- 25 Ekim 2022
- 124
- 50
- 25
- Konu Sahibi ilkkezanne
Herkese merhaba. 5 aylık bir bebeğim var erken doğduğundan dolayı 1 ay yoğun bakımda kalmıştı doğunca. Yoğun bakımdan çıkınca da hiç memeyi tutmadı emziremedim. Bir süre silikon uç ile emzirdim sonrasında onu da bıraktı. Bu süre içerisinde mecburen mamaya başladım. Sağım yaparak sütümü vermeye karar verdim ancak bebeğime yalnız bakıyorum yaşadığım şehirde hiç akrabamız yok ve eşim de yoğun çalışıyor. Bebeğim sürekli kucakta olmak istiyor. Tüm bunların üzerine bir de ev değiştirmemiz gerekti ve taşınma sürecine girdik. Bu süreçte düzenli sağım yapamadım günde bir kez yaptım bazen hiç yapamadığım da oldu. Sonrasında da sütüm kesildi komple artık sağım yapsam da sadece 10 CC geliyor. Bir kaç gündür arttırmak için sık sağım yapıp beslenmeme dikkat ediyorum ve süt arttırıcı tablet kullanıyorum solgarın. Ama sonuç değişmiyor hala aynı 10 CC. Ben sağmadığım için sütüm azaldı diye vicdan azabı çok çekiyorum. Taşınma sürecine girmeden önce de çok sütüm gelmiyordu günde 200 CC falan sağıyordum gerisi mamaydı ama yine de 200 CC de olsa anne sütü alıyordu bebeğim şimdi alamıyor ve daha sadece 5 aylık emzirme duygusunu yaşayamadığım için çok üzülmüştüm sonra önemli olan emzirmek değil anne sütü alması diye avuttum kendimi artık onu da veremiyorum