sütüm gelmiyo:(

esmer_07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
24
0
36
Muğla
merhaba kızlar ben daha yeni doğum yaptım sütün 3 güne gelir dediler bugün 3. gün hala sütüm yok mama vermek istemiyorum sürekli sıvı alıyorum ama hala yok kızım dakikalarca emmek istiyor sütüm yetmediği için artık göğüslerim yara oldu ne yapmam gerekiyo lütfen yardımcı olun

ben sütüm olsun diye alkolsuz arpa suyu içmiştim eczaneden alınıyo ama sakın sen alma çok göbek yapıyo
sen emzirmeye devam et sütün mutlaka gelicektir.bide ılık duş da iyi gelir stres kesinlikle yapma o zaman
gelsin mamalar gelsin uykusuz geceler :)

canım benim sakın mamaya başlama benimde aynısı oldu sütüm önce gelmedi ve kilo kaybımız %10 'nun üzerine çıkınca 2 gün mama vermek zorunda kaldık ,inanki bebeğime mama mı verdim zehirmi verdim bilmiyorum ; o mamayı içerken o kadar üzülüyordumki ;en sonunda doktorum çok üzüldüğümü görünce sütümün hiç gelmiceğini söyledi ve biz 5. gün mamayı kestik bırak bebeişin ağlasın dedi ;1 -2 günden bişey olmaz dedi sürekli emzir ve en önemlisi bol bol uyu dedi(inanınki su ;bulgur pilavı falan değil öncec anne dinlenicek :)bende eşimin yardımıyla önce dinlendim sonra güzel bi duş aldım en sonunda 6. gün sütümün emz,rirken aktığını gördüm ama 5.gün vebeğim çok ağladı.biraz sabır canım .bol bol uyu ve su iç bak gör mamaya gerek kalmicak

ateşi çıktı bugün kuzumun doktora götürdük yeterli beslenemediği için dedi yatırdılar serum taktılar bende hala süt yok ne yapacağımı şaşırdım artık üzüntüden hiç gelmez diyolar ama nasıl üzülmeyeyim o hastanede ben evde hiç rahat değilim

Canım süt işi tamamen kafada bitiyor bebiş emdikçe süt gelecek buna kendinii inandır
normalde her anne en az iki bebek doyuracak kadar süt üretebilir
sütüm gelmiyor diye söylenmeyi kes
tersine sütüm var benim demeye başla beynine sütün varlığının sinyalini iletmen lazım
ben bu bebeği beslemeliyim sinyali almalı beynin
bunun yerine sütüm yok dersen bu sinyali alır
ve stres yapma bebiş hastanede olabilir haklısın bu çok zor
ama Allah dermansız det vermsin hiç sütün olmazsa mama var bunu biliyorsun
Allah korusun daha kötü bir hastalıktan yatmadığı için duruma şükret
Güzelce uyu dinlen sen dinlenirken gece ebği başka biri mama ile beslesin
sabah kalk güzel sıcak bi duş al
balı kaymaklı kahvaltı yap olca sıcı al otur bebeğini emzir
Süt tamamen psikolojik tüm bunlar senin kafanı rahatlatman için yapacağın şeyler
hadi bi dene bakalım
Allah tüm annelere bol bol süt versin

sağol canım denicem inşallah işe yarar göğüslerim yara oldu dokunamıyorum ama yinede sürekli emziriyorum yeterki kuzum aç kalmasın diye bi kaç keredir mama verdik ama her mama verişimde içim gitti Rabbim yardım etsin inşallah

lansinoh göğüs ucu çatlak kremi al hemen geçiriyo.sütün gelir Alahın izniyle gelicek diye düşün hep gelmiycek mi diye değil hayırlı olsun bebeğin canım

sıcak duş al göğsüne ılık havlu koy yada gül gölgenin yöntemi beyaz lahanayı yaprağından ayır sıcak suya bastır göğsünün dayanacağı sıcaklığa gelince gögsünün üstüne koy.bol su iç dinlen ve humananın bitki çayları var süt arttırıcı acayip işe yaradı bende kolay gelsin canım .....

sütüm geldi ama bu kezde kuzumda enfeksiyon çıktığını söylediler kaç gündür küvezde yatıyo hemde hem kanında hem idrarında hemde kakasında enfeksiyon olduğunu söyledi doktor şok olduk nasıl olur diye antibiyotik veriyolar sürekli ne yapacağımızı şaşırdık o kadar zor bi durummuşki çaresiz çaresiz bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…