Sütüm nasıl geri gelir lütfen yardım

niloya27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2024
92
20
3
26
Doğum yapıp kayinvalideme gidince lohusa sıcağı sever diye evi 50 derece yapip bebegimle ustume de yorgan atinca bebegim sicaktan uyanamiyodu ve uyandirmak istedigimde uyuyan cocuk uyandirilmaz diyolardi gogsumden sütüm tasip gidiyodu ve bebegim dogar dogmaz ilk hafta hemen sarilik oldu yeterli beslenemedigi için. Doktor mamaya baslayin 1 ay da mutlaka devam edin dedi bu kez de cevremdekiler sen az yemek yiyosun sutun yoktur cocuk doymuyor diye baski yapmaya basladilar kizim da biberona da alisinca psikolojikmen ve az emzirme yuzunden artik sutum neredeyse birti sagdigimda bile 5 ml falan geliyodur kizim memede cildiriyo tahammul edemiyor sutum tekrar gelsin diye emzirmeye calisiyorum kabul etmiyor oysa sutum gogsumden akar giderdi gercekten cok kötüyüm artik memeye tutuyorum ama istemedigi icin hemen mama veriyorum 3 aylik oldu lutfen yardim edin kesin olarak sutum tekrar nasil gelir ne yapayim ne edeyim net bir seyler soyleyecek olan var mi cok kötüyüm emziremedigim icin cunku sutum vardi ve bos yere gitti bunu kabullenemiyorum

bestlak diye bir takviye var onu tavsiye ederim zaten sütün varsa 2-3 güne eskisi kadar gelir. ama bir diğer unsur bol bol emzırmen . sağmakyeterlı dgeıl bebeğın emmesı lazım vucudunu uyarması ıcın. ayrıca bol su iç ve kayınvaliden uzak dur bir süre :D

Lütfen artık bebeğinize de size de karışılmasına izin vermeyin. Sık sık sağım yapıp biberondan içirmeyi denediniz mi? Süt arttırıcı çaylar, besinler tüketin bol bol. İnstagramda emzirme danışmanları anlatıyor. Kaç saatte bir ve ne zaman sağım yapmamız gerektiğini. Kim ne derse desin vazgeçmeden deneyin. Bestlak damlanın da süt arttırıcı etkisi var ondan da kullanabilirsiniz. Bebeğinizi sık sık göğüsünuzde tutun. Agzını değdirseniz bile beyininize sinyal gider süt üretimi için. Ama onu zorlamayın şu aşamada

Lütfen artık bebeğinize de size de karışılmasına izin vermeyin. Sık sık sağım yapıp biberondan içirmeyi denediniz mi? Süt arttırıcı çaylar, besinler tüketin bol bol. İnstagramda emzirme danışmanları anlatıyor. Kaç saatte bir ve ne zaman sağım yapmamız gerektiğini. Kim ne derse desin vazgeçmeden deneyin. Bestlak damlanın da süt arttırıcı etkisi var ondan da kullanabilirsiniz. Bebeğinizi sık sık göğüsünuzde tutun. Agzını değdirseniz bile beyininize sinyal gider süt üretimi için. Ama onu zorlamayın şu aşamada
Zaten artik evimde ve gurbetteyim hic kimse yok ama ne yazık ki sutumde yok denecek kadar az belkide yok... sut sagmayi denedim ilk baslarda sutum vardi sagiyodum bineronda verdim ama artik kizim cok durumsuz asla sut sagmama izin vermiyor surekli ilgi istiyo agliyor bos vaktim hic yok sagim yapmak için bu yuzden yapamiyorum gecen uyuduktan sonra denedim onda da 5 ml falan gelmisti resmen birde mamadan once mutlaka memede tutuyorum ama emmeye calisiyor 15 saniye sonra bagiriyo memeyi cekistiriyo ve aglama krizine giriyor yinede memeye getiriyorum her seferinde. Gunduz uykusu cok kesik kesik sagim yapmam icin yeterli bile olmuyor sadece aksamlari uykuya gecince oliyor o da bir kerede gunde ise yarar mi emin degilim

bestlak diye bir takviye var onu tavsiye ederim zaten sütün varsa 2-3 güne eskisi kadar gelir. ama bir diğer unsur bol bol emzırmen . sağmakyeterlı dgeıl bebeğın emmesı lazım vucudunu uyarması ıcın. ayrıca bol su iç ve kayınvaliden uzak dur bir süre :D
Tavsiye icin tesekkurler 🤣

Giyilebilir pompa alın mutlaka ve sağım yapın bol bol. Vitamin kullanın (elenatal3 olabilir), kan değerlerinize baktırın eksik varsa tamamlayın. Kalori alın (yulaf sütü, keçiboynuzu, hurma, pekmez), bol su, bebeğiniz uyuduğunda siz de dinlenin mutlaka.

• Beğen
Reactions: Gao
Eller serbest sağım makinaları var . Mochiyi çok tavsiye ediyorlar. Sık sık sağım yapıp biberon vermeyip beslemeyi kaşık biberonla yapabilirsiniz bir ihtimal memeye dönebilir. Plastik göğüs uçları var ilk onunla denedinizmi sonra yavaş yavaş onuda çıkarırsınız. Sütun artması için 2-3 saatte bir gece gündüz sağım yapmalisiniz yada emzirnelisiiiz bol su için 3 litre kafi sütünüz artar.

Süt öyle şak diye bitmiyor ben uzun süredir bıraktırmaya çalışıyorum ona rağmen 2 gün emsin başlıyor hemen,biberona alışıp memeye gelmemesi geçici bir durum sen psikolojini rahatlat önce,sonra bol su ve dengeli beslenme en az 3 lt su sağmaya devam ve bebeği memede tutabildiğin kadar tut 5dk bile emse onların çekim gücü muazzam tekrar gelir korkma

Sağmanız lazım malesef. En hızlı arttıran o

düzenli sağım yapın. elenatal3 kullanın. bestlak önerilmis ben de bir şişe bitirdim ama tekrar almadım cünkü doktorum elenatal3’ün süt üretimi için yeterince etkili ve yeterli olduğunu söyledi.

ama en önemlisi emzirmeniz. silikon göğüs ucu deneyin belki bebeğinize biberon hissini verir. bebeğinizle birlikte ılık bir duş alın. emmese dahi bebeğinizin memenizle temas etmesini, ellemesini vs sağlayın. ve çok zorlamayın. ama her biberon öncesi memenizi sunun.

Eğer az da olsa sütünüz geliyorsa bol bol emzirmekten başka çareniz yok. Bebeğinizin emerek süt kanallarını uyarması gerekiyor. Emmiyorsa zorla emzirmeniz gerekiyor. O kahverengi kısmın hepsini ağzına vererek. Bana sütüm azalırsa diye doktorumun tavsiyesiydi bu.
O kadar sinir oluyorum ki böyle her işe karışan ebeye dedeye kaynanaya... Bebek uyandırılmaz bilgisini nerden almışlar hayret yani. Çocuğunuzun sarılık olmasına sebep olmuşlar. Siz de mastit olabilirdiniz çok ağrılı eziyetli bir şeydir mastit. Meme bağımlısı oğlumu memede uyutmama rağmen kaç kere mastit oldum bilmiyorum. Nasıl dayandınız sütünüz gelirken emzirmeden size ne diyin bence bundan sonra.

Eğer az da olsa sütünüz geliyorsa bol bol emzirmekten başka çareniz yok. Bebeğinizin emerek süt kanallarını uyarması gerekiyor. Emmiyorsa zorla emzirmeniz gerekiyor. O kahverengi kısmın hepsini ağzına vererek. Bana sütüm azalırsa diye doktorumun tavsiyesiydi bu.
O kadar sinir oluyorum ki böyle her işe karışan ebeye dedeye kaynanaya... Bebek uyandırılmaz bilgisini nerden almışlar hayret yani. Çocuğunuzun sarılık olmasına sebep olmuşlar. Siz de mastit olabilirdiniz çok ağrılı eziyetli bir şeydir mastit. Meme bağımlısı oğlumu memede uyutmama rağmen kaç kere mastit oldum bilmiyorum. Nasıl dayandınız sütünüz gelirken emzirmeden size ne diyin bence bundan sonra.
Göğsümden sütüm akıp akıp gitti göğüslerim şişti çok zor çok kötüydü ağlaya ağlaya başka odaya kaçıp cocugumu verin diye bagirmistim ve her sey cok kötü oldu simdi sagim yapmayi denedim bir gogsumden hic sut gelmedi bile digerinden de damla damla cok az geldi. Sadece kaynana da degil, 5 tanede elti... burnumdan geldi gerçekten

Göğsümden sütüm akıp akıp gitti göğüslerim şişti çok zor çok kötüydü ağlaya ağlaya başka odaya kaçıp cocugumu verin diye bagirmistim ve her sey cok kötü oldu simdi sagim yapmayi denedim bir gogsumden hic sut gelmedi bile digerinden de damla damla cok az geldi. Sadece kaynana da degil, 5 tanede elti... burnumdan geldi gerçekten
Cehaletle savaşmak zor cidden. Neyse stres yapmayın, şimdi o da sütünüzü etkilemesin. Umarım bundan sonra sizin ve bebeğiniz için iyi olur her şey🙏🏻

Giyilebilir pompa alın mutlaka ve sağım yapın bol bol. Vitamin kullanın (elenatal3 olabilir), kan değerlerinize baktırın eksik varsa tamamlayın. Kalori alın (yulaf sütü, keçiboynuzu, hurma, pekmez), bol su, bebeğiniz uyuduğunda siz de dinlenin mutlaka.
Evet kan degerlerime baktiricam bahsettiginiz vitamine de bakayim. Pompaya da baktim şimdi ama korkuyorum sutumun gelmedigini görmek beni kahretti diger pompada resmen

Süt öyle şak diye bitmiyor ben uzun süredir bıraktırmaya çalışıyorum ona rağmen 2 gün emsin başlıyor hemen,biberona alışıp memeye gelmemesi geçici bir durum sen psikolojini rahatlat önce,sonra bol su ve dengeli beslenme en az 3 lt su sağmaya devam ve bebeği memede tutabildiğin kadar tut 5dk bile emse onların çekim gücü muazzam tekrar gelir korkma
Çok tesekkur ederim biraz olsun icim rahatladi soylediklerinizi dikkate alicam

Bana da çok karıştılar.bebeğim ağlıyor aç diye.halbuki sütüm taşıyormuş ben terden ıslanıyorum sanmışım.bebeğime mastit nedeniyle mama başladım.ama devamlı kv. Veya eşim bebek ağlıyor diye mama ver mama ver dediler.benim göğsümden süt fışkırırken kaç kere mama verdiler.ben sütüm var dedim inanmadılar.kimseyi dinlemeyin.devamlı sağdım.mastit iken ucu koptu ellerimle bardağa sağdım.3 saatte bir.her emzirmeden sonra.mama içse de yine sağdım dolaba koydum.mama takviyesi gerekince dolaptam çıkardım verdim. Sütümü yedekleye yedekleye mamayı bıraktırdım.tabi kolay olmadı.sütüm yetmediği ve tek göğüsten emziremediğim iiin gece 1de 3te 5te kalkıp süt sağdım.bebeğim uyanıyor biriken sütü emzirip gerisini ve diğer göğsümü sağıp geri yatıyordum.bir saat uyuyup uyanıyordum ama zamanla sütüm arttı.süt depolamaya devam etsem de gerek kalmamaya başladı. Şuan bile buzlukta hala fazla sütüm var.tabi sütüm artınca sağmayı bıraktım ama ben cahilmişim.sütüm taşarken göğsüm doluyken sütüm yok sanıp mama verdim.verdirdiler.sonra emilmediği için şişti tıkandı mastit oldu. Bilseydim kimseyi karıştırmazdım.deneyim kazandıkça anladım ki bebeğim uyumadığı için ağlıyormuş.aydınlıkta uyumakta zorlanıyormuş.benimle yatınca uyuyamıyormuş.odamızı ayırdık mutluyuz. Biraz uzun oldu ancak şimdi hatırladıkça eşim de olsa neler çektirmiş bana.tabi kv ve annem de pek yardımcı olmadılar.bebek sadece aç diye ağlamaz.

Psikolojinizi bozmamaya çalışın.dizi açın izlerken sağın. Pompaya bibereona bakmayın.yanınıza bol su alın bir de bir karışım var. Başka bir arkadaştan duydul süt artırıyor diye tadı da çok güzel ben de bol bol içtim. Süt hurma incir blenderdan geçirin için.sanırım bu kadardı.psikolojinizi bozan insanları evden gönderin.bu dönemler çok zor kimseyi çekmek zorunda değilsiniz.sütünüzü de etkiler bebekle iletişiminizi de.

Çocuğumu verin diye bağırmayın gidin alın o sizin çocuğunuz.ben de başta çekiniyordum ama karıştırmayınca daha rahat oluyor.şimdi bile 1 yaşında devamlı ben uyutuyorum.eşim evdeyken uyutsan mı yatıyor yere falan diyor daha saati gelmedi diyorum ısrar ediyor.götürüp uyutmaya çalışıyorum uyumuyor.ama ben saatinde yatırırsam hemen uyuyor.yani kimseyi karıştırmayın sizin çocuğunuz o.

Çok şey yazdım bu konuda dolduğum için ama besin takviyesi de çok önemli.rezene çayı içebilirsiniz.anne çayları var bir de onu da deneyebilirsiniz. Ben de başta az yiyodum süt olsun diye yemeye başladım.gerçekten de oldu. Mesela 5 6 saat yemek yemediğimde sütüm azalıyodu çıkmıyodu.beslenmenize de dikkat etmenizi öneririm

Back
X