Şunu bilki bu bebe 3 ay senin memende yaşayacak . Korkacak ,üzülecek ,yanliz hissedecek, canı sıkılacak ,useyecek ,terkeyecek, anne kokusunu isteyecek memenden ayrılmak istemeyecek hep meme için ağlayacak .bunu bıl sadece yemek ihtiyacı için istemiyor memeyi bebekler. Sonra İlk önce biberon emzik kullanma meme reddi yapmamamsi için.ust üste verilen biberon memede aktif olmasını engeller bir süre sonrada memeyi görmek dahi istemez.kasik biberonla verirdim ben.
Ben 6 ay meme + mama gittim. Ve anladım ki bu süre içinde ne kadar emziririsen o kadar sütun olur. Ekstra verdiğin mama demek okadar sütünün azalması demekti. İki ay ilk önce emzirip 2 saatte bir 1 er saat her memeyi ayrılana kadar yada gogsumun şişliği inenen kadar ayrilmazssa emzir sonra ağlarsa mama veya sagdigin sütü ver. Her emzirlmeden sonra 10 dk her memeyi sağ . çıkan sütun önemi yok benden bazen çıkmazdı bile çünkü emmiş boşaltmış zaten memeni . Asla sütüm yetmiyor deme diyene de kulak asma. Diyip doymadigini bebeğinin günlük cisli bez miktarından ve kilo alımından anlaşılır. Şuanda bebeğim haftalık 150-200 Gr alması kafi doymadı için.
Ben 2. Ay kilo alımı çok yüksek olunca kademeli olarak mamayı bıraktım 2 ayda. İlk önce CC miktarini sonra öğün sayısını azalttım ve en son artık günde ya hiç vermiyordum yada bir iki kere 60 CC olarak sonlardirdim.ek gıdaya başladığımda da mama hayatımizdan çıktı . Bu süre içinde hiç saatlere takılı kalmfdim gak dese guk dese emzirdim.3 ay uzun uzun emen bebeğim 3 ay dan sonra yavaş yavaş süre kisaliyor ilgisi dışarıya artıyor. Aktif emmmesi i sagls üstünü çok giyindirme mümkünse çıplak emzir zaten havalar sıcak . Islak mendille sil uyumasin emerken . Bol bol emzir ağlarsa mama ver emzirmeleri atlama özellikle gece emme saatlerini . Bebeğim şuan 8.5 aylık hala gündüz 2 saatte bir gecede 3 saatte bir emer. Yenidoğan bebek annenin yaka iğnesidir. Senin sayende gel doyacak hemde duygusal hazzını alacak her türlü sana muhtaç.