• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm gitti ne yapmam gerekir?

kardelen02

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
120
0
96
Diğer
2 aylık bebeğim var sütüm çok olmasada bebeğimi gayet güzel doyuruyordum.gün içerisinde gögüslerim sertleşiyor süt birikiyordu emzirmezsem sanki patlıcak gibiydi. ama dün sabah kalktım gögüslerimde hiç süt yok çok yumuşak. kahvaltı yaptım gün içerisinde bol bol bulgur pilavı helvayedim 2 maltana içtim gelir herhalde diye düşündüm. ama yok, olmadı akşama kadar.moralimde bozulmamıştı hiçbirşeye gayet normal bir moddaydım yani.. gece eşimi mama almaya gönderdim mecburen gece mama verdim. bebeğim biberonuda kabul etmiyor kaşıkla verdim çok zor. neden böyle birşey oldu acaba birden bire ne yapmam gerek sütü tekrar geri getirmek için fikri olan varmı? bugünde aynı şekilde sütüm yok. önerilerinizi bekliyorum..

göğsünde çok süt biriktirirsen, bebeğe fazla geliyor ve emmiyor diye vucudun süt üretimini azaltır. bu sebeple göğüslerini ne kadar çok boşaltırsan ve meme başı uyarımı ne kadar çok olursa süt üretimin o kadar artar. yapman gereken tek şey bebeğini bol bol emzirmek..
zaten doğumdan 2-3 ay sonra hormonlar da belli düzeye gelmeye başlıyor, göğüslerin yumuşak olması sütün azalması anlamına gelmiyor. ben de ilk başlarda göğüslerim çok şiş olduklarında 50-60 cc süt sağarken şimdi aynı şişliğe gelmesini bekleyip de sağdığımda 200 ccden fazla sağabiliyorum. zamanla süt tutma kapasitesi de artıyor sanırım :)

canım bebeğin huysuzlanmıyorsa bence mama vermemelisin. arkadaşın da dediği gibi göğsünün yumuşak olması süt bitti demek değil. zaten bebek emdiğinde sızlamayla birlikte süt gelir. ayrıca gelişim atakları döneminde bebeğin ihtiyacı arttığı için daha iyi boşaltıyor olabilir göğüslerini bu yüzden de sana boş gibi geliyor. bebeğinin çişi kakası iyiyse açım diye ağlamıyorsa kafana takma.. ve benim tavsiyem kafanı dağıtacak bişeyler yap. örneğin bebeği annene bırakıp 1-2 saat bi arkadaşınla görüş. benim sütümü tek bu arttırıyor..

emzirmeye devam et gelmesede bebek cektikce gelecek bide sakın moralini bozma benimde öle bir gitti cok moralim bozuldu bi hafta dogru dürüst gelmedi yorulma dinlen kimseye kafanı takma rahat ol bebeğin bol bol ceksin memeni gelecektir

arada bir 2 saatte örneğin gögüslerim sızlardı süt indiğini hissedersin yada bebek emerken aynı sızı olur şimdi o sızı yok yani süt indiğini zannetmiyorum. bebeğim normalde 10 dk da karnı doyardı şimdi emiyor mızmızlanıyor dün mesela önce emzirdim biraz bekledim baktım cok huzursuz mamayı verdım kaşıkla 10 dk sonra sızdı resmen. bugunde aynı şekilde neden böyle oldu hiç bir fikrim yok:(

arada bir 2 saatte örneğin gögüslerim sızlardı süt indiğini hissedersin yada bebek emerken aynı sızı olur şimdi o sızı yok yani süt indiğini zannetmiyorum. bebeğim normalde 10 dk da karnı doyardı şimdi emiyor mızmızlanıyor dün mesela önce emzirdim biraz bekledim baktım cok huzursuz mamayı verdım kaşıkla 10 dk sonra sızdı resmen. bugunde aynı şekilde neden böyle oldu hiç bir fikrim yok:(

Nazar değmiş olabilir arkadaşım, nazar ayetini felak nas surelerini oku, bol bol emzir inşaAllah tez zamanda bollaşır sütün.

Back