• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.

Kac ay oldu tatlim dogum yapali ? Gule gule buyut oncelikle.. canim emzirnenin kotu yani suki ne kadar ictigini anlamiyorsun ve genelde saatli saatsiz hep meme istiyolar.. bu demek degilki saatsiz vercez. Ilk dogdugunda 2 saatte sonra 3 saatte sonra 4 saat oluyobu. Sutun ne kadar yagli o kadar iyi.. benim sutumde yaramaz ve calismaya baslayacagim icinde mama veririm onceden. Buarada bence gun icinde emzir aksam yatmadan once mama ver madenm guzel uyudu.. sende dinlenmis olursun boylece.. insan gece uyumadigi zaman hersey cok bos geliyo anliyorum.. aksamki sutunude sag buzliga at sonra verirsin.

Surekli emmek istiyorsa doymuyir olabilir mi? Benim de sutum cok boldu ama doktor bebegimin buyumesini yeterli bulmadi. Baska doktore goturdum o da aynen... 2 ayda mamaya basladik. Sutun su gibi doymadikca emer ama beslenemez dediler.
Bi biberon hazirliyoruz 5 saat rahat. Sonra acikinca emiyor. Maksimum 1 saat duruyor. Tekrar emiyor yine maksimum 1 saat....
Kendim de zamaninda emmisim. Annem de aglasam da ilgilenmemis karni tok alti temiz bebek iste aglar demis bakmamis. Cok ufak tefek kaldim gec anlamislar sutun bana yetmedigini ac kaldigimi.

Gelişimi nasıldı mamadan önce?

Düzelecek kendiliğinden.
Daha çok küçük sanırım, şu an emmekten başka bir şey bilmiyor ki.
Yarım saatte bir beslerdim, hep öyle gidecek sandım, misafir gelirdi emzirmekten oturup iki çift lafı zor ederdik.
Geçti gitti, 3 dakikadan fazla emdiği yok nerdeyse artık.

Mama için gelişimini takip etmenizi öneririm.

Bir de o alta işemek normal doğumsa kaslarlà ilgili de olabilir, yeterince tutamadınız belki.
Bir süre idrar kaçırma normal.
Ben iki defa büyüğü yapmıştım altıma kimse fark etmedi Allahtan :olamaz:

Son düzenleme:
sen bebegı agzında memeyle uyusa bıle bırakırsan oyle alısır
cok cok 15 dk. emsın memeden bıraktır yatagına yatır
bence ısını bebek degıl sen zorlastırmıssın oyle alıstırarak

Çok zor bir durum ama bazı doktorlar ilk doğduğunda olur diyor memeyi geri çevirmenin iyi olmadığını anneyle baag kurduğunu soyluyorlar. Yeni doğum yapmışsın anlsil
An Allah sabır versin canım bebek büyütmek Zor gerçekten

Eşin ne güzel destek olup mantıklı öneriler veriyormuş.
Çık hava al spor yap enerjini boşalt ve pozitif kalmaya çalış.
İnsanların her lafının batması bence çok normal çünkü onlara ne di mi..
"Ben böyle uygun görüyorum"deyip susturabilirsin laf söyleyenleri
Bir de doktora mı gitsen yaraların için?
Zaman geçip gidicek ve bu yaşamakta olduğun çok doğal bir süreç

Canim zorlu bir surectir bir de cevre baskisi uzerine binince cok daha zorlu gecer.Emzirmek gunde 500kalori harcatir sana hic merak etme emzirdigin surece o kilolar şıp diye gidecektir.öyle vicdanen kotu falan da hissetme.Bakma sosyal medyadaki o mukemmel anne rollerine.Ayni duygulari cogu kadin yasiyor ama cogu itiraf etmiyor ya da edemiyor toplum baskisindan.insanlarin malesef yardim etme anlayisi ya nasihat etmek ya da elestirmek.Bunu cok daha agir yasayanlar da var.Alisma sureci sancili oluyo malesef.Kolay değil.Bak esin de destek oluyomus ne guzel.Gececek hepsi merak etme ve kendini kotu hissetme inan ki herkes yasiyo.

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Öncelikle bebisini güle güle büyüt cnm benimde iki tane var 5. ve 2 yaşındalar bende bu yollardan geçtim anlattıklarını birebir yasadim o yüzden yazmak istedim Benimde sütüm boldu hep emmek istiryordu memede uyuyordu yeri geldi saçımı bile taramadigim aynaya bakmadigim günlerim oldu cnm bence gündüz elinden geldiği kadar emzirmeye çalış gecede bir kere mama ver hem rahat yatar sende dinlenirsin biraz Eger sütün fazlaysa sagip buzluğa koy ben iki kilo kadar koymuştum sonra 6 aydan sonra ek gidalarina koydum onları su an lohusasin meme uclarin sızlar acır ama annelik tamda böyle birşey bebeğin için sağlığı için cnm biraz daha sabırlı ol 40 ı çıktıktan sonra daha bi uysallasiyorlar kucağa alistirmamaya bak bide simdiden kolay gelsin

Bebek nekadarlıkbılmıyrm ama
Oyle kıtaplarda yazdıgı gıbı olmuyor
Bnm oglumda cok emerdı
Kayınvaldem obez olacak cok emzırıosun dıye cahılce canımı sıkmıstı
Sen cok guzel bırsey basarıyorsun, yoruldugun ıcın ısyan noktasına gelmişsin
Valla uc aylıkken ıse basladım, gece 20 dk bır uyanır bes dk emer gerı yatardı
Duzenı boyleydı degıstıremıyordum
Uyksuzluktan sersem gıbıydım
Kendımı sunun ıcın anlatıyorum, ınan emzıren anneler bunu yasıyor cok
Is yerınde arkadaslar dayıyordu mamayı, bebek 4-5 daat uyuyo sabaha karsı bı mama daha, işlem tamam.. ıcten ıce cok gıcık oluyordum
Anne sutu veerebılmek bu devırde bir nimet
Cogu kısının sutu olmuyor, cunku sağlıklı bunyelere sahıp degılız, yedıgımız ıctıgııMız vs
Sen buna sahıpken ıyı degerlendır
Buyudukce rahatlarsın
Yenı dogan bebegın galıba
Bıde gaz sancısı oldugunda bebek emmek ıster
Emınce rahatlar cunku

....
Bu arada sutunun yetıp yetmedıgını bebegın kılo takıbınden ve cişli bez sayısından anlarsın
Bende yetmıyorda mı emıyor dıye dusunuyordum ancak doktor ıyı oldugunu soylemıstı,
Kendın rezene cayı falan ıcersen sende sakınlesırsın bebegınde ıyı uyur
Etraf bunaltıyor ınsanı, kımse gelmese gıtmese bırsey demese bukadar sıkıntı olmayacak
Az bılınclı davranmayı hala ogrenemedıler
Gecen bebek gormeye gıttım, emzırıyor musun dıye bıle sormadım, banane
Eger bılgı danısmaya ıhtıyacı varsa sorar, okuduklarım ve tecrubelerımle aktarırım
Bu kafa oturmadı oturmayacak

Son düzenleme:
Canim zorlu bir surectir bir de cevre baskisi uzerine binince cok daha zorlu gecer.Emzirmek gunde 500kalori harcatir sana hic merak etme emzirdigin surece o kilolar şıp diye gidecektir.öyle vicdanen kotu falan da hissetme.Bakma sosyal medyadaki o mukemmel anne rollerine.Ayni duygulari cogu kadin yasiyor ama cogu itiraf etmiyor ya da edemiyor toplum baskisindan.insanlarin malesef yardim etme anlayisi ya nasihat etmek ya da elestirmek.Bunu cok daha agir yasayanlar da var.Alisma sureci sancili oluyo malesef.Kolay değil.Bak esin de destek oluyomus ne guzel.Gececek hepsi merak etme ve kendini kotu hissetme inan ki herkes yasiyo.
Ne guzel yazmıssınn cnm

Sizi anlıyorum. Benzerlerini yaşadım. Akşam eşim gelince verirdim kızımı duşa girerdim,orada bile ha ağladı,ha ağlayacak diye beklerdim vede öyle olurdu,çok bilirim bornozla emzirdiğimi. Tuvalete gidemediğimi. Meme yaralarının nasıl acıdığını. O içten içe bayılacak gibi olana kadar emzirmenin nasil birşey olduğunu. Hepsini yaşadım. İlk günler zordu ama zamanla rutine oturuyor herşey. Emme süresi uzayıp sıklığı azalıyor zamanla. Ben 22 ay emzirebildim. Mama size kolaylık gibi görünüyor şu an anlıyorum ama inanın öyle değil. Şu an gece kalksa yanına yatıp emzirebilirsiniz ama anne sütünüz olmasa ger gece kalkıp su ısıtıp,onu ılıtıp,hazırlayıp vereceksiniz bu inanın sizin için daha uykusuz kalmak demek. Sonra o biberonları sterilize edeceksiniz buda size ekstra bir iş. Anne sütü en masrafsız en kolay yol inanın,hemde en sağlıklısı.
Hep böyle olmayacak,az sabredin. Eşinizde destekmiş size,desteği geri çevirmeyin. Bebeğinizin farkındalığı arttıkça siz bu kadar bunalmayacaksınız. Etrafı seyredecek,başka uyaranlar dikkatini çekecek,sizi bu denli sıkmayacak bu iş.
Önümüz yaz,emzirir bebek arabasına koyar yürürsünüz sabah saatlerinde,hem kilo vermenize yardımı olur,hem bebeğiniz rahatlar,güzel ve uzun uyur,hemde siz kafanızı dağıtırsınız. Ben çok yapardım bunu,2 saat yürüdüğümü bilirim,huzur buluyordum. Rahatlıyor,sakinleşiyordum zira kışı evde geçirmiştik,sınırlı çıkabiliyordum dışarı,güneşi gördüğüm an dışarı attım kendimi,öyle bunalmıştım.
Saglıkla büyütün bebeğinizi. Birşeylere kafanızı takıp yıpratmayın kendinizi. Hepimiz aynı yollardan geçtik. Zaman geçiyor,büyüyor o bağımlı olacak yanımdan hiç ayrılmayacak dediğimiz minikler,birey olmaya başlıyorlar,sizde evladınızla vakit geçirmenin keyifli olduğunu görmeye başlıyorsunuz.

gece olcak o bebek aglayacak bu ta ki 2-2,5 yasina kadar azalarak devam edicek bunu bidefa kabullenmek zorundasin.. bunu soyluyorum cunku tahammulsuzum diyorsun,tahammulden ziyade ilk etapta kabullen.. bugun gazi bitecek yarin disi baslayacak..
emzirme konusuna gelince,eger gece mama alip memeden sogumuyorsa ver mama gece uykusu icin.. emen cocuk gibi nimet mi var, bmm kizim reddetti almadi gunlerce ac kaldi nuh dedi peygamber demedi, sagarak verdim hic kolay degil sagip vermek
meme konusunda disini 6 ay sIkacaksin sonra ek gidaya zaten geciyor, cocugunla emzirirken kurdugun bag bambaska, oglum emdi onun bana duskunlugu cok ayridir.
kiloya gelince, 9 ayda alinan 1 ayda verilmez ki, zamanla vericeksin hele bi hareketlensin, igne iplige donuyor insan pesinde kosmaktan

Pembesu,memeyi tutması bile büyük nimetmiş gerçekten. İnsanlar memeyi tutturana kadar ne çileler çekiyorlar. Benim yavrum da henüz iki haftalık. Mememi her tuttuğunda canım çekilse de çok şükür diyorum. O yavrunun o kadar ihtiyacı var ki. Bazen ben de yine mi emmek istiyor acaba diye korkuya kapılıyorum:) Eşin yardımcıymış ne güzel. Benim eşim yanımda değil ve çok ağır bi sezeryanla kucağıma aldım yavrumu,daha bir iki gündür kendim alıp koyabiliyorum ancak. Kilo problemi bende de var. Ben de +20 ile girdim doğuma,kaç gitti kaç kaldı bilmiyorum. Öncesinde 34 beden,sıkı bi hatundum. Hamur işi ve şekere abanmıyorum zamanla gider diyorum. Hiçbirşey bize muhtaç bir yavrunun gıdasından daha önemli değil.
Beslenme kadar dinlenme de önemli unutma. En az bebek kadar kendine de iyi bakmalısın

Öncelikle bebeğinizin sağlıklı ve uzun bir ömrü olur inşallah.
Bir canlı dünyaya getirdiniz ve bunun sorumluluğunu almak zorundasınız. Kilonuzu veya gezmenizi bir müddet bir yana bırakın. Her anne bu aşamadan geçmiştir. O bebeğin sizin sütünüze ihtiyacı var. Önceliğiniz bu olmalı.
Emzirirken sıkışırsanız serçe parmağınızı dudağının kenarına değdirip ağzının içine bir parça hava girmesini sağlarsanız bebeğiniz meme emmeyi bırakır siz de tuvaletinize gidebilirsiniz. Gerekirse bebeğinize uymak zorundasınız.
Kilolarınız bir müddet sonra gider. Burada önemli olan sizin aynada şu anda nasıl göründüğünüz değil bebeğinizin bu ortama uyum sağlayıp sağlıklı beslenmesidir.
Biraz kırıcı olabilirim ama sırf kendine vakit ayırmak adına bebeğini anne sütünden mahrum etmek bana vicdansızlık gibi geliyor. Bebeğinizin ihtiyacı olan tek şey siz ve sütünüz.
Hiç bir çocuk geceleri düzenli uyuyan, düzenli beslenen bireyler olarak dünyaya gelmiyorlar.

Sakin birakma yazik gunah anna sutu gibisi varmi. Ben oglumu bi bucuk yasina kadar emzirdim, tosuuuncuk olmustu sadece anna sutuyle, 9 aya kadar tek ama tek anna sutu aldi sonra basladi baska seyler yemege. Her iki saate bi emzirirdim, fazla degil 20 daka biri verirsim hemen hemen bi 20 daka da oburunuuu. SANIRIM ! Ki senin bebegin senin memeni emzik niyetine kulaniyor. Onun hic bir sucu yok ! Onu fazla tutmusun memede. Yani aman meme emerken uyuya kalsin da yerine koyuyum dusuncesine sayip olma. Anne sutu bebegini hem hastaliklardan korur hemde naturel beslenir. Ben neler neler cektim agliyarak emzirdim, ilk baslar cok aciyor ama sonra alistin miiii inan cok gzl bi duygu. Allah izin verirse ki bi ikinci bi yavrum olursa yine emzirim,

Back