Sütümü nasıl arttırırım lütfen fikir verin :((((

Günde 3 lt su diğer sıvılardan hariç
Çörekotu
Soda
Somon balığı
Malineyle sağmak

Çörekotu ve soda kesinlikle yarar.

Tümmmmm bunlara rağmen sütün artmıyorsa tiroit tahlili ve şeker yüklemesi yaptır. Bunlar süt üretimini azaltıyor.

Tika basa yemekle sutun artmaz sadece kilo alirsin. Yapman gereken gunde en az 2 litre (ben 4 litre iciyorum) su icmek firsat buldugunda uyumak ve sutun artana kadar surekli bebegini emzirmek. Sutunu bitirse bile tekrar emzir hatta surekli emzir bebeginin emmesi makineden cok daha fazla arttirir sutunu cunku bebek daha iyi ceker.

Babasını 2 kez beyin ameliyatına gönderince kızıma baktığımda sadece gözyaşlarım süzülüyordu.Neye ağlıyorsun dediklerinde ne cevap vereceğimi bilemiyorum.:KK14:

Mamaya güvenip gezmek,birilerine bırakmak vicdanımı sızlatıyor ama.Bu kadarına çok şükür tabi.
iyi o zaman kimseye bırakma, bebeğin hiç insan görmesin..
vicdanını sızlatacak ne var, sanki cami kapısına bırakacaksın arkadaş:) anneannesine babaannesine vs bırakacaksın heralde..
sürekli evde bir hasta ve ağlayıp duran bir bebekle hayat hiç kolay olmaz (kendimden biliyorum) biraz nefes alma fırsatı ver kendine.

eşin ameliyattan sağlıkla çıkmış; bebeğin de sağlıklı.. az da olsa sütün var; şükredecek çok şey var.
sen şu an farkında değilsin ama kendini hızla depresyona çekiyorsun.
emin ol bu ruh haliyle ne eşin, ne de bebeğin kendini iyi hisseder. sen iyi olacaksın ki onlar da iyi olsun. duamız seninle:emir_bebek:

Çok rahatlattı içimi söylediklerin.Benim kızım 20 dk falan emer,doyup kendi bırakır.Elimle sıktığımda süt zor damlar o haldeyken emdiğinde bile böyle.Ama akşamları 3 veya 4 cc mama içmeden uyutamıyorum.Emziği emişinden biliyorum aç olduğunu.Çok hararetli emer ve sık sık ağzından atar.Beyaz üzüm de denedim o da olmadı.Ama sarı leblebiyi ekledim listeme.Yarın bunu da yiyeceğim.:KK19:

Eh canım daha ne istiyorsun 20 dakika emiyor doyunca bırakıyorsa. Günde bir sefer mama vermekten zarar gelmez. Sütü bol olanlar bile akşamları uyutmadan önce mama verebiliyor.

2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

SÜT arttırımı için

1) allaha bol bol dua etmek ve emzireceğine inanamak
2) yanına mümkünse annen yada kayınvalidenin gelmesi, sen bebeğinle uğraşırken onlar ev işi yemek gibi konulara bakması yada bebek uyumadığı zaman onlara verip senin bir süre uyuman. yorgunluk ve uykusuzluk sütü direk azaltıyor. yada imkanın varsa yanına en azından haftada 1 gelecek yardımcı almak
3) dışardan gelen dış seslere kulak tıkamak. sütünmü yok, emzirmiyormusun. kimseyi ilgilendirmez.
4) diyeti, kiloyu düşünmeden düzenli beslenmek
5) olayı dramatikleştirmemek, burnumun direği sızlıyor, gözüm yaş doluyor. sağlıklı bir bebek olduğu için şükretmek
6) sürekli süt sağmak. bebeğini emzir kalanını sağ ister 10 cc çıksın ister 5. dert etme topla biriktir. inan ki sağmak sütü çok arttırıyor. mutlaka 3 saate bir sağ.

gelelim yeme içme olayına
sabah: haşlanmış yumurta, 1 kupa süt, yağlı beyaz peynir, zeytin, bol dereotu, domates, biber , marul, 3 dilim ekmek
ara: kayısı, dut kurusu, ceviz, incir
öğlen: etli sebze yemeği, mutlaka et sulu bulgur pilavı, kuru soğan, bol yeşillikli salata, çorba, yoğurt(nanede uzak dur)
ara: meyve ne varsa, elma muz gibinyada tatlı
akşam: öğlenin aynısı çorbamı bile sütlü bulgur çorbası yapıyordum
içtiklerim : günde 3 litre su
3 bardak süt( hatta gece emzirmeye kalktığımda içiyordum)
3 bardak humana still tea
2 bardak rezene çayı( kendim demledim)
3 bardak pekmez şerbeti( su bardağının yarısı pekmez yarısı sıcak su) bende dehşet işe yaradı.
ben bu şekilde beslendim kızım 11 aylık , 3. ayımda işe başladım. hala süt sağıp bırakıyorum. günde 3 kere süt sağıyorum. umarım bu dediklerim işine yarar. benimde sütüm fışkırmadı ama kızıma yetti. şükür hala emziriyorum. tüm dualarım seninle allah yardımcın olsun.

Olur mu oyle sey canim benim. Hepimiz derdimizi paylasiyoruz...
Malt icecegini doktora sor istersen. Ben de cesaret edemedim senin gibi.
Corba iciyorsun dimi hergun. Benhergun iciyorum corba. Kayinvalidem dayiyor corbayi bana :-)
Yapabilecek takatim ve vaktim olursa yapıp içiyorum çorbayı.O kadar yorgunluğun üstüne çorba yapmak zoruma gidiyor :KK43:((

Mrb canım.Öncelikle şunu söylemeliyim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Ama sakin ol lütfen.Ben de aynı şeyleri yaşadım sayılır.Benim kızım kaldıki yeterince kilo da alamadı sırf bu yüzden.yani ısrarla anne sütü vermek istedim mama verirken ben de ağladım.Ancak aç kalmasındansa muadili bişeyle onu beslemek neden kötü olsun.Bu arada ben de herşeyi denedim kilo aldım sadece o telaş yüzünden olmuyor zaten.son gittiğim dr sen bu kadar yemene içmene takma vücut onu yapacaksa senden alır yine yapar bu yeme konusunu telaş yapmıyorum artık ve inan herşey daha iyiiye gidiyor.Ama mama veriyorum diye de kendimi hiç bırakmıyorum ısrarla emziriyorum.Bu arada gittiğim iki dr da mama ve memeyi aynı anda vermememi önerdi.Bu biraz zor oluyor ama ben faydasını gördüm.Önden anne sütü verip arkadan mama verilince, mamanın sindirimi zor olduğundan önden alınan anne sütü ziyan oluyormuş.Yani kilo yapmıyor.Mama ile büyüyen milyonlarca başarılı insan var önümüzde çok ta sağlıklı.Bunları kafandan atarsan ,mama olayını emin ol zamanla kaldırırsın belkide.Lütfen rahatla.Sen kötü bir anne değilsin hatta kendimden biliyorum eminim fazla vericisin.Tam olarak durumun nedir bilmiyorum ama sormak istediklerin olursa cevaplamaya çalışırım.
Çok sağol:KK19:
Seni iyi anliyorum. Benim de 4 aylik bir oglum var. Daha hic mama vermedim cok sükür ama öyle sakir sakir da akmiyor sütüm. Normalde hic yemeyecegim kadar yiyorum süt olsun diye. Tahin helvasini ben de 3-4 gündür yiyorum bi de humanayla birlikte Naturapy Milk Tea diye bi sey iciyorum. Etkili oldugunu düsünüyorum. Ama inan suyu az ictivim gün ne yersem yiyim ne icersem iceyim sütüm az oluyor. Bi yerde okudum sütün icinde inciri kaynat. İnciri öyle ye sütü de ic. Bi de isrgan yapragi dene. 3-4 yaprak isirgani demle ic. Bunu ben se deneyecegim daha
İncir ile sütü deneyim bende.:KK19:
1 hafta boyunca elektrikli pompayla 3 saatte bir (gece de dahil alarm kurup kalkman lazım) kurutana kadar sağ. artmazsa gel nickime tükür.
:) Kuru göğsü emziriyorum zaten hep.Hiç dolu olmuyorki:KK50: Pompanın azalttığını duymuştum,o yüzden sık sık emziriyorum boş da olsa.Zaten aç olmaynca emmiyor.

kesınlıkle katılıyorum sağmak sutu arttıran faktörlerden biri,ben de cok sıkıntılı anlar yasadım yasıyorum da ama sutum gıtmedı cok sükür ki,maşallah dıyeyım :nazar:oğlum gece uyanmasa da göğsüm dolduğu ıcın kalkıp sağıyorum ve yıne maşallah dıyeyım :nazar:oğlumun emdıgı gogsu sagmadıgım zaman tek göğsümden bi biberon cıkıyo ve manuel pompayla sağıyorum bunu,elektrikli daha kolay dıyorlar,sende varmış zaten neden sağmıyorsun?ben bebegımı hıc saat gözetmeden bazen yarım saatte bıle emzırıyorum,her ıstedıgınde verıyorum bence bu benım sutumu arttırdı,sımdı sagdıgım sutumu buzluğa atıyorum hatta,

mama vermek en son işin olsun lütfen madem yıyormussun da sut yapcak seyleri ama abartma ekmeğe felan cok gerek yok ,cayı 5-6 br ıcöe mesela acık bıle olsa,suyu cok ıc onun yerıne,bı de bence senın sutunun gelmeme sebebı cok kafaya takma bu stresle herseyı yesen yıne aynı bak,sen dusunmeyı bırak bebegını bolca emzır baktın emmıyo sureklı sag,sagdıgım cok az deme sag zamanla artacaktır emın ol.
Çayı azalttım 3-4 gündür.Pompanın sütü azalttığını duymuştum ben.Sağacak kadar süt olmuyorki hiç.10 dk sağdığımda bi yemek kaşığı bile çıkmıyor süt.

SÜT arttırımı için

1) allaha bol bol dua etmek ve emzireceğine inanamak
2) yanına mümkünse annen yada kayınvalidenin gelmesi, sen bebeğinle uğraşırken onlar ev işi yemek gibi konulara bakması yada bebek uyumadığı zaman onlara verip senin bir süre uyuman. yorgunluk ve uykusuzluk sütü direk azaltıyor. yada imkanın varsa yanına en azından haftada 1 gelecek yardımcı almak
3) dışardan gelen dış seslere kulak tıkamak. sütünmü yok, emzirmiyormusun. kimseyi ilgilendirmez.
4) diyeti, kiloyu düşünmeden düzenli beslenmek
5) olayı dramatikleştirmemek, burnumun direği sızlıyor, gözüm yaş doluyor. sağlıklı bir bebek olduğu için şükretmek
6) sürekli süt sağmak. bebeğini emzir kalanını sağ ister 10 cc çıksın ister 5. dert etme topla biriktir. inan ki sağmak sütü çok arttırıyor. mutlaka 3 saate bir sağ.

gelelim yeme içme olayına
sabah: haşlanmış yumurta, 1 kupa süt, yağlı beyaz peynir, zeytin, bol dereotu, domates, biber , marul, 3 dilim ekmek
ara: kayısı, dut kurusu, ceviz, incir
öğlen: etli sebze yemeği, mutlaka et sulu bulgur pilavı, kuru soğan, bol yeşillikli salata, çorba, yoğurt(nanede uzak dur)
ara: meyve ne varsa, elma muz gibinyada tatlı
akşam: öğlenin aynısı çorbamı bile sütlü bulgur çorbası yapıyordum
içtiklerim : günde 3 litre su
3 bardak süt( hatta gece emzirmeye kalktığımda içiyordum)
3 bardak humana still tea
2 bardak rezene çayı( kendim demledim)
3 bardak pekmez şerbeti( su bardağının yarısı pekmez yarısı sıcak su) bende dehşet işe yaradı.
ben bu şekilde beslendim kızım 11 aylık , 3. ayımda işe başladım. hala süt sağıp bırakıyorum. günde 3 kere süt sağıyorum. umarım bu dediklerim işine yarar. benimde sütüm fışkırmadı ama kızıma yetti. şükür hala emziriyorum. tüm dualarım seninle allah yardımcın olsun.
Pekmez şerbetini deneyim bende.Sütü de içeyim.Çok sağol emek verip bu kadar uzun yazdığın için.:KK19::KK19::KK19:

arkadaşlar malt içecekleri de sütü arttırıyormuş.çok fazla kullanan var.
.aramızda malt içeceği ile sütünü arttıran var mı.
ben de ebebek mağazasından almayı düşünüyorum..bu ürün umarım alkolsüzdür..çünkü menşei arpaymış...

ben biraz araştırdım da bu malt içecekleri sütün sıvı kısmını arttrmaya yarıyor diye bi yorum gördüm.hani ilk emzirdiğimizde gelen süt var ya o daha sulu oluyor sonra gelen süt ise nispeten katı ve bebek için daha besleyici oluyr ya..işte bu içecek de sanırım sıvı kısmı daha çok arttırıyormuş.

Bugün çocuk drumuza ve ebeme danıştım.Süt arttırıcı damlaları veya ilaçları kesinlikle tavsiye etmediler.
Bulantı için içilen metpamid sütü arttırıyormuş.Günde 1 tane içilebilir dedi.
1 bardak suya 2 tatlı kaşığı rezeneyi demleyip sabah akşam olmak üzere 2 bardak iç dedi.Bundan daha tesirlisi yokmuş.
Vücutta ağrısı olan kişinin sütü azalırmış...

benimde artmıyor ne yaptıysamm artmıyor
3 aylık oğlum izin bitti işe başladım sık emziremiyorum
artmasını o kadar çok istiyorm ki :KK43:(

Son düzenleme:
Günde 3 lt su diğer sıvılardan hariç
Çörekotu
Soda
Somon balığı
Malineyle sağmak

Çörekotu ve soda kesinlikle yarar.

Tümmmmm bunlara rağmen sütün artmıyorsa tiroit tahlili ve şeker yüklemesi yaptır. Bunlar süt üretimini azaltıyor.

tiroit değeri düşük mü olduğunda azalıyor peki

ben şöyle düşünüyorum dr iyi diyorsa onun bunun dediğini kafaya takmamak lazım...ben yenidoğan dr una sormuştum sütümü nasıl arttırırım diye.iyi dinlemeniz, iyi yemeniz,iyi uyumanız gerek demişti.stresten uzak durmak,moral ve inanç da önemli.
ben şahsen sütümün az olduğu hissine dr olmayan kişilerin lafı üzerine kapıldım...ama yanlış...herşey bizim elimizde...

bu arada banyodan bahsedilmemiş.ılık bi banyo da çok iyi geliyor...

CNm benim cok üzüldüm insallah en kısa zamanda göğüslerin sutle dolar taşar

İlk önce morel cok önemli motelini yüksek tür sen ağlarımda uzuldukce sütun geriler bunu kendimde biliyorum birgun cok üzüldüm stres yaptım sutum azaldı ne yedim ictimse de artmadı takı morelimi duzeltip yüzüm gulunceyw kadar hem bu kadar takıntı yapma anne sutu tabimi iyi birsey ama olmayincada dunyanın sonu değil senin sevgin daha iyi böyle yaparak kızını da uzuyorsun senin ruh halin ona gecer lütfen toparla kendini

Bende ise yarayan tatlı yemek sutlu veya serbetli ikisindende yediğim zaman sutum artıyor dene istersen kendine iyi bak Rabbim yardımcın olsun cnm

Cnm kim ne yazdi bilmiyorum ama basligi gorunce cvp vermek istedim ayni caresizliye dusmustum bende o donemde seni coooook iyi anliyorum. Benim kuzucugum 18 aylik hala emziriyorum cok sukur....

- Ilk olarak kuru incir ve hurmayi mutlaka hergun tuket.
- bol bol su ic.
- bulgur pilavinin cok faydasi var.
- rezene cayi icebilirsin birde humana still thee var eczanede bulabilirsin sut cogaltiyormus.
- bol bol kestane tuket mevsimi
- stresten uzak dur ve dinlenmeye calis imkanin oldukca
- bebegini sev ve icindeki emzirme duygusunu hic kaybetme

En onemlisi cnm pes etme sabrin sonu selamet unutma. Opuyorum seni ve minigini :)

Daha önceden sütü kesilmiş ve geri getirtmeyi başarmış biri olarak şunu demek istiyorum ki kesinlikle DUA ve ALLAHA YALVARMAK.. Bakın şuan bebeğim 8ayını bitirdi ve ben o 4.5 aylıkken stres nedeniyle süt sıkıntısı çekmeye başladım sağdığımda o kadar az geliyordu ki cc bile çıkmıyordu. Kendimi hep internet sayfalarında süt arttırmak için ne yapılması gerekir gibi başlıklarda buluyordum. Doktor sitesindeki doktora da sordum ve bana lactamil ve lactabol'u tavsiye etti.Hemen gittim aldım ve ikisini birlikte kullandım (yalnız içerikleri çok az olduğu için hemen bitiyor) ısırgan çayı demlemeye başladım sabah akşam, rezene anasoniçtim ve bol tavuk yedim. Bebeğimi bol bol emzirip 2 saatte bir göğsümü sağdım.Ama en önemlisi sabah namazlarına kalktığımda sabah namazından sonra hacet namazları kıldım Rabbime yalvardım beni eski günlerime geri götür.Eskisi gibi göğüslerim dolsun taşsın diye yalvardım ve sonuç ne oldu biliyormusunuz o gün mangala davetliydik ve mangalda tavuk vardı.Ertesi sabah uyandığımda tişörtümün ıslandığını farkettim hemen sağdım ve 200cc çıktı o kadar mutlu oldum ki bu bir mucizeydi çünkü ilk 3 ay olur genelde bu tişört ıslanmaları ve ben bebeğim 5 aylıkken bunları yaşadım. Abartısız 20gün sadece anne sütü yetti de arttı bile.Sonra tekrar bitme noktasına geldi sütüm derken ben yine lactamil ve lactabol aldım fakat bu sefer o etkisini göstermedi ve maalesef o gün bugündür inişli çıkışlı bir süt durumum var.. Ben maneviyat yani Allaha yalvarmanın en önemli arttırıcı olduğunu düşünüyorum çünkü benim denemediğim hiç bişy kalmadı gibi bişy.Dereotundan tutun dut kürü bira mayası çeşitli çaylar... Bence biz zaten bunları yeterince içiyoruz yiyoruz sebebini işliyoruz, gerisi Allaha kalmış.Veren de O , alan da O.. Şuan 4-5 gündür sütüm damla damla geliyor.Adetliyim onun da etkisi var belki ama 2 saatte bir sağma durumum vardı bıktım artık sağmaktan diye daha seyrekleştirmiştim sağmayı bence ondanda azaldı. Ben en kötü anlarımı şidmi yaşıyorum 1yemek kaşığı çıkıyor sütüm.Ama ben reglim bittikten sonra tekrar maneviyata yönelip Rabbimden istemeyi düşünüyorum. Faydalı olduysam size çok mutlu olurum.Bol sütlü günler diliyorum

bebegim 6 gunluk...mamayla basladık ..anne sutunude sagarak verebiliyorum..aslında sutum cok azda olsa var ama bebegim ememiyor..gogus ucu silikon kullanıyorum.onlada emmeyi sevmiyor..doktorumuz mamacc artırdı..onu gordukce aglamak geliyor..cok uzuluyorum cok...mama verince inanın suclu gibi hissediyorum kendimi..okadar canım sıkılıyorki bebegimiz mutlulugunu yasıyamıyorum:KK43:(((

bebegim 6 gunluk...mamayla basladık ..anne sutunude sagarak verebiliyorum..aslında sutum cok azda olsa var ama bebegim ememiyor..gogus ucu silikon kullanıyorum.onlada emmeyi sevmiyor..doktorumuz mamacc artırdı..onu gordukce aglamak geliyor..cok uzuluyorum cok...mama verince inanın suclu gibi hissediyorum kendimi..okadar canım sıkılıyorki bebegimiz mutlulugunu yasıyamıyorum:KK43:(((

Canım hemen doktorunu değiştir. Sakın mamaya yüklenme yoksa süt üretimi maalesef çok ama çok azalıyor.Ne kadar çok emerse o kadar çok süt.Ne yap ne eT göğsünden ayırma bebişini.İstersen göğsüne pekmez sür sever emer.
Benim bebeğim 9.ayın içinde ama ben ilk 5 ay sadece anne sütü verdim ondan sonrada yarısını anne sütü yarısını mama.Bazı dönemlerdede nerdeyse tamamı mama verdim şuanda olduğu gibi 4-5gündür çok az sütüm var.. Ama buna rağmen yani ilk aylar tamamen anne sütü vermeme rağmen bende çok üzülüyorum 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum.İnşallah Allah bütün annelere bol süt verir.

Son düzenleme:

ben cuma günü İbrahim Saraçoğlu'ndan süt artırıcı birkaç besin duydum ve inşalalh kendimde deneyeceğim doğumdan sonra.şimdi başlığı görünce hemen paylaşmak istedim.bebişimiz sütsüz kalmasın :emir_bebek:

sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez birer avuç taze beyaz üzüm
incir bir de.1 lt suya 7-8 inciri böl 5-7 dk kaynat iç. sabah ve akşam .bol sütlü günler canım

X