• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

oybmsd82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
66
2
26
Hatay
10 günlük bebeğim mememi almıyor alsa da cekmiyor 3 saatte bir sagıp veriyorum ama bi yerden sonra yetmicek hergecen gun daha cok ıstıyor.İlk gunlerde 2 saatte bir 30 cc yetıyordu bugun 10 gunluk oldu defne derinim ama her ogunde 60-80 arası ıcıyor ve her gecen gun artıyor ben en fazla 80 sağabiliyorum ki 10 gunluk olmasına ragmen goguslerın sagmaktan yara oldu napıcam bılmıyorum mama da vermek ıstemıyorum lutfen yardım edin:(

Kızım 4.gun sarılıktan hastanede yattı.Kan sekeri dusmemesı gerekiyormus o yuzden 2-3 saatte bir uyandırıp sagdıgım sutu verıyorum napıcam bilmiyorum:(

Merhaba, seni COK iyi anliyorum.
Korkma AMA Ben tam 7 ay sagdim biliyor musun?
COK Zor...
AMA once emmeme sebebini bul.uyurken emzirmeye calis.sakin pes etme.
Ben uzunca bir donem kasikla verdim biberona alisip Anne memesini reddetmesin diye.
Eger meme basi COK yaraliysa silicon meme basi oneririm.ben oyle kurtuldum diyebilirim.
COK seydenedim tabi AMA sen sordukca yazayim.

(Umarim elektrikli sut makinesiyle sagiyorsundur.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, seni COK iyi anliyorum.
Korkma AMA Ben tam 7 ay sagdim biliyor musun?
COK Zor...
AMA once emmeme sebebini bul.uyurken emzirmeye calis.sakin pes etme.
Ben uzunca bir donem kasikla verdim biberona alisip Anne memesini reddetmesin diye.
Eger meme basi COK yaraliysa silicon meme basi oneririm.ben oyle kurtuldum diyebilirim.
COK seydenedim tabi AMA sen sordukca yazayim.

(Umarim elektrikli sut makinesiyle sagiyorsundur.)

evet lansınoh makınem var en az 60 en fazla 120 ml sağabiliyorum sütüm azalıcak diye çok korkuyorum:( her yolu denedım meme ye geldıgınde kıyametı koparıyor bıberonu alınca susuyor kıyamıorus cok aglıo ama sen nası basardın?bana da yardımcı ol lutfen:(

evet lansınoh makınem var en az 60 en fazla 120 ml sağabiliyorum sütüm azalıcak diye çok korkuyorum:( her yolu denedım meme ye geldıgınde kıyametı koparıyor bıberonu alınca susuyor kıyamıorus cok aglıo ama sen nası basardın?bana da yardımcı ol lutfen:(

Himm sana yardim etmek farz oldu simdi.

Baslangicta 2-3 ay meme basi catlagiyla ugrastim.kaniyordu resmen.bu donemde silicon meme basi kullandim.uyanikken kesinlikle emziremiyordum geriliyordu ters C harfi olusturuyordu vucuduyla .sadece uyurken veriyordum.
Yaklasik 7 ay sonra emzirebildim doyasiya.2 yil emzirdim.basardim COK mutluyum.
Sutunu artirmak icin ugras mutlaka.bol sivi,gaz yapmiyorsa sut ve urunleri al.protein agirlikli beslen.stres yok iyi dinlenmeye bak.bebek iyuyunca hemen uyu.
Hic pes etme ! Sana yardim Eden biri var mi?

Himm sana yardim etmek farz oldu simdi.

Baslangicta 2-3 ay meme basi catlagiyla ugrastim.kaniyordu resmen.bu donemde silicon meme basi kullandim.uyanikken kesinlikle emziremiyordum geriliyordu ters C harfi olusturuyordu vucuduyla .sadece uyurken veriyordum.
Yaklasik 7 ay sonra emzirebildim doyasiya.2 yil emzirdim.basardim COK mutluyum.
Sutunu artirmak icin ugras mutlaka.bol sivi,gaz yapmiyorsa sut ve urunleri al.protein agirlikli beslen.stres yok iyi dinlenmeye bak.bebek iyuyunca hemen uyu.
Hic pes etme ! Sana yardim Eden biri var mi?

uyurken agzını kapatıyo neler yapıyorum uyanmıo uyanıkken denıorum bu seefer de agzını saga sola goturuo meme basını yakalıo bırakıo aglamaya baslıo her yolu denedım bıkere tam yarıms aat aglattım ıcım kan agladı ama emsın dıe ac bıraktım o da olmadı almıo memeyı:( catlagım yok ısırsa bıle gıkımı cıkarmıorum bana yardım eden kımse yok kayınvalıdem burda o da zaten sureklı sagdıgım sute bakıo psıkolojısı bozuluo zaten ınsanın ben gunde ortalama 400 cc falan sagabılıorum ama artık ogunlerde 90 cc ıcmeye basladı yetmıcek bı kac hafta sonra napıcam bılmıorum:(

uyurken agzını kapatıyo neler yapıyorum uyanmıo uyanıkken denıorum bu seefer de agzını saga sola goturuo meme basını yakalıo bırakıo aglamaya baslıo her yolu denedım bıkere tam yarıms aat aglattım ıcım kan agladı ama emsın dıe ac bıraktım o da olmadı almıo memeyı:( catlagım yok ısırsa bıle gıkımı cıkarmıorum bana yardım eden kımse yok kayınvalıdem burda o da zaten sureklı sagdıgım sute bakıo psıkolojısı bozuluo zaten ınsanın ben gunde ortalama 400 cc falan sagabılıorum ama artık ogunlerde 90 cc ıcmeye basladı yetmıcek bı kac hafta sonra napıcam bılmıorum:(

Memeyi niye emmiyor cunku biberon kolay geliyor Luk Luk yutuyor.cabalama yok!

Arkadasim Ben de biberon verdim sonucta AMA bebekler COK uyanik anneyi parmaginda oynatiyor.
Sen de kendimi gordum AMA enazindan yara yok sende.

Sakin ol ,ona sarki soyle hafif ses tonuyla.
Emzirirken bebeginle yalniz ol,onu oksa sev.sutunu sagarkende yalniz ol sagarkende COK sutum olacak bebegim emecek telkinleri ver beynine.
Gece 3-6 arasi Sutunu mutlaka sag ozelliklede saat 4-5 gibi.
Sana yardimim dokunacaksa COK sevinirim.

Memeyi niye emmiyor cunku biberon kolay geliyor Luk Luk yutuyor.cabalama yok!

Arkadasim Ben de biberon verdim sonucta AMA bebekler COK uyanik anneyi parmaginda oynatiyor.
Sen de kendimi gordum AMA enazindan yara yok sende.

Sakin ol ,ona sarki soyle hafif ses tonuyla.
Emzirirken bebeginle yalniz ol,onu oksa sev.sutunu sagarkende yalniz ol sagarkende COK sutum olacak bebegim emecek telkinleri ver beynine.
Gece 3-6 arasi Sutunu mutlaka sag ozelliklede saat 4-5 gibi.
Sana yardimim dokunacaksa COK sevinirim.

geceleri uc saatte bir sagıyorum 3-5-7 hangısıne denk gelıosa artık o kadar yoruldum ki anlatamam sutum yetmıcek dıe odum kopuyo sarkılar soluyorum uyandırmaya calısırken topugunu sıkıyorum kollarını sallıyorum uyanmıo uyurken kıtlıo agzını nası acıcam agzını azıcık aralasa memeyı ıttırıyorum agzına ama gerıcıkarıo agzından begenmıo resmen:( bıberon lulkluk dediin gibi nasılsa biliyor bu emzirmenın ardından bıberon gelcek dıe:( 15 gunluk kıızm ortalama 400-500 cc ıcıo gunde normal mi?2. ayda ne kadara cıkıo ?yardımların ıcın cok saol benımle bırlıkte aynı sorunları yasayan bırıyle dertlesmek cok guzel gercekten.bir tek ben sanıodum kendimi:(

geceleri uc saatte bir sagıyorum 3-5-7 hangısıne denk gelıosa artık o kadar yoruldum ki anlatamam sutum yetmıcek dıe odum kopuyo sarkılar soluyorum uyandırmaya calısırken topugunu sıkıyorum kollarını sallıyorum uyanmıo uyurken kıtlıo agzını nası acıcam agzını azıcık aralasa memeyı ıttırıyorum agzına ama gerıcıkarıo agzından begenmıo resmen:( bıberon lulkluk dediin gibi nasılsa biliyor bu emzirmenın ardından bıberon gelcek dıe:( 15 gunluk kıızm ortalama 400-500 cc ıcıo gunde normal mi?2. ayda ne kadara cıkıo ?yardımların ıcın cok saol benımle bırlıkte aynı sorunları yasayan bırıyle dertlesmek cok guzel gercekten.bir tek ben sanıodum kendimi:(

Bende kendimi tek saniyodum :1: cunku reel hayatta herkes normaldi.sonra KK da ayni durumda olanlari gorunce tecrubelerinden yararlandim.
Endise etme, beslenmene dikkat et, bebisinde inadini kiracaksin zamanla.

Sagma isini daha sIk yap birde son damlasina kadar sag.mesela sag meme sonra sol tekrar sag ve sonra sol.
Iyice bitsin ki yeni den uretilsin.

Sana verdigim bu bilgiler in tamami bilimsel icin rahat etsin...

Bende kendimi tek saniyodum :1: cunku reel hayatta herkes normaldi.sonra KK da ayni durumda olanlari gorunce tecrubelerinden yararlandim.
Endise etme, beslenmene dikkat et, bebisinde inadini kiracaksin zamanla.

Sagma isini daha sIk yap birde son damlasina kadar sag.mesela sag meme sonra sol tekrar sag ve sonra sol.
Iyice bitsin ki yeni den uretilsin.

Sana verdigim bu bilgiler in tamami bilimsel icin rahat etsin...

çook teşekkür ederim gelişmeleri bildireceğim sana çok saol:)

rica ederim.
bir gün buraya gelip 'artık bebeğimi emzirebiliyorum' diyeceğin günü sabırsızlıkla bekliyorum canım.

kızlar bendede aynı sorun var bebeğim 2buçuk aylık gündüzleri devamlı uyuyor akşam uyandıgında sütüm birikmiş oluyor güzelce emiyor 1 saat sonra tekrar istiyor 3cüye asla almıyor sütümü sağıp veriyorum 120cc içiyor 2 saat sonra tekrar istiyor bende süt kalmıyor çok açmış gibi aglıyor ben sütümün yetmedigi zamanda mama veriyorum sabaha karşı mecbur mamaya dönüyoruz gündüzleride akşama kadar gözünü açmada yatıyor 13 saat emmeden uyuyor uyandıramıyorumda benim ne yapmam gerekiyor yardım edin

1 hafta sonra 5. ayını dolduruyor bebeğim;sağarak verdim bu zamana kadar ve sadece anne sütü alıyor.38 gün önce doğmuştu şu an kendi aylıklarını geçti bile dr umuz öyle söylüyor çoook şükür:nazar: ilk başta çok zorlandım ama şu an her şey yolunda çalışan anne olduğum için avantajlarını bile yaşıyorum diyebilirim.Rabbim nasip ederse 2 yaşına kadar böyle devam edeceğim.Bu arada benim bebeğim hiiç bir şekilde emmek istemedi inşallah sizinkiler emer;ama illa emmiyorsa da kendinizi hırpalayıp sütünüzü azaltmayın önemli olan bebeğin anne sütü alması:emir_bebek:

kızlar bendede aynı sorun var bebeğim 2buçuk aylık gündüzleri devamlı uyuyor akşam uyandıgında sütüm birikmiş oluyor güzelce emiyor 1 saat sonra tekrar istiyor 3cüye asla almıyor sütümü sağıp veriyorum 120cc içiyor 2 saat sonra tekrar istiyor bende süt kalmıyor çok açmış gibi aglıyor ben sütümün yetmedigi zamanda mama veriyorum sabaha karşı mecbur mamaya dönüyoruz gündüzleride akşama kadar gözünü açmada yatıyor 13 saat emmeden uyuyor uyandıramıyorumda benim ne yapmam gerekiyor yardım edin

Selam
Ben de emzirme sorunu yasiyorum ancak 13 saat hic emmeden uyumasi hic normal degil bence. Benim oglum bir ay once geceyarisi uyur sabar 7 de 8 de kalkardi . Bunda bile endiselenirdim uyandirsam mi diye. Simdi gece uyuyor 3 e kadar emzirmiyorum cunku sutum az oluyor. Emzikle uyukuya daliyor. Doktor demisti gece yarisi uyanir annesinin varligini kontrol eder demisti. Gercekten de hic aglamadan yeniden uyuyor. Sonra 530 -6 gibi uyaninca veriyorum meme.cokdolu olmuyor ama emiyor 15-20 dak. Gunduz uykusuisehic yokgibi. Evdeyse dalip dalip uyaniyor 2-3 saatte bir de emmek istiyor. Benim problem 2-3 saatte bir gogsum tam dolmuyor. Agiz tadiyla birdoyuramiyorum. Kilo alimi sinirda. Doktor gunde bir mamaya izin verdi o da sirf ben rahat olayim diye.
Gogsum dolu olmayinca da sagmiyorum. Bu yuzden 2-3 haftada bir gogsum sisiyor agrisindan oluyorum. 2-3 hafta oncesine kadar sabaha karsi gogsum kocaman olurdu sutten gerilirdi resmen . Artik olmuyor. Sutum azaldi mi demek oluyor? Sut arttirmak icin yemedigim iccmedigim sey kalmadi. Ancak bu kadar. Sanirim ben uzuldukce azaliyor sutum.

herkese ortak cevap yazayım...
coğu annenin ortak sorunu emzirememek....

süt emzirdikce veya sağıldıkca coğalır.süt kanallarında bekleyen süt, arkasından yeni süt yapılmasına izin vermez.ayrıca güzel bir uyku ve stres yapmamak sonraaa bol sıvı tüketmek cok işe yarar. ama nolur negatif düşünmeyin yetecek doyacak deyin sürekli. ben de zamanında hata yaptım o yüzden şuan rahat rahat yazıyorum bunları.

aslında bebek emse daha da coğalır ama emmiyorsa sağmaktan başka care yok.

öyle uzun süre uyumamalı bebek hele de gündüzleri, gelişim geriliğine neden olabilir. bu yüzden altını acıp poposunu ılık bezle silin hemencik uyanır siz de doyurursunuz.

herkese ortak cevap yazayım...
coğu annenin ortak sorunu emzirememek....

süt emzirdikce veya sağıldıkca coğalır.süt kanallarında bekleyen süt, arkasından yeni süt yapılmasına izin vermez.ayrıca güzel bir uyku ve stres yapmamak sonraaa bol sıvı tüketmek cok işe yarar. ama nolur negatif düşünmeyin yetecek doyacak deyin sürekli. ben de zamanında hata yaptım o yüzden şuan rahat rahat yazıyorum bunları.

aslında bebek emse daha da coğalır ama emmiyorsa sağmaktan başka care yok.

öyle uzun süre uyumamalı bebek hele de gündüzleri, gelişim geriliğine neden olabilir. bu yüzden altını acıp poposunu ılık bezle silin hemencik uyanır siz de doyurursunuz.

Peki azalan sut tekrar cogalir mi? 2-3 saatten daha sik ne kadar emzirebilirim? Saat basi da beni bitiriyor.

Sütüm az diyen arkadaşlar pompayla son damlasına kadar sağsınlar, hatta ben pompadan sonra elimle de sağmaya devam ediyorum. Ayrıca ne zaman yumurta yesem sütüm artıyor.

Biberonla anne sütü verenler, sütü iğnesiz şırıngaraya çekip verebilirlermiş, ama bebeğin ağzına sıkılmayacak, bebek kendisi çekecek. Bebek hemşiresi söyledi, işe gittiğin zaman bu şekilde versinler dedi. Biberona alışırsa seni emmez dedi. Ben denemedim ama paylaşmak istedim.

Peki azalan sut tekrar cogalir mi? 2-3 saatten daha sik ne kadar emzirebilirim? Saat basi da beni bitiriyor.

Kesinlikle çoğalır .bebek her istediğinde emzirin..
Uzun uzun emzirin ki çoğalsın . Ve diğer önerilerime kulak verin.
Sizinki kaç aylık?

Pardon 3 aylıkmış. Yolun başındaaın daha ! Çoğalır merak etme.
Ben 18 aylıkken bile çogaltmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
rica ederim.
bir gün buraya gelip 'artık bebeğimi emzirebiliyorum' diyeceğin günü sabırsızlıkla bekliyorum canım.

hala basaramadım canım gunden gune de içtiği miktar artıyo:( doktora gittik dün 15. gününde doğduğu kilosuna gelmesi gerekiyordu bizim ki doğduğu kilonun üzerine 200 g daha almış cok sevindim tabi ama artık her öğünde 90cc den aşagı içmiyor:( ben se 70-80 sağabiliyorum ilk doğduğundan beri biraz stok yapmıştım eksiği ondan tamamlıyorum:( ama daha 18 günlük hiç mama vermek istemiyorum.Doktor gelişimi iyi dedi ama sarılık devam ediyormus o yüzden 3 saatten fazla uyutmamaya devam dedi:( ayrıca sağıp vermek çözüm değil bi süre sonra sütün biter dedi iyice korktum napıcam bilmiyorum her bir gün sütümü içtiğinde mutlu oluyorum sadece:(

Back