• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm mü yetmiyordur acaba?

ozgesare

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
93
43
8
30
4 aylık bebeğim var emziriyorum.Cok ağlıyordu aç olduğunu düşünerek mama verdim.hepsini içti nerdeyse.Acaba sütüm mü yetmiyordur? Sütüm Onceden tazyikli gelirdi emmek istemezdi.Simdi düzene girdi emiyo fakat yetmiyo gibi geliyo.Belki de yetmiyordur.Tok olsa Biberonu içer mi bilemedim

tok olsa mamayı içmez demek ki tam doymuyor olsun siz yinede emzirin takviye olarakta mama verin ne olucak ki

Yaa üzüldüm şuan gerçekten gündüzleri uyumuyordu .aç olduğundan demekki
Büyüdükce sütüm de yetmiyo 🫤 6 aylıkken emzirmek +ek gıda doyurur mu sizce?

Bence doktora sorun. Benimde dolu dolu sütüm gelmiyor herkes sütün yetmiyo ondan uyumuyo dedi. Mama verdim baktım yiyor dedim heralde öyledir.
Doktora gittim kilo alımı boyu her sey cok güzel hatta ileri gidiyor. Sütün yetiyor mama verme sakın dedi.
Yani demem o ki bebeğe sütünün yetip ywtmemesi aldıgı kiloya göre anlasılıyor.

Bebekler emme refleksiyle ve zevk aldıkları için biberonla ne kadar verirseniz o kadar alabiliyor. Kilosunu takip edin tek gerçek o. Bir de şu var dönem dönem iştahlı olabilir. Sizi zorluyorsa, bebek yıpranıyorsa uykudan önce biraz mama verin durumuna bakın. Huysuzluğu geçiyorsa emmesini etkilemeyecek kadar azar azar verirsiniz.

Bebeklerde doyma hissi yok dolayısıyla verdiğiniz kadar içer ama fazla geldiyse kusarak atar. Neden bir anda sütünüzün gelmediği hissine kapıldınız? Belirli atak dönemlerinde bu tarz şeyler olabiliyor. Siz sık sık emzirmeye devam edin sütünüze güvenin. Uyku sorunları diş kaynaklı ağlamalar olabilir sonuçta büyümek sancılı bir süreç

4 aylık bebeğim var emziriyorum.Cok ağlıyordu aç olduğunu düşünerek mama verdim.hepsini içti nerdeyse.Acaba sütüm mü yetmiyordur? Sütüm Onceden tazyikli gelirdi emmek istemezdi.Simdi düzene girdi emiyo fakat yetmiyo gibi geliyo.Belki de yetmiyordur.Tok olsa Biberonu içer mi bilemedim
Tok olsa da mamayı içer, 4 aydır bebeği besleyen süt hâlâ besliyordur. Doyma kriteri 24 saatte bir paket margarin ağırlığında cisli bezlerdir (toplam). Aylık kilo takibi de yaptırırsiniz. 4. Ayda 400 Gr alt sınırdır. Yani ilk aylardaki gibi 800 Gr, 1000gr kilo almasını beklemeyin.

Back