- 26 Temmuz 2017
- 4.175
- 8.815
- 30
- Konu Sahibi Minicikfzt
Merhaba arkadaşlar ben 11 gün önce sezaryen doğumla oğlumu kucağıma aldım. İlk 2 3 gün sütüm nerdeyse hiç gelmedi bir iki damla ya geldi ya gelmedi yani. Hastanede de sadece bir şırınga mama verip emiyo bu çocuk sen emziremiyosun böyle tutunca bak nasıl emiyo diyip gittiler hep çocuğum aç kaldi çok zayıfladı şimdi mamada verip kilosunu artırmaya çalışıyorum. Sütüm de ilk günkü gibi birkaç damla değil ama oğlumu doyurmaya asla yetmiyo. Her 2 saatte bir emziriyorum emzirmem çok verimli olmuyo ama süt çok olmadığı için birkaç kez emip duruyo sonra tekrar emiyo iki memede toplam bir saat duruyo aktif emdiği on dakika yoktur bile. Emzirme sonrası da kalan sütü sağıyorum iki memeden toplam 20 30ml süt çıkıyor ortalama. Emzirme sonrası her öğünde de 60 mlye 2 ölçek mama koyup veriyorum. Ben bir öğün uyurken eşim 60 anne sütü 60 mama veriyo anca doyup uyuyomuş. Sütüm için bestlak damla, hurma, incir,ceviz,malt içecek vs dikkat ediyorum ama yine de yetmiyo. Bana öneriniz var mı gerçekten kafaya takıyorum sizin sütünüz nasıl arttı? Bı de ben bı saat emziriyim yarım saatte meme reddi olmasın diye yavaş yavaş mama veriyim derken 1.5 saat geciyo beslenme bitisinden iki saat sayıyorum yoksa beslenme başlangıcından mi saymalıyım? Uyumaz ağlar emmek isterse hemen emziriyorum ama genelde uyuyo ben yemek için uyandırıyorum