Bebek Beslenmesi Sütüm mü azaldı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pnrsnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
93
69
38
Merhabalar. 3 aylık 1 haftalık bebegim var. Emziriyorum ama sütüm azalmış gibi hissediyorum. İlk ay 1 kilo 2.ay 500gr 3.ay ise 650 gr aldı . Az olduğunu biliyorum ama normal olduğunu söyledi hemşire ve doktor. Eskisi gibi göğüslerim şiş değil ayrıca normalde göğüs pedi takmadigim zaman kıyafetine bulasirdi süt. Dün o şekilde yatmayı denedim ve bulaşmadi. Gece 1 defa emzirdim sadece diğer gogusumden süt gelmiş sutyene. Yani ucunu sıkınca süt geliyor sadece. Onun dışında akmıyor. Bunlar normal mi ? Şimdiden teşekkürler ederim

Merhaba canim Mayıs anneleri grubundayim sütünün kiyafetini islatmasi ön sütunun fazla olduğunu gösterir diye biliyorum bebeğe kilo aldıran da sonrasında gelen yağlı süt geçen arkadaslardan biri yazmıştı göğüsler şiş olmadiginda yağlı süt daha çok olurmuş doktor normal dediyse doyuyordur kaka ve coş sayısı önemli çişini tereyağı ağırlığında yapıyorsa doyuyor demekmiş

Cisi akışkan ise ve günde yedi sekiz kere çiş yapıyor ise bez değiştirmekten bahsetmiyorum çiş yapmasından bahsediyorum kaka da varsa bebeğiniz doyuyordur doymasa kilo almas ayda 500 Gr altında oldugu zaman kilo almiyordur

Bebeğiniz kaç kg doğdu?

Psikolojimiz sütünüzü etkiler bebek uyudugunda siz de dinlenmeye çalışın
Rezene çayını öneriyorum benim bebeğim de dört aylık hem rahatlatıyor hem süt arttırıcı sutunuzden bebeğe geçince bebeği de rahatlatan bir çay

Kahve tüketiminiz çay tüketiminiz çok mu?
Sigara tüketimi var mı ?
Doktorunuz yeterli demiş ki bence sütünüz yeterli ama arttırmak için örneğin bebeğiniz günde 3 emmesinden sonra kalan sütünüzü sağın 25 ml bile çıksa onu bebeğe icirun bunu iki hafta tekrar edin otomatik olarak beyin daha fazla süt üretmek gerek diyecektir bu da sütünüzü arttıracaktır

Maddi durumunuz iyide emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz
Sağlıklı beslenin
Bebeğinizle ten teması kurun bu sutu arttirir

Yetersizlik hissine kapılmayın sütünüz yetiyor bebeğiniz mutlu kilo alıyor sizde mutlu olun 🌸🙏🏻
Merhabalar. 3 aylık 1 haftalık bebegim var. Emziriyorum ama sütüm azalmış gibi hissediyorum. İlk ay 1 kilo 2.ay 500gr 3.ay ise 650 gr aldı . Az olduğunu biliyorum ama normal olduğunu söyledi hemşire ve doktor. Eskisi gibi göğüslerim şiş değil ayrıca normalde göğüs pedi takmadigim zaman kıyafetine bulasirdi süt. Dün o şekilde yatmayı denedim ve bulaşmadi. Gece 1 defa emzirdim sadece diğer gogusumden süt gelmiş sutyene. Yani ucunu sıkınca süt geliyor sadece. Onun dışında akmıyor. Bunlar normal mi ? Şimdiden teşekkürler ederim

Merhaba canim Mayıs anneleri grubundayim sütünün kiyafetini islatmasi ön sütunun fazla olduğunu gösterir diye biliyorum bebeğe kilo aldıran da sonrasında gelen yağlı süt geçen arkadaslardan biri yazmıştı göğüsler şiş olmadiginda yağlı süt daha çok olurmuş doktor normal dediyse doyuyordur kaka ve coş sayısı önemli çişini tereyağı ağırlığında yapıyorsa doyuyor demekmcok teşekkür ederim

Merhaba . Günde 8 9 defa çişini 1 defada kakasıni yapıyor. Kakasini bazen 2 günde bir yapiyor. Çok rahatladım valla çok teşekkür ederim canım🙂

Merhaba . Günde 8 9 defa çişini 1 defada kakasıni yapıyor. Kakasini bazen 2 günde bir yapiyor. Çok rahatladım valla çok teşekkür ederim canım🙂
Canim benim kızımda 3 aylık oldu bugun o da günde bir bazen iki kez kaka yapıyor dün kontrolumuzde 5130 gram çıktı ilk ay kilo alımı sorunluydu çok şükür toparlamaya başladı doktor normal dediyse uzulme hiç uzulursen sütünde etkilenir

Cisi akışkan ise ve günde yedi sekiz kere çiş yapıyor ise bez değiştirmekten bahsetmiyorum çiş yapmasından bahsediyorum kaka da varsa bebeğiniz doyuyordur doymasa kilo almas ayda 500 Gr altında oldugu zaman kilo almiyordur

Bebeğiniz kaç kg doğdu?

Psikolojimiz sütünüzü etkiler bebek uyudugunda siz de dinlenmeye çalışın
Rezene çayını öneriyorum benim bebeğim de dört aylık hem rahatlatıyor hem süt arttırıcı sutunuzden bebeğe geçince bebeği de rahatlatan bir çay

Kahve tüketiminiz çay tüketiminiz çok mu?
Sigara tüketimi var mı ?
Doktorunuz yeterli demiş ki bence sütünüz yeterli ama arttırmak için örneğin bebeğiniz günde 3 emmesinden sonra kalan sütünüzü sağın 25 ml bile çıksa onu bebeğe icirun bunu iki hafta tekrar edin otomatik olarak beyin daha fazla süt üretmek gerek diyecektir bu da sütünüzü arttıracaktır

Maddi durumunuz iyide emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz
Sağlıklı beslenin
Bebeğinizle ten teması kurun bu sutu arttimerha

Evet günde 8 9 defa çiş 2 günde bir de kaka yapıyor bazen hergun 1 defa kakasını yapıyor. 3650 doğdu. Şuan 5550 . Bir de doktor sütün bebeğin boyuna gidiyor kiloya takılma demişti. 52 cm doğdu şuan 61 cm

Ne demek rica ederim benim sıpa da 4 aylık 7 kılo buçuk kilo Allah sağlık versin bazen meme reddiyor küçücük haliyle ama ben yıkıyorum ağzına sen mi inat ben mi inat 😂😂

Evet uzun benimki 4 aylık 63 cm 53 dogdu
Evet günde 8 9 defa çiş 2 günde bir de kaka yapıyor bazen hergun 1 defa kakasını yapıyor. 3650 doğdu. Şuan 5550 . Bir de doktor sütün bebeğin boyuna gidiyor kiloya takılma demişti. 52 cm doğdu şuan 61 cm

Canim benim kızımda 3 aylık oldu bugun o da günde bir bazen iki kez kaka yapıyor dün kontrolumuzde 5130 gram çıktı ilk ay kilo alımı sorunluydu çok şükür toparlamaya başladı doktor normal dediyse uzulme hiç uzulursen sütünde etkilenir
Ay allah size bağışlasın fıstığı ❤️

Canim maşallah rakamlar gayet güzel bebeğin gayet güzel doyuyor gibi 🥰

Benim bebek 7 aylık oldu ama görmüşken yazmak istedim. Senin duruma terbiye olmuş diyorlar. Belli bi zaman sonra öyle şişme akma olmuyor. Ama benimde için rahat etmiyordu o zamanlar ve regl olduğumda çok ciddi sütüm azaliyordu. Süt arttırıcı Damla aldım düzenli kullanmadım ama sütüm azaldi hissine kapıldıkca içtim. Hâlâ regl zamanlarında arada kullanıyorum. Bu arada bebişim kilo alımı normal hiç canını sıkma. Bol sütlü günler :) bebisine Allah sağlıklı huzurlu ömür versin.❤️

Hemşire de doktor da haklı
Bebeğin kilo alımı normal Maşaallah
Ortalama iki yıl emzireceğinizi var sayarsak iki yıl boyunca aynı şeyleri yaşamayacaksınız, vücut dengesini bulacak, şakır şakır Çeşme gibi sürekli süt akmazki
Sütünüzün azaldığını bebeğin kilo almamasıyla, kirli bez sayısıyla anlarsınız
Vücutta ne kadar su sıvı varsa okadar bol süt olur, yaz sıcak terliyorsunuz, su alımınızı sıvı alımınızı arttırın bence

Benim bebek 7 aylık oldu ama görmüşken yazmak istedim. Senin duruma terbiye olmuş diyorlar. Belli bi zaman sonra öyle şişme akma olmuyor. Ama benimde için rahat etmiyordu o zamanlar ve regl olduğumda çok ciddi sütüm azaliyordu. Süt arttırıcı Damla aldım düzenli kullanmadım ama sütüm azaldi hissine kapıldıkca içtim. Hâlâ regl zamanlarında arada kullanıyorum. Bu arada bebişim kilo alımı normal hiç canını sıkma. Bol sütlü günler :) bebisine Allah sağlıklı huzurlu ömür versin.❤️

Ya çok teşekkür ederim gerçekten
Ya çok teşekkür ederim canım benim çok sağol damla bende de var bende kullandım şimdi yorumunu görür görmez devam edeceğim kullanmaya. Bebeğini çok çok öpüyorum. Allah onu sana bağışlasın güzel ve mutlu bi hayatı olsun inşallah🌸🌸

Ya çok teşekkür ederim gerçekten

Ya çok teşekkür ederim canım benim çok sağol damla bende de var bende kullandım şimdi yorumunu görür görmez devam edeceğim kullanmaya. Bebeğini çok çok öpüyorum. Allah onu sana bağışlasın güzel ve mutlu bi hayatı olsun inşallah🌸🌸
Ne demek 🥰🥰

Back