• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm yetiyor mu? Arttırmak için napabilirim?

aleynaaleyna00

Bir mucize büyütüyorum içimde☀️
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2020
297
182
53
28
Hanımlar merhaba öncelikle🙏🏻 2 ay önce doğum yaptım yalnız ilk annelik deneyimim o yüzden çoğu şeyi deneyimleyerek öğreniyorum.. sorum şu 70 günlük bebek bir öğünde kaç ml anne sütü içer? Pompayla ölçmek için soruyorum çünkü bebişin kilo alımıyla alakalı bi düşüklük var :) ve sütümü arttırmak için önerilerinizi alabilir miyim?

Öncelikle güzel günlere büyütün inşallah bebeğinizi. Kaç ml içer bilmiyorum ama siz bebeğinizin doyduğunu yada aç kaldığını kirlettiği bezden anlayabilirsiniz. Karnı doymasa zaten emin olun onuda anlarsınız. Sütünüzü arttırmak için ben kendi yaşadıklarımı söyliycem. Şu an herşey çok pahalı olduğu için imkanınız varsa eğer diycem kusura bakmayın lütfen haftada 1 gün balık yemeye çalışın ben balık yediğim gün ve ertesi gün çok güzel sütüm olduğunu hissederdim. Dereotu, yeşillik, bulgurlu şeyler kısır, pilav gibi şeyleri bol bol tüketin. Bol su için.Ve gerçekten ne olursa olsun mutlu edin kendinizi sizin moreliniz yüksek oldukça sütünüzde, kaliteside artıcak.Önce morel sonra yiycekler. İmkanınız oldukça sağlıklı beslenin sonrası Allahın takdiri zaten rızkı neyse gelicek hiç merak etmeyin

Hanımlar merhaba öncelikle🙏🏻 2 ay önce doğum yaptım yalnız ilk annelik deneyimim o yüzden çoğu şeyi deneyimleyerek öğreniyorum.. sorum şu 70 günlük bebek bir öğünde kaç ml anne sütü içer? Pompayla ölçmek için soruyorum çünkü bebişin kilo alımıyla alakalı bi düşüklük var :) ve sütümü arttırmak için önerilerinizi alabilir miyim?
Sağıp ölçmek sizi yanıltabilir. Sağdığınızda %30 daha az süt cikabiliyormus. Bebeğiniz emiyorsa emzirmeye devam edin bence sağmaya falan hiç bulaşmayın. Benim kızım memeyi reddettiğinde aç bırakmamak için sağıp verdim ona alıştı. Şimdi de sütüm azalıyor malesef. Süt biraz arz talep meselesi, ne kadar emerse o kadar gelir. Beslenme içinse tavsiyem kendinizi aç bırakmayın, öğün atlamayın, çeşitli ve sağlıklı beslenmeye çalışın herşeyden az az. Bol bol su için en az 3 litre (2si sizin için 1i sütünüz için olduğunu varsayın). Tabi ki moral de çok önemli. Onun haricinde şunu için, sütünüz hemen artar, bunu yapın vs. diyebileceğim birşey yok :) Bebeğinizin doyup doymadigini emzirdikten sonra memelerinizin tamamen boşaldığından emin olduktan sonra bir iki ölçek mama yapıp deneyebilirsiniz, eğer bebeğiniz içmeye devam ederse sütünüz bebek için az geliyor olabilir. Benim de doktorlardan gördüğüm, tecrübe ettiklerim bunlar :) Tabi siz yine de kendi doktorunuza danışın lütfen :) Sağlıkla, güzel günlerde büyütün inşallah bebeğinizi 🙏

bol bol su için. semizotu çok güzel süt yapıyor aynı şekilde kuru incir de öyle. sütüm yetmiyor diye düşünerek strese girmemeye çalışın, dinlenmeye özen gösterin.
sağlıkla büyütün bebişinizi:)

Merhaba bebeğini güle güle büyüt.ben 2 cocuk annesi olarak kendi tecrübe ettiklerimden yardımcı olmak isterim.suan 6 aylik oglum var ve sadece anne sütüyle besliyorum.oncelikle bebeğini saat tutmadan bol bol emzir.bebegin kaç ml ictigine takilma.sutunu arttırmak için düzenli yemegini mutlaka yemelisin.suyunu icmelisin.ve hiç birseyi kafana takmadan güzel uyuyup dinlemelisin.eger kaygiliysan mutsuzsan dinlenememissen istedigini ye hiç bisey sütünü arttırmaz. Ben bide gece emzirdikten sonra mutlaka şu içip öyle uyuyorum.

Sütü artırmak için bebeğinizi bol bol kucaklayın, sevin :) Sütü en çok artıran şey şevkat duygusuymuş. Bol su tabi bide düzenli ve sağlıklı beslenin yeter. Sütü de bebeğin ağlamasını beklemeden belli aralıklarla besleyin, ağzını açıyorsa açtır zaten :)

Pompayla stres olma çünkü bebeğin emiş gücüyle çıkan hiç bı zaman aynı değildir . Kg alımı aylık en az 600 gram olmalı yetmediğini düşünüyorsan direk mama vermelisin bı öğün bile olsa bunu doktor söylemiştir zaten . Sütü arttırmak isterse de . Bolca emzirceksin uyku ve su hepsi bu ancak kaliteli ve kısa zamanda istiyosan . Hosaflar dut kurusu incir kuruyemisler onun dışında bakliyatlar özellikle bulgur irmikli tatlılar mısır unlu çorbası dereotu tahin helvası petibor buskivi aklıma gelenler bunlar özellikle yumurtayı da kahvaltıdan eksik etme ..

Ben bioes macun ile hamile kaldım üreten kişi doğal sut arttırıcı da yapıyor ondan alacağım geri dönüşler iyi paylaşımlarını takip ediyorum adım adım annelik sayfasında

Insallah sutunuz istediğiniz gibi artar benim de en korktuğum konu bu bebeğimle ilgili sutumun yetip yetmediğini nasıl anlarım yeter mi acaba diye düşünüyorum

Back