Sütüm kesildi

matmazeleylem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2021
31
3
6
29
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 4 ay önce doğum yaptım ve bebeğim sadece 3 gün emdi. Sonrasında 20 gün falan sağarak vermeye devam ettim tabi bu arada emzirmeye çalışmaya devam ettim. Ama ne yazık ki doğum anı dahil öncesinde de sonrasında da hep yalnızdım. Sezeryan doğum yaptım ve aynı gün ayağa kalkmak zorunda kaldım çünkü bana veya bebeğime bakacak kimse yoktu. Çamaşır bulaşık ev işleri yeni çocuğa alışmak üstüne sezeryan ağrıları derken bi süre sonra sağmaya bile vakit bulamaz oldum çünkü günde 4 veya maksimum 5 saat uyuyabiliyordum. Haliyle mama vermeye başladık ama doğru bir şey mi bilmiyorum da çocuğumla aramdaki en önemli bağ emzirmek gibi geliyor ve ben bunu yapamıyorum. Ne yaparsam yapayım sütüm gitgide azalmaya başladı. Oğlum emmedikçe sütten eser kalmaz oldu eee süt gittikçe de ben harab oldum. Ben herkese yardım ettim doğumuna gittim çocuklarına baktım ama bana yardım eden olmadı annem dahil buna. Ve sonuç son 1 haftadır sütüm komple kesildi bebeğimle aramdaki bütün bağ kopmuş gibi geliyor. Nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama dünyam yıkıldı. Onun emmediği her an biraz daha tükendim 63 kilo girdim doğuma ve daha 4 ay olmadan 43 kiloya düştüm. Allah rızası için varsa bi çare söyleyin lütfen içten içe eriyorum her gün nolur yardım edin

Maddi imkaniniz varsa bir emzirme danismaniyla gorusmenizi oneririm. Akabinde psikolog. Yaninizda olmayan ailenizin geçerli sebepleri var mı?

Maddi imkaniniz varsa bir emzirme danismaniyla gorusmenizi oneririm. Akabinde psikolog. Yaninizda olmayan ailenizin geçerli sebepleri var mı?
Abimle konuşmuyoruz o dönemde abim annemlerdeydi. Annem yanıma gelirse abim küsüp gider diye gelmedi yani tercihi o yönde oldu. Kayınvalidem ise asla arayıp sormaz eşimin babası eşim para gönderdiği sürece arardı o da sadece maaş günleri doğum yaptığım sıralarda para göndermediği için bir daha arayıp sormadılar eşim asker haliyle görev nedeniyle yanımda olamıyor bir ben kalıyorum bir de oğlum

Kesinlikle kendini üzme, ve bağ kopmuş hissine kapılma. Çabalaman ve düşünmen bile senin yavruna nekadar düşkün olduğunu gösteriyor.
Bak benim de oğlum 3 ay küvezde yattı hergűn süt sağıp götürdüm, ve onu çıkardığım hafta sütüm kesildi. Aynı sekilde hiç bir şekilde yardım edenim yoktu. Kendimle psikolojik savaştım. Evet emzirmek cok büyük bir nimet, ama elhamdülillah çaresiz de kalmadık mama ile devam ettik. Anneliğin tadını çıkar evladına sarıl, kendini emzirecem diye yıpratma

Annenize karsi mesafe koymanız gerektiğini düşünüyorum. Abiniz kusmesin diye sizi zor durumunuza yalnız bırakmış.

Yalniz degilsin. Ben de senin gibiydim esimden baska kimse yoktu. Halam geldi misafir gibi gitti. Ailelerle gorusmuyoruz. Taburcu oldugum gun eve gelip camasir yikadim. Cok can yakici bir durum. Ama sen emzirmeye devam.et sut gelsin gelmesin. Ve rezene cayi ic. Ben cayi ictigim zaman sutum artiyor. Tatli yemeye calis ve bol su ic. Su icmezsen sut de uretemezsin malum sutun cogu sudur. Gecmis olsun

Yardım etmedikleri gibi öylesine psikolojik baskı yaptılar ki anlatamam. Oğlumun kordonu dolmadığı için sezeryan doğum yapmak zorunda kaldım ve bana doğumu bile beceremedin dediler bir insan hamilelik dahil her gün ağlar mı ya. Her anımı yalnız geçiriyorum. Şöyle ayağımı uzatıp sadece bir günlüğüne önemsenen insan olmayı çok isterdim. Varım yoğum oğlum ama o da göğsüme yaklaşmıyor

Bende hiç emziremedim, hiç tutmadı oğlum göğsümü. Hep sağarak verdim. Bazen bazılarının yokluğu varlığından daha hayırlı oluyor. Ben emziremediğim için kvdeden ne laflar duydum psikolojimi bozdu, emse şöyle oluyor böyle oluyor diye yok şöyle bağ olur senle böyle oynar bilmem ne. Şimdi oğlum büyüyor ben hala sütümü sağıp veriyorum. Oğlumun gözü kimseyi görmez ben varken başkası kucağına alsa yine gözü bende olur. Kv diyo ki ne var bu annende bu kadar birde bize bak

Çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek bile içimi rahatlattı. Keşke daha önce yazsaydım. Belki bu kadar kötü bir psikolojiye bürünmezdim

Bu arada inan bende yalnızdım eşim vardı ama o da nereye kadar. Kalk 2 saatte 1 süt sağ onları yıka çocuğu doyur uyut çok zordu o dönem. Eve geldim 2 gün sonra işlere başladım öyle ki dikişlerim bile açıldı ve o durumdayken ben kv gelip yemek bekledi benden.

Emziremeyince sanki beni sevmeyecek yeterince annelik yapamıyormuşum hissine kapılıyorum. Daha doğrusu öyle olmamı sağladılar

Ne denemedim ki. İşte olmayınca olmuyor

Aynen vallahi bende de aynısı oldu eve girer girmez işe koyuldum bir çorba yapanım yoktu askeri lojmanda kalıyoruz ufak bir yer haliyle bulaşık makinem yok tabureye oturarak yıkadım günlerce

Emziremeyince sanki beni sevmeyecek yeterince annelik yapamıyormuşum hissine kapılıyorum. Daha doğrusu öyle olmamı sağladılar
Çok iyi anlıyorum seni. Ben emziremedim ve kv bi megafon alıp duyurmadığı kaldı kim hayırlı olsuna arasa benim emziremediğimi anlatıyordu. Eşim kızınca emiyor mu dediler oğlum diyordu. Eşimde evet anne sütü alıyor de detay vermek zorunda mısın dedi kaç kez ama kime dedi. Eşim hala çok destekler çok büyük emek veriyosun aylardır diye. Ama kv süt sağmamla bile dalga geçti. O kadar bozdu ki psikolojimi.. Emin ol ki sevecek, sen onun annesisin ve seni çok sevecek. Bak benim oğlum hiç emmedi aklı ermeye başladığından beri sütünü benden başkasının kucağında içmez kendi eline veririm bazen al iç oğlum diye gelir kucağıma yatar öyle içer.

Çocuğunuz ile bağınız kopmuş değil annelik sadece emzirmek demek değil lütfen kötü hissetmeyin onun iyiliğini sizden baska kimse düşünemez siz iyi olacaksınız ki yavrunuzda iyi olsun

Çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek bile içimi rahatlattı. Keşke daha önce yazsaydım. Belki bu kadar kötü bir psikolojiye bürünmezdim
Aynen oyle. Hatta ben yeni dogum yaptim 4 ay once. O sira damar tikanikligi meydana geldi acile kostum. Ayagim sisti acile kostum. Bebegim sarilik oldu hastanede yatti. Cok zor gunlerdi kimse yoktu yanimda. Inadina daha da guclendim. Kimse bir kap corba bile getirmedi. Insanlar cok kotu. Lohusa kadina yapilanlar daha dogrusu yapilmayanlar cok gunah. Neyse bunlari bosver. Sen emzirmeye devam.et. ayrica sutun yok ya da emziremiyorsun diye bebeginle bagin kopar mi hic. Sen onun annesisin. Ne anneler sut veriyor ama annelikten haberleri yok. Mesela benim annem. Sut verdi de bagli mi olduk birbirimize hayir! Sen sevginle sefkatinle ilginle sut veren annelerden daha da ustun olabilirsin. Senin elinde. Moralini bozma. Su an bu konuyu dert etmen bile ne kadar degerli bir anne oldugunu gosteriyor.

Kimseyi dinleme, sadece bebeğine odaklan. Imkanin varsa görüşme. Telefonlara bakma. Illa ki dersen ki sütüm olsun ozaman sana Maltana içeceğin öneririm. Şok marketinde var herzaman aslında. Bol su ve Bide sütlaç. Ila ki emzirmek için göğsünü verme yatır bebeğini hissetsin huzur bulsun sonra teklif et. Kendini de bebeğini de yormadan. Toparlan, hiç birșey senden ve bebeğinin sağlığından önenli değil. Sezeryan olduysan oldun.. Ilk sen değilsin olmayacaksın da. Boş konuşan insanlarla muhatap olmamaya çalış

Ben esmerim ve melezim annem Kürt babam Arap kv kendi gibi kara kuru bir şey doğurur ne hayır gelir onun doğurduğundan anca terörist olur demiş arkamdan ve süt beyaz bi oğlum var ama daha bir kez arayıp torununu görmedi bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…