sütüm yetmiyor olabilir mi?

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
kızlar oğlum bi süredir..beni emerken bi anda kendini geri çekiyor,sonra tekrar emmeye başlıyor bi süre sonrada memede ağlamaya başlıyor.nolduğunu anlamadım..bi konumda arkadaş kulağında sorun olablir demişti ama kulagı çok şükür temiz çıktı..sütüm yetmediği için olablir mi? .

sütüm olmadığı için bebeğimi emziremiyorum o yüzden yardımcı olamicam maalesef, ama sütünü sağmayı bir dene istersen ne kadar olduğunu görmüş olursun

benimde öyleydi ilk bir ay çocuk sürekli memedeydi bir çekip bir bırakıyordu ağlıyordu ama emmek istiyordu veriyordum bir iki kere çekip bırakıyor saatlerce devam ediyorduk böyle sonra sağdım ve şok oldum sütüm 30 ml bile gelmiyordu mamaya başladık sürekli sağmama ve emzirmem rağmen sütüm olmadı inşallah senin sorunun başka birşeydir ama sütünü sağıp bir bak bence

benim oğlum da aynısını yapıyordu ama gazdan dolayı olduğunu anladık,çünkü kilo alımı tam,sağdım mı yoğun geliyor maaşallah
gazını çıkarıp öyle verin...

benim bebeğimde son 20 gündür memeyi zor alıyo sütüm yetmıo dıe mama verıyodum acaba mamaya alıştıda göğsümden gelen süt az gelıyo ondan mı kıpırdıyo dıe dusunuyorum.. memeyı emerken bı sınır bı bagırıyo oglum nluyo dıyorum ıhh'layıp duruyo zaten göğüslerım yara emıyo cıkarıyo emıyo cıkarıyo oyuncak ettı :) bazı kadınlar cart dıye acıp emzırıyo 30 dk 1 saat hıc ne bebek kıpırdıyo ne bısey bazısıda sıkıntılı emzırıyo

hepimizde aynı sorun ...
:44:
1.kafaya takma
2.sık emzir ne kadarlık bebeğin bilmiyorum ama ilk haftalar böyle oluyor bebişler benim göğüs uçlarım yara oldu resmen 2 gündür sağıp biberondan veriyorum
3.emmediği zamanlarda fırsat bulup pompa ile sağ ki süt kanalları açılsın
4.yemene uyumana dikkat et ben fırsat bulup bile yiyemiyordum artık isyan ettim eşim ve çocuklara ya bebeğe bakın ya da bana yemek getirin diye,bebeğe bakmayı tercih ettiler

​mutlaka sakin ol hepsinden önemlisi bu canım

kilo alımında sorun yoksa şunlardan olabilir;
*gazı vardır
*sütün ilk çektiği gibi bol akmasını isteyip sinirleniyordur.
*oyun yapıyordur.

gözlemleyin bakalım sizce hangisi?

sevgili siyahın matemi ne yazıkki benim kızım da aynını yapıyo mama vermeme rağmen sütüm az gelse de memeyi de veriyorum ancak senini yazdıklarının aynını yapıyo bende memeden kesilecek diye korkuyorum ne de olsa anne sütü gibisi yok sağmak için ise ya takatım olmuyoya süt gelmiyo anlıcan canım sıkıldığından sağasım da gelmiyo offf ne imreniyorum sütü bol olanlara yaaaa

malesef benim bebeğimde de ynı sorun var benimki memeye yanaşmıyo bile ağlamaktan kulaklarına kadar kızarıyo ben her iki saate bir sağıp veriyorum şu an 40 günlük oldu günde 2 defada mama veryorum benim aklıma takılanda 75 cc veriyoru yeterlmidir sizce

sütüm çoğalmadı henüz emmediği için yetmediği zamanlarda mama veriyorum hiç istemesemde aslında doktor kilosnun iy olduğunu söyledi 3800 doğmuştu 30 günlükken 5100 olmuş emzirme uzmanına dahi gittik bir türlü emmiyo artık gücümde sabrım da kalmadı ne yaptıysam olmadı olmadı

Eğer emmeye başladığında yapmıyorsa güzel güzel emiyorsa sonradan yapmaya başlıyorsa sütün az olabilir. Diğer göğsüne geçtiğinde yine emmeye devam ediyorsa süt gelmediği için sinirleniyordur. Buna dikkat et bence ne sorunu olduğunu anlarsın.

Benim bebeğimde aynısını yapıyor, guzelce içiyor sonra sut az geliyor sanırım kafasını geriye atıp atıp tekrar memeye yapışıyor sutum olsun diye herşeyi yiyiyorum. İnş. Sütüm bol olurda rahatça emer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…