Bebeğim 3 günlükken yenidoğan sarılığı oldu, doktora götürdük, tahlil yaptılar, sütün yetmiyor çocuk aç, mamaya geç dediler. Hemen o gün mama aldık vermeye başladık. 1,5 ay boyunca mama ve meme bir arada verdim. İlk etapta emziriyordum sonrasında mama veriyordum, 1,5 ay sonra mama almak istemedi, defalarca mama yaptım almadığı için dökmek zorunda kaldım,
bu süreçten sonra sadece memeye yöneldi. sürekli emzirme halindeydim, ne zaman istese emziriyordum.. Tabi ben bu sırada sütümün artması için bol bol su süt sebze meyve yiyorum. Akşamdan yatmadan önce ılık şekerli su içiyorum. Emzirme ve doğru beslebme ile sütümde belli bir düzene oturdu çoğaldı canım. Şu an bebişim 21 aylık halen emiyor, geçen vermeyeyim bakalım ne olacak diye merak ettim, göğüslerim balon gibi şişti ateşim kırka çıktı, bir hafta sağ omuzum ve kolum ağrıdı, ne zormuş memeden kesmek, gün boyu çalışmama rağmen halen varmış sütüm. Emzirmeye devam ediyorum şimdilik. bir kaç ay sonra tekrar kesmeye kalkışacağım Allahın izniyle.
Sütün yetip yetmediğini bezinden anlayabilirsin bol bol ıslatıyorsa, kakasınıda yapıyorsa, yetiyordur. Aylık kilo alımıda yerindeyse 6. ayın bitene kadar gönlün rahat bir şekilde emzirebilirsin.. doğa öyle harika işliyorki, o yaşaması için gerekli herşeyi senden alıyor.