- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- Konu Sahibi semplice_signora
ısırgan çayı da iyi diyorlar süt artırımı için...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyi o zaman kimseye bırakma, bebeğin hiç insan görmesin..Babasını 2 kez beyin ameliyatına gönderince kızıma baktığımda sadece gözyaşlarım süzülüyordu.Neye ağlıyorsun dediklerinde ne cevap vereceğimi bilemiyorum.
Mamaya güvenip gezmek,birilerine bırakmak vicdanımı sızlatıyor ama.Bu kadarına çok şükür tabi.
Çok rahatlattı içimi söylediklerin.Benim kızım 20 dk falan emer,doyup kendi bırakır.Elimle sıktığımda süt zor damlar o haldeyken emdiğinde bile böyle.Ama akşamları 3 veya 4 cc mama içmeden uyutamıyorum.Emziği emişinden biliyorum aç olduğunu.Çok hararetli emer ve sık sık ağzından atar.Beyaz üzüm de denedim o da olmadı.Ama sarı leblebiyi ekledim listeme.Yarın bunu da yiyeceğim.
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
Yapabilecek takatim ve vaktim olursa yapıp içiyorum çorbayı.O kadar yorgunluğun üstüne çorba yapmak zoruma gidiyor ((Olur mu oyle sey canim benim. Hepimiz derdimizi paylasiyoruz...
Malt icecegini doktora sor istersen. Ben de cesaret edemedim senin gibi.
Corba iciyorsun dimi hergun. Benhergun iciyorum corba. Kayinvalidem dayiyor corbayi bana
Çok sağolMrb canım.Öncelikle şunu söylemeliyim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Ama sakin ol lütfen.Ben de aynı şeyleri yaşadım sayılır.Benim kızım kaldıki yeterince kilo da alamadı sırf bu yüzden.yani ısrarla anne sütü vermek istedim mama verirken ben de ağladım.Ancak aç kalmasındansa muadili bişeyle onu beslemek neden kötü olsun.Bu arada ben de herşeyi denedim kilo aldım sadece o telaş yüzünden olmuyor zaten.son gittiğim dr sen bu kadar yemene içmene takma vücut onu yapacaksa senden alır yine yapar bu yeme konusunu telaş yapmıyorum artık ve inan herşey daha iyiiye gidiyor.Ama mama veriyorum diye de kendimi hiç bırakmıyorum ısrarla emziriyorum.Bu arada gittiğim iki dr da mama ve memeyi aynı anda vermememi önerdi.Bu biraz zor oluyor ama ben faydasını gördüm.Önden anne sütü verip arkadan mama verilince, mamanın sindirimi zor olduğundan önden alınan anne sütü ziyan oluyormuş.Yani kilo yapmıyor.Mama ile büyüyen milyonlarca başarılı insan var önümüzde çok ta sağlıklı.Bunları kafandan atarsan ,mama olayını emin ol zamanla kaldırırsın belkide.Lütfen rahatla.Sen kötü bir anne değilsin hatta kendimden biliyorum eminim fazla vericisin.Tam olarak durumun nedir bilmiyorum ama sormak istediklerin olursa cevaplamaya çalışırım.
İncir ile sütü deneyim bende.Seni iyi anliyorum. Benim de 4 aylik bir oglum var. Daha hic mama vermedim cok sükür ama öyle sakir sakir da akmiyor sütüm. Normalde hic yemeyecegim kadar yiyorum süt olsun diye. Tahin helvasini ben de 3-4 gündür yiyorum bi de humanayla birlikte Naturapy Milk Tea diye bi sey iciyorum. Etkili oldugunu düsünüyorum. Ama inan suyu az ictivim gün ne yersem yiyim ne icersem iceyim sütüm az oluyor. Bi yerde okudum sütün icinde inciri kaynat. İnciri öyle ye sütü de ic. Bi de isrgan yapragi dene. 3-4 yaprak isirgani demle ic. Bunu ben se deneyecegim daha
:) Kuru göğsü emziriyorum zaten hep.Hiç dolu olmuyorki Pompanın azalttığını duymuştum,o yüzden sık sık emziriyorum boş da olsa.Zaten aç olmaynca emmiyor.1 hafta boyunca elektrikli pompayla 3 saatte bir (gece de dahil alarm kurup kalkman lazım) kurutana kadar sağ. artmazsa gel nickime tükür.
Çayı azalttım 3-4 gündür.Pompanın sütü azalttığını duymuştum ben.Sağacak kadar süt olmuyorki hiç.10 dk sağdığımda bi yemek kaşığı bile çıkmıyor süt.kesınlıkle katılıyorum sağmak sutu arttıran faktörlerden biri,ben de cok sıkıntılı anlar yasadım yasıyorum da ama sutum gıtmedı cok sükür ki,maşallah dıyeyım oğlum gece uyanmasa da göğsüm dolduğu ıcın kalkıp sağıyorum ve yıne maşallah dıyeyım oğlumun emdıgı gogsu sagmadıgım zaman tek göğsümden bi biberon cıkıyo ve manuel pompayla sağıyorum bunu,elektrikli daha kolay dıyorlar,sende varmış zaten neden sağmıyorsun?ben bebegımı hıc saat gözetmeden bazen yarım saatte bıle emzırıyorum,her ıstedıgınde verıyorum bence bu benım sutumu arttırdı,sımdı sagdıgım sutumu buzluğa atıyorum hatta,
mama vermek en son işin olsun lütfen madem yıyormussun da sut yapcak seyleri ama abartma ekmeğe felan cok gerek yok ,cayı 5-6 br ıcöe mesela acık bıle olsa,suyu cok ıc onun yerıne,bı de bence senın sutunun gelmeme sebebı cok kafaya takma bu stresle herseyı yesen yıne aynı bak,sen dusunmeyı bırak bebegını bolca emzır baktın emmıyo sureklı sag,sagdıgım cok az deme sag zamanla artacaktır emın ol.
Pekmez şerbetini deneyim bende.Sütü de içeyim.Çok sağol emek verip bu kadar uzun yazdığın için.SÜT arttırımı için
1) allaha bol bol dua etmek ve emzireceğine inanamak
2) yanına mümkünse annen yada kayınvalidenin gelmesi, sen bebeğinle uğraşırken onlar ev işi yemek gibi konulara bakması yada bebek uyumadığı zaman onlara verip senin bir süre uyuman. yorgunluk ve uykusuzluk sütü direk azaltıyor. yada imkanın varsa yanına en azından haftada 1 gelecek yardımcı almak
3) dışardan gelen dış seslere kulak tıkamak. sütünmü yok, emzirmiyormusun. kimseyi ilgilendirmez.
4) diyeti, kiloyu düşünmeden düzenli beslenmek
5) olayı dramatikleştirmemek, burnumun direği sızlıyor, gözüm yaş doluyor. sağlıklı bir bebek olduğu için şükretmek
6) sürekli süt sağmak. bebeğini emzir kalanını sağ ister 10 cc çıksın ister 5. dert etme topla biriktir. inan ki sağmak sütü çok arttırıyor. mutlaka 3 saate bir sağ.
gelelim yeme içme olayına
sabah: haşlanmış yumurta, 1 kupa süt, yağlı beyaz peynir, zeytin, bol dereotu, domates, biber , marul, 3 dilim ekmek
ara: kayısı, dut kurusu, ceviz, incir
öğlen: etli sebze yemeği, mutlaka et sulu bulgur pilavı, kuru soğan, bol yeşillikli salata, çorba, yoğurt(nanede uzak dur)
ara: meyve ne varsa, elma muz gibinyada tatlı
akşam: öğlenin aynısı çorbamı bile sütlü bulgur çorbası yapıyordum
içtiklerim : günde 3 litre su
3 bardak süt( hatta gece emzirmeye kalktığımda içiyordum)
3 bardak humana still tea
2 bardak rezene çayı( kendim demledim)
3 bardak pekmez şerbeti( su bardağının yarısı pekmez yarısı sıcak su) bende dehşet işe yaradı.
ben bu şekilde beslendim kızım 11 aylık , 3. ayımda işe başladım. hala süt sağıp bırakıyorum. günde 3 kere süt sağıyorum. umarım bu dediklerim işine yarar. benimde sütüm fışkırmadı ama kızıma yetti. şükür hala emziriyorum. tüm dualarım seninle allah yardımcın olsun.
Günde 3 lt su diğer sıvılardan hariç
Çörekotu
Soda
Somon balığı
Malineyle sağmak
Çörekotu ve soda kesinlikle yarar.
Tümmmmm bunlara rağmen sütün artmıyorsa tiroit tahlili ve şeker yüklemesi yaptır. Bunlar süt üretimini azaltıyor.
bebegim 6 gunluk...mamayla basladık ..anne sutunude sagarak verebiliyorum..aslında sutum cok azda olsa var ama bebegim ememiyor..gogus ucu silikon kullanıyorum.onlada emmeyi sevmiyor..doktorumuz mamacc artırdı..onu gordukce aglamak geliyor..cok uzuluyorum cok...mama verince inanın suclu gibi hissediyorum kendimi..okadar canım sıkılıyorki bebegimiz mutlulugunu yasıyamıyorum(((
bebegim 6 gunluk...mamayla basladık ..anne sutunude sagarak verebiliyorum..aslında sutum cok azda olsa var ama bebegim ememiyor..gogus ucu silikon kullanıyorum.onlada emmeyi sevmiyor..doktorumuz mamacc artırdı..onu gordukce aglamak geliyor..cok uzuluyorum cok...mama verince inanın suclu gibi hissediyorum kendimi..okadar canım sıkılıyorki bebegimiz mutlulugunu yasıyamıyorum(((