• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm gece doyurmuyor demek ki

tabi, hiç uyanmadan emiyor genelde
İşte beni de uyanmadan emiyor ama arada ben dürtüyorum çünkü uykuya daldığı için ben sürekli gırtlağına yanağına dokunuyorum öyle çekiyorsa çekiyor yarım saat sonra yine dalıyor uykuya . Öyle gündüzde ki gibi aktif emmiyor ..

Çok haklısınız biliyorum ben neredeyse 1 haftadır uykusuzum ben uyuyamıyorum bebeğimde uyuyamıyor . Ve evet yıpratıyor fena . Doymamasından korkuyorum her 1 saatte açmış gibi hareketleri . Yağ oranını nasıl alacak peki sütteki her akşam 20dk-30dk emiyor her saat başı hemde . Yani doğal olarak sütüm doyurmuyor gibi yoksa hemen neden acıksın ? Karnında durmuyor süt
Anne sütü sindirimi kolay olduğundan Durmaz bebekde sık sık uyanması çok normal geceleri.Gece sütü en besleyici ve büyütücü süt . Onun ihtiyacı olanda bu. Gece mutlaka emzirin memeye alışacak hiç uyutmayacak diye bir şey yok alışsın zaten cekecegimiz 1 bilemedin 2 sene.. ayrıca Sürekli emmesi demek en doyurucu en yağlı sütü emiyor demek.On süt susuzluğunu gideriyor arkadan gelen sondaki yağlı süt Kilo aldiriyor. Kilo aldiranda bu yağlı süt zaten. Süt beklesin mememde dolsun öyle emsin diye bir şey yok . Dolu bardak su daha fazla su alirmi ? Ama sürekli boşalan bardak sürekli dolar boşalır daha fazla süt olur . Atak dönemlerinde meemden ayrilmiyorlar. Ben 7. Ayda bile hıçkırarak ağladım uyuyamıyorum diye . Ama geçiyor merak etmeyin
Benim en rahat dönemim 9-12 aydı. Şuan 14 deyim gene sık sık uyanıyor atakdayim sanırım
Sen hiç tasalanma geçiyor sabır. Sen sağlık ocağında git tartil günlük için rahat etsin yada haftalık. Kilo takibinde çıkar doyup doymamasi.

Son düzenleme:
Anne sütü sindirimi kolay olduğundan Durmaz bebekde sık sık uyanması çok normal geceleri.Gece sütü en besleyici ve büyütücü süt . Onun ihtiyacı olanda bu. Gece mutlaka emzirin memeye alışacak hiç uyutmayacak diye bir şey yok alışsın zaten cekecegimiz 1 bilemedin 2 sene.. ayrıca Sürekli emmesi demek en doyurucu en yağlı sütü emiyor demek.On süt susuzluğunu gideriyor arkadan gelen sondaki yağlı süt Kilo aldiriyor. Kilo aldiranda bu yağlı süt zaten. Süt beklesin mememde dolsun öyle emsin diye bir şey yok . Dolu bardak su daha fazla su alirmi ? Ama sürekli boşalan bardak sürekli dolar boşalır daha fazla süt olur . Atak dönemlerinde meemden ayrilmiyorlar. Ben 7. Ayda bile hıçkırarak ağladım uyuyamıyorum diye . Ama geçiyor merak etmeyin
Benim en rahat dönemim 9-12 aydı. Şuan 14 deyim gene sık sık uyanıyor atakdayim sanırım
Sen hiç tasalanma geçiyor sabır. Sen sağlık ocağında git tartil günlük için rahat etsin yada haftalık. Kilo takibinde çıkar doyup doymamasi.
Bunu biliyorum saat basi emiyor doymuyor diye düşünüyorum . Doysa saat basi acikmaz.. hadi diyelim maksat emmek degil psikolojik doyum koku istiyor o zaman mama verdigimde de aynisi olması lazim .. mama verdigim zamanxa uyanip kokumu istemesi lazim.. bi de o yag kismi kacinci dakika da geliyorki bebege

Bunu biliyorum saat basi emiyor doymuyor diye düşünüyorum . Doysa saat basi acikmaz.. hadi diyelim maksat emmek degil psikolojik doyum koku istiyor o zaman mama verdigimde de aynisi olması lazim .. mama verdigim zamanxa uyanip kokumu istemesi lazim.. bi de o yag kismi kacinci dakika da geliyorki bebege
Mamayla anne sütü içeriği aynı değil. Tabiri caizsse mama bebeğin migdesine looop diye oturuyor hazım süresi uzun. Anne sütü hazmı kolay içeriği zengin. Sen eğer ben iki saat uyuyayım dersen ver mama gece rahat et. Ama tamamen içini rahat etmek için bu aç kaldığını dusunuyorsam bu kilo alımından belli olur. Doktorun seni uyarır zaten . . İlk 5 dk sonrası yağlı süt sonuna kadar bırakana kadar emsin bir göğsü yağlı sütü alırsa doyar. Kısa emisler yapiyorsa o yüzden sık sık uyanır . Emme süresini uzat. Pozisyon degis. Ters emzir yatarak emzir ,sen sırt üstü yat memenin üstüne koy emzir ki bizim favorimiz bu ben yatiyorum sırt üstü iki memeyi açıyor birini emiyor diğerinin ucuyla oynuyor 🥴bir birine bir öbürüne gidiyor Şimdi hatırladım meme reddi döneminde böyle uzattim kısa emzirmeleri digerinin ucuyla oynarken emzirmede uzamisti. hep aynı pozisyonda emzirme farklı pozisyonlarda sut kanalların açılır .

Son düzenleme:
Mamayla anne sütü içeriği aynı değil. Tabiri caizsse mama bebeğin migdesine looop diye oturuyor hazım süresi uzun. Anne sütü hazmı kolay içeriği zengin. Sen eğer ben iki saat uyuyayım dersen ver mama gece rahat et. Ama tamamen içini rahat etmek için bu aç kaldığını dusunuyorsam bu kilo alımından belli olur. Doktorun seni uyarır zaten . . İlk 5 dk sonrası yağlı süt sonuna kadar bırakana kadar emsin bir göğsü yağlı sütü alırsa doyar. Kısa emisler yapiyorsa o yüzden sık sık uyanır . Emme süresini uzat. Pozisyon degis. Ters emzir yatarak emzir ,sen sırt üstü yat memenin üstüne koy emzir ki bizim favorimiz bu ben tatiyorum iki memeyi açıyor birini emiyor diğerinin ucuyla oynuyor . Şimdi hatırladım meme reddi döneminde böyle uzattim kısa emzirmeleri digerinin ucuyla oynarken emzirmede uzamisti. hep aynı pozisyonda emzirme farklı pozisyonlarda sut kanalların açılır .
Ben anlıyorum sizi sorun mama vermek degil veririm uyurum o ayrı..
Ben sadece beni yarim saat emip 1saat sonra acikmasi garip tamam uykulu oluyo aktif degil ama cekiyo yavas yavas.. aktif mi emmesi gerek illa .. cünkü normalde gündüz 10dkda emer bi daha 3 saat sonra.. gecede uykulu oldugu icin daha uzun emmesini sagliyorum ama olmuyo demekki ..

Ben anlıyorum sizi sorun mama vermek degil veririm uyurum o ayrı..
Ben sadece beni yarim saat emip 1saat sonra acikmasi garip tamam uykulu oluyo aktif degil ama cekiyo yavas yavas.. aktif mi emmesi gerek illa .. cünkü normalde gündüz 10dkda emer bi daha 3 saat sonra.. gecede uykulu oldugu icin daha uzun emmesini sagliyorum ama olmuyo demekki ..
Gündüz 3 saat sonra emiyorsa iyiymiş ben 6 ay gündüz 1-1.5 bazen 40 dkbir emzirdim sütüm yetmiyor diye sizin gibi mamada verdim yok genede kısa kısa uykuları var. Gündüz de uymaz oyle uzun. gece en fazla 2 bazen 3 saat duruyor emmeden . Çok sabır işi bu emzirme ben iki kızımı mamayla büyüttüm hiç hatırlamıyorum bu kadar uykusuz kaldığım 14 aydır deliksiz uyku yüzü görmedim.en son hamileliğimin son günü uyudum .Hala yemeğini yer yatar 2-3 saate bir kalkıyor 😵‍💫doymadigindan mi hayır emmek için🤦 kalkıyor.13.5 kilo oldu sıpa doymadigini düşünmüyorum.😂

Çok haklısınız biliyorum ben neredeyse 1 haftadır uykusuzum ben uyuyamıyorum bebeğimde uyuyamıyor . Ve evet yıpratıyor fena . Doymamasından korkuyorum her 1 saatte açmış gibi hareketleri . Yağ oranını nasıl alacak peki sütteki her akşam 20dk-30dk emiyor her saat başı hemde . Yani doğal olarak sütüm doyurmuyor gibi yoksa hemen neden acıksın ? Karnında durmuyor süt
Bebeklerde 4 ay sonrasi uyku gerilemesi oluyor. Benom kizim da 4 aylik basladi 14 aylikken düzeldi. Bosyere bebeginize mama vermeyin. Emzirmenin tadini cikarin. Bebeginiz emiyorsa siz de emzirebiliyorsaniz ne mutlu size.

Back