Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi sütüm yetersizmi yada yaramıyormu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

seda06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
995
7
116
42
Ankara
herkese mrb bebeğim doğalı 45 gün oldu doğdugunda 3.230 gr boyu 52 cm di. 14.günde 2.900 gra düştü şuanda 3.700 gr ,bebeğim bazen çok ağlıyor kıvranarak ellerini sıkıyor kıpkrmızı oluyor,gaz sancısımı açlıktanmı ağlıyor bilmiyorum,etrafımdaki herkesin doymuyomu demesinden özellikle görümcemin mamaya başla demesinden bıktım,sütüm göğsümü sıktıgımda geliyor,bazen emzirirken diğerinden akıyor,sizce bebeğim çokmu zayıf,doymuyormu ve mamaya başlamalımıyım??? şimdiden herkese teşekkürler...

muhtemelen gaz sancısı çekiyordur ama yetip yetmediğini anlamak için eğer imkanınız varsa sağıp anlayabilirsiniz ama dediğim gibi muhtemelen gaz sancısı o dönemlerde herkes doymadığını zannedip emzir der sizide strese sokarlar emdikçe çoğalır gazı daha çok gazını gidermeye bakın bende çok çektim gazdan Allah yardımcınız olsun

canım benim bebeğimde gaz sancısı çekiyor sütünün yetip yetmediğini anlaman için şunu söliyeyim emzirieken diğer gögsünden süt geliyorsea iğne batıyor gibi oluyorsa bence sütün yetiyor canım benim öle iğne batar gibi olur diğer gögüsten süt akar muhtemelklen gaz sancısından ağlıyordur sana tavsiyem ben çok çekiyorum gaz sancısı kızım 3 aylık hala var nurse harveys diye bi gaz ilacı var o bizi 20 gün rahatlatmiştı onu kullan derim hiçbi zararıda yok

sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişinden de anlayabilirsin günde een az 5 defa çişini yapması gerekiyor

bebeğin sanırım gaz sancısından ağlıyor tatlım.görümcenin işgüzarlığına bakıpta sakın mamaya gecme.sana daha cook sutun yetmıyor bu cocuk ac doymuyor vs diyen olacak.bebeğin elini yalayacak bu cocuk aç diyecekler.emziğini kemirse doymamış diyecekler.herkes zaten bilmiş kesilir böyle durumlarda.diğer göğsünden sut akıyorsa zaten yeterlidir.sen çişi nasıl ona bak.bezi yeterince ıslanıyorsa yetiyordur.Ama gaz sancısı olan bebekler bazen hiç doymamış gibi surekli emmek isteyebilir.memene saldırabilir.bu aç olduğu anlamına gelmez.gercekten sutun yetmediği zaman mamaya gec bence.etrafada kulak asma..

ha birde hesplamama göre bebeğin son 1 ayda 800 gram almış ki bu cok iyi.daha ne olacak 2 kilomu alacaktı:)))

merhaba
benim bebegim 3300 dogdu.ilk hafta 3000 e kadar dustu sonra tekrar kilo almaya basladi ama kilo alimi yavasti.doktor anne sutunu arttiralim dedi ama ben sutumun oldugundan emindim. icim icimi yedi sorun nerede diye. yeni dogan bir bebegin gunde 30 ila 40 gr arasinda kilo almasi gerekiyormus. bizimki gunde 22 aliyordu minimumun altinda yani. bebek doktorumuz erkekti.aldim bebegimi saglik ocagina gittim. hemsireye dedim benmi emziremiyorum, sutummu yok, bebek mi ememiyor bir bakin. sagolsun cok yardimci oldu nasil tutmam gerektigini gosterdi sutume bakti maasallah sutun bol dedi, bebegimi emzirdim onada bakti oda normal. bir iki dikkat etmem gerekeni soyledi, isime yaradi gercekten.bir hafta sonra tekrar saglik ocagina gittigimde gunluk kilo alimi 42 gr a cikmisti. ha tabi ben birde elektrikli pompa aldim sutumu sagip gunde en fazla iki defa biberonla anne sutu veriyorum. ikiden fazla vermiyorum cunku biberona alisir diye korkuyorum. birde her gik demesinde agzina dayiyorum memeyi.biberonla bir 100 ml ictigi zaman 3 saat cok guzel uyuyor diger zamanlar surekli memede birakinca en faza 20 30 dk uyuyor. emerken memede yorulup doymadan uyuyakaliyor diye dusunuyorum.

Bebeğim 3 günlükken yenidoğan sarılığı oldu, doktora götürdük, tahlil yaptılar, sütün yetmiyor çocuk aç, mamaya geç dediler. Hemen o gün mama aldık vermeye başladık. 1,5 ay boyunca mama ve meme bir arada verdim. İlk etapta emziriyordum sonrasında mama veriyordum, 1,5 ay sonra mama almak istemedi, defalarca mama yaptım almadığı için dökmek zorunda kaldım,
bu süreçten sonra sadece memeye yöneldi. sürekli emzirme halindeydim, ne zaman istese emziriyordum.. Tabi ben bu sırada sütümün artması için bol bol su süt sebze meyve yiyorum. Akşamdan yatmadan önce ılık şekerli su içiyorum. Emzirme ve doğru beslebme ile sütümde belli bir düzene oturdu çoğaldı canım. Şu an bebişim 21 aylık halen emiyor, geçen vermeyeyim bakalım ne olacak diye merak ettim, göğüslerim balon gibi şişti ateşim kırka çıktı, bir hafta sağ omuzum ve kolum ağrıdı, ne zormuş memeden kesmek, gün boyu çalışmama rağmen halen varmış sütüm. Emzirmeye devam ediyorum şimdilik. bir kaç ay sonra tekrar kesmeye kalkışacağım Allahın izniyle.
Sütün yetip yetmediğini bezinden anlayabilirsin bol bol ıslatıyorsa, kakasınıda yapıyorsa, yetiyordur. Aylık kilo alımıda yerindeyse 6. ayın bitene kadar gönlün rahat bir şekilde emzirebilirsin.. doğa öyle harika işliyorki, o yaşaması için gerekli herşeyi senden alıyor.

bencede günde 6 kez ıslatıyorsa bezini sütün yeterlidir. bu yetmiyor bilmişliği çok fena. kilo alımıda normal görünüyor. güle güle büyüt. zaten süt emzirdikçe çoğalıyor. endişelenme, etrafınada aldırma....

HAYIIIIIRRRRR...Benim kızım her ay 400-500 gr alıyordu dr başla dedi bide çevrem doymuyor dedigi için mamaya başladım beni emmeyi zamanla bıraktı şimdi 4,5aylık sakın kanma emdikçe gelir aç olsa kakasını yapmaz kilo illa çok alacak degil mamadan öncede aynı alıyordu şimdide aynı. sagma makinası al emdikten sonra sag kaşıkla ver hem sütün varmı yokmu görürsün digerinden akıyorsa vardır yeter o ona ben çooookkkk pişmanım...klava:huzursuzsa idrar tahlili yaptır bide nurse harveys gaz giderici süper tavsiye ederim .dediklerimi yap bana dua edersin

herkese merhaba,uzun zamandır nete giremedim yazılan yorumlar için herkese çok teşekkür ederim malesef bu konuyu açtıktan sonra mamaya başladım yaklaşık 25 gün falan oldu,bende çok isterdim gaz sancısı olsun ama malesef değilmiş o bağırmaları kendini sıkmaları geçti şmdi saatlerce uyuyo ve emzir meye devam ediyorum ama biberon aldıgı içinmi mamaya başladıgı için üzüldüğümden dolayımı bilmiyorum ama sütüm çok azaldı yakında tamamen kesilecek galiba bu duruma çok üzülüyorum ,bende çok isterdim en az 2 yaşına kadar emzirmeyi ama malesef olmıcak galiba şimdi tek korkum beni bırakması gerçi bırakmasada sütüm olmadıktan sonra neye yararki,sütümün az olmasıda doğumumdan 24 gün önce babamı kaybettim hiç birşeyi yokken işyerinde kalp krizi geçirdi bu olay beni bititrdi galiba sütümün az olmasının sebebi bu offffffffffff neyse dertlerimle sizi daha fazla sıkmak istemiyorum herkese çok teşekkür ederim...

olsun,sen uzulmemeye ve bebegini elinden geldigi kadar emzirmeye devam et.humananin still teesini de kullanabilirsin, faydasini gorursun.bebeginin en cok ihtiyaci olan sey senin sevgin, onu da bol bol verdigine eminim.basin sagolsun, bebegin uzun omurlu, saglikli olsun insallah.......

başın sağolsun stres sıkıntı üzüntü sütü etkiliyo ama azda olsa emse o bile fayda inşallah sütün artar bol bol su iç iyi beslen artabilir o zaman

çok teşekkür ederim yorumunuz için sevmezmiyim o benim yaşama sebebim şuanda ,bakalım emzirmeye devam ediyorum inşallah bırakmaz....

öncelikle başın sağolsun benimde bebeğim dün 2. ayını bitirdi bende gebelik zehirlenmesi başladığı için bebeğimi ani bi kararla sezeryanla doğurdum ve 3 gün sütüm gelmedi babamız bu süre zarfında oğlumuza mama verdi eve gelince ben bebeğimi emzirdim ama sağolsun kaynanamla görümcem bebek doymuyor bu ağlıyor ağlatma yawrumuzu diye diye mamaya alıştırdılar yawrumu şimdi gögüslerimden süt gelmesine rağmen oğlum hem beni emiyor (tabi uykuluysa uyanıkken feryadı basıyo mememe yaklaşınca), hemde mama emiyor doktorumuzda mama yerine günde 2 kez yoğurtlu bir karışım tavsiye etti onu vermemi söyledi arada mama yerine yoğurt içiriyorum bu aralar gaz sancımız çok fazlalaştı sebebinin mama olduğunu düşünüyorum metsil kullanmaya başlamıştım ama oda kabız yaptı dün gece zinco diye bitkisel bi ilaç aldık bugün sabah verdim inşallah faydası olur... çok üzülüyorum sütüm gelirken oğlumun beni değilde mamayı tercih etmesine.

merhaba kızlaar bi bilgimi paylaşmak istedım sızınle sutunuzu sakın sagmayın sagdıkca sutunuz azalırrr bebek emdıkcede sut cogalır bebek emınde beyın uyarılıyormuş sut gelemye devam edıyormuş ama sagmada bu gecerlı degıl yanı devamlı sagmamaya dıkkat edin

bende bu sut ve emzirme konusunda cok dertliyim.Kizim enfeksiyon nedeniyle kucuk dogdu(2050gr),hastanede doktorlar emzirmeme izin vermedi,kilo almasi lazim su anda en onemlisi bu diye beni uyardilar.Ilk hafta kizim 1840 gr a dustu,9.gun hastaneden ciktigimizda ancak dogum kilosuna donmustu.Simdi 51 gunluk masallah kilo alimi iyi,ustelik surekli mama ile beslenmesine ragmen cok sukur meme de emiyor.Yavas yavas sadece anne sutune,olmadi gunde 1-2 mama takviyesine dondurmeye calisiyorum bir suredir.Surekli emmedigi icin sut azaliyor haliyle,sutumu arttiricam diye saatlerce pompa ile sagmaktan meme uclarim cok fena yara oldu,kaniyor.iki gundur sik sik sagamiyorum da.Buna ragmen savastan vazgecmis degilim,meme uclarim iyilesince daha sik sagip daha sik memede tutucam.Simdiliik her iki ogunde bir meme verip,gunde 3 defa da sagiyorum.Tek sikintim bebegimin doyup dopymadigini anlayamayacak olmam.Herkese bol sutlu gunler diliyorum.

herkese yorumlardan ve desteğinden dolayı çok teşekkür ederim ,gerçekten zor günler geçiriyorum ve inanın sözleriniz teselli oluyo birazda olsa,babamın acısı sütümün azlıgı yetmezmiş gibi birde etrafımdaki insanların acır gibi ayy mamamı veriyosun sütün yokmu demesi,eşimin amcasının hanımının bebeğimi kucağına alıp annen doyuramadımı kızım seni...bebeği bize bırakda biraz bakalım nasıl olsa sana minneti yok bizde veririz mamayı bu gibisözleri beni iyice bunalıma soktu Allaha dua ediyorum sütümü arttır diye ve bebeğim emmeyi bırakmasın diye offf offffffffffff.....

yengenin kafasına vurasım geldi...kusura bakma ama ona uyuzzzzzzzz diyorum..ay çok sinir oldum ya ne biçim konuşuyo...

yengenin kafasına vurasım geldi...kusura bakma ama ona uyuzzzzzzzz diyorum..ay çok sinir oldum ya ne biçim konuşuyo...
amacı zaten beni yaralamak biliyo bu konuda çok üzüldüğümü inadına yapıyo,eşim bile şaka yoluyla sen ilerde bu çocuga sütümü helal etmemde diyemezsin diyo kendince espri yapıyo yani,offf offf insanlar çok acımasız ...acımı bile yaşayamıyorum böyle insanlar yüzünden neyse Allah büyüktür sadece dua ediyorum sütümün çoğalması için aslında tam bir derdim var bölümlük konu ama neyse teşekkür ederim tekrar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…