• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütümü biberonla vermeye başladım içim rahatladı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
sütüm iyi çok şükür ama bebeğim 5-10 dk emip bırakıyordu.sonra 10-15 dk uyuyup uyanıyor yine acıkıyordu yine 5-10 dk içip böyle gidiyordu ve böylelikle sütün en verimli kısmını alamıyordu.
bazı anneler bunu bilmiyor ama sütün ilk 5-10 dk lık kısmı bebeğin uyumasını sağlayan bir maddeden ibaret.ikinci 10-15 dk kısmı beyin gelişimine etki eden madde ve son 10 dk kısmıda yağlı tabaka bebeğin kilo almasını sağlayan tarafı.zaten sütü sağdığımız şişede belli en altta bi su tabakası ortada süt rengi en üstte kaymaklı yağlı bir tabaka
neyse çok uzattım bebeğim bu en önemli kısımları alamıyodu.
şimdi sağıp biberonla veriyorum içmesi gerekenin hepsini bitiriyor sonra 2buçuk saat uyuyor güzel bir rutin oluşturduk.bir haftada 400 gr aldı yenidoğan bebeğim.
sütümün de kesileceğini zannetmiyorum çünkü o kesilmeler çok geç aralıklarla sağmada ve manuel sağmalarda geçerli oluyo 1 yıl boyunca sütünü sağarak emzirenler duyuyorum.ben de zaten 6 ay düşünüyorum çalışma şartlarında zaten göğüsten emziremiycem.
bebeğimin bu şekilde beslenmesi daha çok içime siniyor.içim daha rahat.beslendiğinden eminim.
ama herkes biberonu yadırgıyor sakın ha diyor.
ama ben öncelikle bebeğimin sağlığını ve kendi ruh sağlığımı düşünüyorum
çünkü ben aynı zamanda bebeğimin ilk günlerinden beri yanımda herhangi bir yardımcı olmadan tek başıma eşimle beraber bebeğine bakan bir anneyim.
biberon benim yükümü de hafifletiyor.ve en önemlisi bebeğimin sağlığı.

canım seni en iyi ben anlarım ben de 14 ay boyunca hep sağarak verdim.benim kızım da emmiyordu ya da dediğin gibi 5 dk falan ancak.sağıp verme çok zor hiç kendine ayıracak vaktin kalmıyor ama herşey onlar için.ben 1 yıl ücretsiz izin aldım ve hep düzenli aksatmadan sağdım hiç sütüm kesilmedi aksine ilk zamanlara göre arttı.sen insanların dediklerine kulak asma.bana da derlerdi aaaa niye emzirmiyorsun aaaaa sakın biberon verme çok yanlış falan :37: ama sen sanki bilmiyorsun kendi çocuğunu.annesin onu en iyi tanıyansın ne durumu olduğunu biliyorsun o yüzden ben hiç kulak asmadım.ha benim için çok yorucu bir dönemdi ama olsun şimdi diyorum en azından kızım 14 ay anne sütü alabildi.sana tek tavsiyem özellikle geceleri 5 dkkika da olsa emse emzir çünkü beynin uyarılıyor ve bu da sendeki süt üretimini artırıyor.tabiki emerse. sevgiler.:71:

için rahatsa hiç problem yok.yalnız süt sağmak çok zahmetli bir iş ve her zaman mümkün olamıyor.be de seninle aynı durumdayım,kızım 4,5 aylık.1 ay haricindehep sağsım ama son zamanlarda bazı problemlerden dolayı düzenli sağma fırsatım olmadı ve anında azaldı sütüm,şu an nerdese 1 ay öncesinin yarısı kadar,arttırmaya çalışıyorum,inşallah faydalı olur.

allah öncelikle kolaylık versin canım...bende aynı durumdayım...bende emzirmek istiyorum ama süt ağzına çok geldiğiiçin yutamıyo..bende sağmak durumundayım...inşallah hiç birimizin sütleri azalmaz artar:))haa bide aradada olsa emzirebilmek gerçekten faydalı oluyor...benimki bi gece boğuluyordu yavrum ozamandan beri emmiyo.ben sütün ağzına az gelmesi için ne yapıcam yardım lütfen:(((((((çocuk memeğe dokunduğu anda süt fışkırıyooo nasıl yutsun yavrucak:(

evet hepımıze kolay gelsın canım bende malesef senın gıbı bıberonla sagıp emzırıyorum.ama bende emzırmek ıstedıgım halde emzıremıyorum bende de meme bası cokuklugu var bır turlu kapamıyor ,sımdılık boyle evdeyken sagıp vermek ıyıde yarın obur gun dısarı falan cıktıgımızda nasıl yapacagım ıste onu bılemıyorum cunku daha 10 gunluk sureklı emmek ıstıyor, dısarısı ıcın bır fıkrınız olursa ogrenmek ısterım

evet hepımıze kolay gelsın canım bende malesef senın gıbı bıberonla sagıp emzırıyorum.ama bende emzırmek ıstedıgım halde emzıremıyorum bende de meme bası cokuklugu var bır turlu kapamıyor ,sımdılık boyle evdeyken sagıp vermek ıyıde yarın obur gun dısarı falan cıktıgımızda nasıl yapacagım ıste onu bılemıyorum cunku daha 10 gunluk sureklı emmek ıstıyor, dısarısı ıcın bır fıkrınız olursa ogrenmek ısterım[/QUOTE

benim pompa hem pille hemde elektrikle çalışıyo dışarıya çıktığımda pompada benle geliyo:)geriye uygun bi yer bulup sağması kalıyo:) benim velet ne hikmetse dışarıdayken hep emdi.ama bazen sağmak zorunda kaldım.

her sağmada göğsünü iyice boşaltırsan ve sağma zamanlarını aksatmazsan sütün azalmaz. ben de kızım 3 aylıktan beri gündüzleri sağarak veriyorum, geceleri uykuda emiyor. arada gece sağdığım zamanlar da oldu. ilk başlarda fazla yorgunluk yaratmıyor, ama bebek büyüdükçe onun peşinde koşturmaktan zaten yoruluyorsun, süt sağmaya vakit ayırmak çok zor oluyor.

merhaba herkese.bende sizler gibi yapmaya başladım.benim bebeğim doğduğunda 10 gün küvezde kaldı.sütümü sağıp götürdüm her geçen günde biraz braz artıyodu.ev gelnce emzirmeye geçtm ama bebeğm 5 dk anca emiyo.şuan 2.5 aylık ve bebeğim çok az kilo alıyo çünkü beni emmiyo hızlı gelen 2 dk kısmı emiyo ve bırakıyo.çok geç aklım başıma geldi.3 gün önce hastane tipi pompa kiraladım şimdi gündüzleri sağıyorum geceleri emziryorum.şuan çok az çıkıyo sütüm ama sağarak çoğalır inş diye ümit ediyorum.

merhaba herkese.bende sizler gibi yapmaya başladım.benim bebeğim doğduğunda 10 gün küvezde kaldı.sütümü sağıp götürdüm her geçen günde biraz braz artıyodu.ev gelnce emzirmeye geçtm ama bebeğm 5 dk anca emiyo.şuan 2.5 aylık ve bebeğim çok az kilo alıyo çünkü beni emmiyo hızlı gelen 2 dk kısmı emiyo ve bırakıyo.çok geç aklım başıma geldi.3 gün önce hastane tipi pompa kiraladım şimdi gündüzleri sağıyorum geceleri emziryorum.şuan çok az çıkıyo sütüm ama sağarak çoğalır inş diye ümit ediyorum.

kaça ve nerden kiraladın canım biide hastane tipi pompalarda fazla süt çıkıyor mu

kaça ve nerden kiraladın canım biide hastane tipi pompalarda fazla süt çıkıyor mu

cnm nişantaşında medelanın yeri var.ordan kiraladım 80 tl aylık.3 aylık olursa 70 dediler.
bende medelanın mini elektriklisi var ama onunla 2-3 yudum çekebiliyorum bide kuru çekince çok acıtıyodu.bunda 1 saat uğraşıyorum oda süt kanallarım uyarılsın diye.ikisinden toplam 50 cc çıkıyo.

benim sorunumda sizinkine benzer bi durum benim sütüm bebişime yetmiyo mama ile birlikte veriyorum sütümü .. ama ne kadar emdiğinden emin olamadığım için sağıp veriyorum sütümü birde bebeğim sağ göğsümü emerken ben normalde sağarak 20 ml süt çıkmayan sol göğsümden 80 ml süt sağıyorum. benim gibi sütü yetersiz olan anneler denesin gerçekten çok işe yarıyo . böyle yapmaya başladıktan sonra mama öğünlerini azalttık bebişim şuan 48 günlük

benim sorunumda sizinkine benzer bi durum benim sütüm bebişime yetmiyo mama ile birlikte veriyorum sütümü .. ama ne kadar emdiğinden emin olamadığım için sağıp veriyorum sütümü birde bebeğim sağ göğsümü emerken ben normalde sağarak 20 ml süt çıkmayan sol göğsümden 80 ml süt sağıyorum. benim gibi sütü yetersiz olan anneler denesin gerçekten çok işe yarıyo . böyle yapmaya başladıktan sonra mama öğünlerini azalttık bebişim şuan 48 günlük

bebeğini emzirirken öbür göğsünü nasıl sağıyosun cnm?
ben koluma bebeğimi yatırıyorum diğeriylede göğsümü tutuyorum.

Back