sütüm kesildi tecrübeli annelerden destek bekliyorum..

royal22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
122
3
46
İstanbul
selam kızlar bebeğim 9 mayısta sezeryanla dünyaya geldi doğumdan 30. güne kadar sütümle ilgili hiç bir problem yaşamadım...30. günün gecesi bir baktım taş gibi sert olan göğüslerim bomboş bu 30 gün boyunca hiç stres yaşamadım desem yalan olur ama olay anında kesilmedi neden sonradan azaldı bir anlam veremedim sizlere sorum yine eskisi gibi olurmu yada olması için önerileriniz nedir?

Merhabaa öncelikle Allah bağışlasın

Bende 01.01.011de oglumu dünyaya getirdim.Sezeryanla oldu.yaklasık 6 aylık ve hala sorun yaşıyorum.Humana Still Tea kullandım yok,malta içeceği dediler onu içtim yok,aktardan süt artırıcı aldım yine fayda etmedi.bu taMamen yapısal bişey diye düşünüyorum.Çokda su tüketmeye çalışıyorum ama malesef bebeğimi sadece gece iki defa emziriyorum daha sonra gün boyu sütüm olmuyor
Ek gıdalar veriyorum artık mecburen yani.Önceden Millupa'nın Aptamil bebek sütünü içiyordu şimdi onuda almıyor.
Bence fazla stres yapma bebeğini kucagına aldın.Eli ayağı düzgün Allah onu sana bağışladı daha ne olsun.Güzell şeyler düşün

bu konunun açıldığı iyi olmuş benimde sezeryan doğumdan 15 gün sonra azaldı sütüm yoka yakın. ilk sıralar o kadar çoktuki sağıyodum içmediğini atıyodum. bilseydim böyle olcağını saklardım. bende aptamil veriyorum ama içim hiç rahat değil kendimi çok kötü hissediyorum sütüm yetmiyo diye.. yokmu bunun bi çaresi

Allah yardıncın olsun canım neler yaşadığını tahmin edebiliyorum en kötü duygu aç olan bebeğine bir şey verememek
benm oğlum tam bir gece aç kaldı yavrum ha geldi ha gelicek diye bekledik sonra tecrübeli bi arkadaş önerdi milüpa aptamil bebek sütünü şimdi geldiği kadar sütümü doymadığı zamanda bebek sütünü veriyorum inş düzelir sütlerimiz

ahhhhh ahhhhhhh bende bu konuda çok detrliyim. gerçekten de olmayınca olmuyor. Doğumdan sonra sütüm yeterli sanıyordum. ilk ay doktora bi gittik. çocuk hiç kilo almamış. mamaya başladık mecburen aptamil kullandık. 2. ay 1.100gr. almıştı mama sayesinde sonra sütümün arttığını düşündüm mamayı azalttım. yine kilo almamıştı bebeğim. 3. ayımızı tamamladık. mama ve meme şeklinde gidiyoruz. ama az da olsa aşı niyetine kendi sütümü vermeye çalışıyorum bebeğime. mamayı çok zorda kalmazsam vermiyorum. sütümü artırmak için. malt içeceği, kaynar, helva, süt ,su çemen, roka, dere otu, süte maya atıp onu içtim, mayayı direk yuttum. kimden ne duyduysam yaptım yok yok . ben elimden geleni hala yapıyorum o konuda içim rahat. sağlığı yerinde olsun da yeter öyle değil mi?

canımm dün eşim humana stiil tea aldı eczaneden 1 günde faydasını gördüm doğumdan sonra kullanmıstım sütüm zaten boldu etkisini görmemiştim ama bu sefer işe yaradı bi deneyin derim mamaya vericeğiniz parayı ona verin içiniz rahat olsun

Aklına çok takma bazen ne yapsan olmuyor bende yaşadım sütüm yetmediği için mama verdim son 10gundur kızım hiç emmiyor ve sütüm iyice gitti sağdım onuda içmedi. olmayınca olmuyor herkes anne sütü içerek büyümüyor. sağlıklı olsun gerisi boş

gecmiş olsun canım umarım tekrar emzirebilirsin bebişini ... peki şimdi kaç aylık bebişin ve ne veritosun?

merhaba hatunlar...
14 şubatta normal doğum yaptım sütüm çok çok iyiydi... ama son bir haftadıır gözle görülür şekilde azaldı
sağıyorum ondan nı acaba... beslenmeme de dikkkat ediyorum sıvıı falanda çok almaya dikkat ediyorum ama anlamadım...
işe başladım geçen hafta yorgun ve üzgünüm bebeğimi bırakıp geldiğim için sebep o da olabilir mi ki... ne yapayım bana yardımcı olun.. zaten bırakıp geliyorum kuzumu birde süt veremezsem...

Tecrübelerim bana birsey ögrettiyse o da emzirmenin sadece beslenmeyle alakali olmadigi. Hele de eger normalde olan süt gidiyorsa bu büyük ihtimal emzirme düzeniyle alakali oluyor. Bebeginiz istedikce ve mümkün oldugunca sik emzirmek gerekiyor. Üc saatten fazla ara vermemek, bebek uyuyorsa bile uyandirip emzirmek gerekiyor. Emzirirken rahat bir pozisyonda olmak, sakin bir ortamda bulunmak, emzirmeye konsantre olmak ve bebeginizle iletisim halinde olmak da süt salgilanmasinda etkili oluyor.

Ayrica emzirme düzeni oturdugu zaman gögüslerde bosluk hissi olmasi normalmis, süt olmadigi anlamina gelmezmis. Ama 40 gün az mi bilemiyorum; ben 2-3 ay arasinda farketmistim.

bende en çok süt yapan şey uyku.bunu geç farkettim.şu ande kızım 3. ayına girmek üzere. uyku düzeni oturdu gece 11 ile 5 arası uyuyor.sabah çok dinlenmiş olarak kalkıyorum bende. gün içindede ne kadar emzirsemde göğüslerimde hiç yumuşama olmuyor.özellikle yatarkan ılık kayısı suyu evde yapılmış iç ve uyu.bebiş uyumasada ben babasına verip uyuyorum 2 saat o oyalıyor.yoksa hem süt azalıyor hem benim tahammül gücüm

konu başlığını görünce cevap vermeden geçemedim.arkadaşlar ben erken doğum yaptım 6,5 aylık.bebeğim küvezde bir ay kaldı.ben tam 45 gün boyunca sütümü sağdım elektrikli hastane makinesiyle. canımın nasıl yandığını o eziyeti ancak yaşayan bilir.45 gün sonra sütüm bitti denecek kadar azaldı..20cc bile çıkmaz oldu hatta artık damla damla gelir oldu.doktora danıştım sütün kesilmesi diye birşey SÖZ konusu değildir hatta yaşlı bir kadın istedikten sonra bir bebeği emzirerek süt getirebilir dedi çook şaşırdım durumun tamamen psikolojik olduğnu olduğunu pozitif düşünceyle herşeyin düzeleceğini söyledi tatlı işiNEde gelince tatlının mantığı seni susatması tatlı yiyince susuyorsun su içiyorsun süt yapan artıran tek şey sıvı alımıdır tatlıda buna sebep olur istersen çekirdek ye o da süt yapaar bu mantığa göre dedi .çünkü mantık seni susatmasıdır.bunlara inanma bol bol bol su iç benim sütüm var bebeğime yetiyor sütüm kaliteli gibi motivasyon cümleleri kur dedi inanmayacaksınız ama benim yaklaşık 10 gün sonra sütüm geri geldi şimdi çok şükğür bebeğimi emzirebiliyorum..ben bilgilerimi paylaşmak istedim bol sütlü günler..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…