• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm kesilmemiş olabilir mi

bofobof

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
363
240
18
Kızlar yaklaşık 8 aydır emzirmiyorum o zamana kadar kullandığım ilaçtan dolayı bebeğe geçmesini diye emziremiyordum o zamanlar
Su an ilaç kullanmiyorum ben sütüm kesildi gelmiyor diye vermiyordum evet bu surec tam 8 aydır 9. aya girecek
emziremiyorum diye çok üzülüyorum
Ama bugün göğsümü siktigimda sute benzer sarimtirak bi beyaz su bi sıvı geldi biraz daha sıktım devamı geliyo ama bi çay kaşığı kadar ama daha az 6 7 damla yani

Sizce bu süt mü sütüm var mı ?
Varsa emzirme için yeterli olmasi adına ne yapayım daha nasıl aktif Hâle getireyim
az önce denedim oğlum göğsümu görünce kaçıyor yani onu tanımıyor şu an 1 yaşında

Emzirmeyi o kadar istiyorum emziren annelere o kadar imreniyorm ki
Önerilerinizi bilgilerinizi bekliyorum
Nolur bu postta kalsın konum

Bundan sonra emmez ama sağabilirsiniz ozaman zamanla artar sütünüz
Kaç aydır emzirmiyorsunuz hormonal bir dengesizlik olmadığına eminsiniz değil mi

Bence çocuğa vermeden bir doktora danışın. Emzirmeyı isteyen kadınlarda süt geliyormuş duymuştum böyle şeyler. Mesela kardeşi doğumda ölen bir kadın yeğenini emzirmis gibi. Ya da 32 haftalık hamile bir kadın yeni doğan bebeği emzirmisti. Ama hormonal bir problem veya bir hastalik da olabilir. Dikkat etmekte fayda var.

Bundan sonra emmez ama sağabilirsiniz ozaman zamanla artar sütünüz
Kaç aydır emzirmiyorsunuz hormonal bir dengesizlik olmadığına eminsiniz değil mi
yaklaşık 8 aydır emzirmiyordum
Hayır hormonal dengesizlik olduğunu sanmıyorum
Emzirmeyi çok istiyorum acaba sütüm gelmiş olabilir mi yeniden diye düşündüm
Eger oyleyse sağabilirim hergün artırırim diye düşünüyorum
en azından 2 yaşına kadar anne sütü alsın 3.5 4 aylikken bırakmak zorunda kaldık

Bence çocuğa vermeden bir doktora danışın. Emzirmeyı isteyen kadınlarda süt geliyormuş duymuştum böyle şeyler. Mesela kardeşi doğumda ölen bir kadın yeğenini emzirmis gibi. Ya da 32 haftalık hamile bir kadın yeni doğan bebeği emzirmisti. Ama hormonal bir problem veya bir hastalik da olabilir. Dikkat etmekte fayda var.

Sanmıyorum ama yinede bi baktirmakta elbette fayda var belkide çok fazla imreniyorum geçen bu yüzden eksik hissedip Ağlamıştim
bugünde tesadüfen farkettim zaten
Süte benzer şey çıkınca göğüsten zaten aynen ilk emzirme gibi sizladi

yaklaşık 8 aydır emzirmiyordum
Hayır hormonal dengesizlik olduğunu sanmıyorum
Emzirmeyi çok istiyorum acaba sütüm gelmiş olabilir mi yeniden diye düşündüm
Eger oyleyse sağabilirim hergün artırırim diye düşünüyorum
en azından 2 yaşına kadar anne sütü alsın 3.5 4 aylikken bırakmak zorunda kaldık
Benim sütüm emzirmeyi bıraktıktan sonra yaklaşık 1.5 seneye yakın geldi
Sağarsanız artar oda meşakkatli bir iş ama göze alırsanız sütünüz kesilmez
2 saatte bir sağmaya başlayın isterseniz

Bende aynı durumdayım 7aydır emzirmiyorum yani kızım emmedi sütümde yok denecek ladardı ve bir şekilde kestik. Ama sütüm hala geliyor gibi sıkınca sarı süt geliyor kesilmedi yani hatta bazen ağrı bile yapıyor artık göğsüm. bofobof bofobof

Benim sütüm emzirmeyi bıraktıktan sonra yaklaşık 1.5 seneye yakın geldi
Sağarsanız artar oda meşakkatli bir iş ama göze alırsanız sütünüz kesilmez
2 saatte bir sağmaya başlayın isterseniz
Yaa cidden mi :rolleyes: demekki sütüm hala olma ihtimali var
Ya göze almak mı elbette alırım yeterki yavrum mahrum olmasın :KK71: daha bugün sevdiği bi sarki var Anne sütüyle alakali nestlenin onu dinlerken içimden geçirmiştim keşke sütüm olsa diye

Bende aynı durumdayım 7aydır emzirmiyorum yani kızım emmedi sütümde yok denecek ladardı ve bir şekilde kestik. Ama sütüm hala geliyor gibi sıkınca sarı süt geliyor kesilmedi yani hatta bazen ağrı bile yapıyor artık göğsüm. bofobof bofobof

Su an nasıl mutluyum anlatamam :KK73:
İnşallah memesi içinde sütümü almasiicinde ne gerekiyorsa yapıcam

Su an nasıl mutluyum anlatamam :KK73:
İnşallah memesi içinde sütümü almasiicinde ne gerekiyorsa yapıcam
Bende denedim bir kaç sefer yok memeyi görünce kaçıyor .. tattırdım diliyle püskürttü. Binerına koydum az bişet ıı ıhh yok içmiyor .. inşallah seninki içer ya anne sütü çok önemli

Yaa cidden mi :rolleyes: demekki sütüm hala olma ihtimali var
Ya göze almak mı elbette alırım yeterki yavrum mahrum olmasın :KK71: daha bugün sevdiği bi sarki var Anne sütüyle alakali nestlenin onu dinlerken içimden geçirmiştim keşke sütüm olsa diye
Madem öyle süt artıran yiyecek içecek kısmına bir geçiş yapın yavaştan :))

Bende denedim bir kaç sefer yok memeyi görünce kaçıyor .. tattırdım diliyle püskürttü. Binerına koydum az bişet ıı ıhh yok içmiyor .. inşallah seninki içer ya anne sütü çok önemli
Gece silikon uc takip vericem cogalinca belki tadına alıştık ilerde de emer çünkü emzik alıyo neden o silikon ucu emmesin diyorum
Sende dene canım belki öyle öyle emer
:) bu sefer de sütten kesmek zor oluyormuş ilerde :KK48: amaaan emsinlErde gerisi hiç zoruma gitmeyecek onu biliyorum

Bu arada kızlar maydanoz saplarıni asla atmayın birebir süt yapiyor bi kaç gündür ağırlıklı yeşillik yiyordum belkide sütümu getiren oydu
Hele simdide bahar ayindayiz ohooo bissürü yeşillik taze otlar sebzeler :KK9:

Ahh canım.. o emzirememe duygusunu çok iyi bilirim,ilk çocugum sadece 3.5 ay emdi,biberona alışınca beni bıraktı,ne çok ağladım,rüyalarıma giriyordu,psikolojim alt üst oldu,nasıl istediysem emzirmeyi 2 yıl sonra bile süt geliyodu sıktığımda,pes etme sık sık sağarak çoğaltabilirsin,süt olayı beyinde bitiyor..
Ben onuda yapamadım,ailede hastalıklar ölümler ardarda geldi çünkü..
Ama sonra oğlum oldu acısını ondan çıkardım :) tam 2.buçuk yaşına kadar emdi,emzirmek annelikten sonra dünyanın en güzel duygusu..
Bu arada ardarda doğum yapan bir tanıdığımın çocugu 1.5 yaşında yeniden emmeye başlamıştı..

bikaç gün emzirme kampı yapın (googla da arayın çıkıyor) sütünüz kesilmemişse bu şekilde gelecektir.
şansınızı deneyin ne kaybedersiniz ki

Ahh canım.. o emzirememe duygusunu çok iyi bilirim,ilk çocugum sadece 3.5 ay emdi,biberona alışınca beni bıraktı,ne çok ağladım,rüyalarıma giriyordu,psikolojim alt üst oldu,nasıl istediysem emzirmeyi 2 yıl sonra bile süt geliyodu sıktığımda,pes etme sık sık sağarak çoğaltabilirsin,süt olayı beyinde bitiyor..
Ben onuda yapamadım,ailede hastalıklar ölümler ardarda geldi çünkü..
Ama sonra oğlum oldu acısını ondan çıkardım :) tam 2.buçuk yaşına kadar emdi,emzirmek annelikten sonra dünyanın en güzel duygusu..
Bu arada ardarda doğum yapan bir tanıdığımın çocugu 1.5 yaşında yeniden emmeye başlamıştı..

Ya ne güzel anlatmışsiniz
Gerçekten o kadar güzelki emzirmek çok istiyorum kararlıyim inşallah olucak :)

İnşallah emzirebilirsiniz.

1 yaşındaki çocuk ikna edilmesi gereken bir çocuk, alır inşallah memeyi.
Sağarsınız bir taraftan.

Ama maydanoz emzirirken çok önerilmiyor sanki, yeşillik süt yapar ama maydanoz nane azaltır diye hatırladım.
Rezene, dereotu, incir tüketin bol bol.

Canm bende maydanozun sütü kestiğini biliyorum hatta nasıl kesilir sütüm diye okuduğumda denk gelmiştim galiba

Back