o olurmu acaba

cnm inan ilk duyuyorum tablet olduğunu. kullanmadım duymadımda. ama tavsiye etmem doğalı en iyisi. ve internete güvenme. mısırçarşısından git al ayfer kaur. hem 500 tablet 40 tl çok ucuz geldi bana ben 40 tl lik aldım fazlada değildi. o yüzden tableti önermem cnm.

Back