• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm etkilenir mi ?

Zaten Müslümanmış gibi yazılmamış yorum.
"Müslüman kadınlar böyle yapar, sen de yap, dene" demiş.
Saptırmasanız mı acaba?
Dini yorumla ne ilgisi var, cümle içinde Müslüman lafı geçti diye hemen cımbızlamayın.
Uzun saatler aç kalsan da emzirebilirsin diyor kadın.

:işsiz:
Bilimsel bir soru ve hemen müslüman yaftası ...
Eee kardeş zaten müslümanız Anadolu da kadınlar oruçlu oruçlu bebe emziriyor, saçma bu 1...
Ola ki karşısında ki kişi agnostig, deist,ateis bile olabilir..
Ciddi ben bilimsel birşey sorsam bu platform da
Aaaa sen müslümansın yaniiiii müslüman kadınlar böyle yapar şöyle yapar dese kiii
Ağzına vururum kürekle çok ciddiyim😡
Ben orta doğulu Arap değilim...
Ben bilimin ışığına, tutarlılığına, inanan bir ateistim.

Eee kardeş zaten müslümanız Anadolu da kadınlar oruçlu oruçlu bebe emziriyor, saçma bu 1...
Aaaa sen müslümansın yaniiiii müslüman kadınlar böyle yapar şöyle yapar dese kiii

Kimse sizin neye inandığını sormamış, süsleyip neden sunuyorsunuz ?

Araplardan kim söz etti ? Iyice abartilir artık yazılanlar , içinde Müslüman kelimesi Geçen bir cümle varya , dağlar taşlar adına..

İyi de banane neye inandığınızdan?
Diyorumki, kadın dinini sormamış, hangi dindensin dememiş.
Sadece demişki,sizin dediğiniz gibi diyeyim
"Anadoluda Müslüman kadınlar bebe oruçluyken emziriyor"
Yani bunu yüzyıllardır yapıyorlar, aç kalıyorlar, demekki bişey olmuyor diyor. Anlatabildik mi?
Burada Müslüman olmak detay.. Ana konu aç kalmak!
Oruçla aç kalırsın, diyetle kalırsın, hatta açlık grevi ile kalırsın. Bu detayda boğulmayın.

Sürüklemeye çalıştığınız yere gelmiyorum.Tartışacak bir şey göremiyorum zaten.

Haklisiniz bende genelde 2 ögün yiyorum o yüzden bu diyet bana cok yakin geldi, 8 ay oldu Gramm Kilo veremedim cok bunaldim
Bence kafaya takma şimdilik kilo önemli değil ama 8-16 beslenme bir diyet şekli olmaktan ziyade yaşam biçimi 🌸 Bu insanlar sabah kahvaltısında en az 3-4 yumurtadan sebzeli omletlerini, yanında susam ezmesi, birkaç çeşit peynir, turp yeşillik badem ceviz hepsini aynı anda yiyorlar. Çok doyurucu aynı zamanda her türlü vitamin mineral ihtiyacını karşılayacak şekilde bir sofraları oluyor iki öğünde de. Vitamin takviyesi kullanıyorlar. Sen annesin ben de anne olduğum için biliyorum ki bu sofrayı kendime kuramam yumurtayı kırsam yanındakileri hazırlayamam oturup yiyemem öyle bir vaktim yok. Sen o bir öğünlük kahvaltı hakkını da ekmek arası peynirle geçiştirirsen bu sefer yeterince vitamin vs alamazsın. Ben çoğu zaman zaten iki öğün yiyorum ve yeterince vitamin vs alamıyorum bence sütüm bebeğe yeterli gelse de ben çok bitkin oluyorum vitamin takviyesi kullanmadığım zaman. Yanında yardım edenin varsa ve her şeyi ben dört dörtlük hazırlarım yerim diyorsan Instagram sağlıklı yaşıyoruz sayfasında Okan abinin paylaşımlarına bak öğünlerinde yedikleri sana fikir olur. En azından rutin beslenme düzenindeki yanlışları görürsün.

Doğumdan sonra işe geri dönmeden önce invertal orucu tutuyormuşum da haberim yokmuş. :KK70:

Yeni annenin beslenme biçimine havalı isim koymuşlar :KK70:

Evde bebekle ilgilenip onu tekrar uyutana kadar benim kahvaltı saatim gelmezdi ki..
Saat 14:00 de ilk öğünü yediğimi bilirim :KK70:
23 aya kadar öyle böyle emzirdim bu arada :KK45:
Eveeet bunun adı analık beslenme stili.

Kimse sizin neye inandığını sormamış, süsleyip neden sunuyorsunuz ?

Araplardan kim söz etti ? Iyice abartilir artık yazılanlar , içinde Müslüman kelimesi Geçen bir cümle varya , dağlar taşlar adına..
Evt hanımefendi sorulmadı..
Orda sorulsaydı kızardım dedim.
Zira hemen müslümansın zaten yapıyorlar seninde yapman gerek falan
Bilimsellik ile Müslümanlığın hiç bir alakası yok.iyi geceler.

150 boyum 51 kilo ile hamile kalip 72 kilo doguma girdim ve dogumdan sonra 76 kilo ile taburcu oldum. nasil oldugunu hastanedeki hicbir doktor anlamadi.

oglum 27 aylik ve 25 aylikken emzirmeyi biraktim, son iki aydir da insulin direnci icin ilac icip yediklerime dikkat etmeye yeni basladim, kilom 67-68 civari gidip geliyor. henuz tartilmadim ama muhtrmelen 1-2 kilodan fazla verememisimdir.

henuz bebegin 8 aylikmis, sutun etkilenir mi bilemem ama bence bunu dusunmemelisin suan. ben oglum 18 aylikken oruc tutmaya calistigim gunlerde bile cok zorlanmistim, kaldiki obur biri asla olmadim uzun saatler ac kalirim yemek aklima bile gelmez, buna ragmen uzun saatler hicbisey yemeden durmak hem sutu azaltti, azalttigi icin durmaksizin emdiginden bende derman birakmadi.

Yapıyorum ben bu orucu uzun süredir, geç uyandığımdan aslında kasten değil ama istediğim şekilde kilo verebiliyorum bu beslenme tarzıyla kolay oluyo, aynı zamanda yürüyüş ve kalori hesabıyla destekleyerek

Evt hanımefendi sorulmadı..
Orda sorulsaydı kızardım dedim.
Zira hemen müslümansın zaten yapıyorlar seninde yapman gerek falan
Bilimsellik ile Müslümanlığın hiç bir alakası yok.iyi geceler.
Nasıl bir gocunmadır yahu hayret verici.

Bilimsel cevap arayanın burada ne işi var ki zaten? Gider doktora sorar böyle bir durumda. Tecrübe edenlerden fikir alınmak istenmis. Yıllardır yapılan
birşey örnek verilmiş ama Müslüman kadın deyince, öcü tabi ki.

Dini yorumla normal yorumu ayırt edemiyorsunuz henüz bilim ışığına daha çok ihtiyacınız var. Biraz daha gayret.

Son düzenleme:
Ben 10 kg verdim ama bilerek yada diyet yaparak degil.Sabah gec kalkitorum zaten ve aksam ustune kadar canim birşey istemiyor.Sonra rahat en az 1 ekmek yiyorum yatana kadar.Canim ne isterse onu yiyorum hele yatmadan karnimi tika basa doyuruyorum.Valla 10 kg verdim

Bazı konuları yanlış anlamaya nekadar meyillisinz
Müslüman diyip örnek verince noluyo yani küfür mü etmiş? Hristiyan yada bilmem ne dese sıkıntı olmıcak herlde

Oruç tutup emziriliyor süt etkilenmiyor demek istemiş kadın burda. Soruya bi örnekle cevap vermiş hemen bi eleştiri modundasınz..

Son düzenleme:
Cevabı yazan kişi de ben müslümanım böyle yaparım dememiş. Bilimin ışığını gözünüze çok yakın tutmuşsunuz, o yüzden yanlış görüp yanlış algılıyorsunuz.

Kadın Müslümanım dememiş. Dini soru sormamış. Aksine bilimsel bir şey soruyor ki aslında onu da doktora sormalı.
Dini yorum yapmak yasak.
Örnek vermiş canm din dersi vermemiş
Maksat oruçlada aç kalınıyor ama süt etkilenmiyor demek istemiş
Sadece içinde Müslüman kelimesi var

Sütün yemekle alakası yok bol bol su içmek önemli olan. 50 kiloyla hamile kaldım 70le doğurdum 10 gün sonra 10 kilosu gitmişti. İnanılmaz hızlı eski kilomun altına indim çocuğum 1 yaşına gelmeden 48 kiloydum. Sütümün de maşallahı vardı benimki emmek istemedi o ayrı ama cidden göğüslerim kafam kadar gezdim. Hiç alakası yok yemek yemekle filan ki doktorlarda bol bolll su için yeşillik yiyin diyolar. Dengeli beslen yeter bence abartmaya gerek yok. Şimdi tekrar hamileyim ben bu sefer o kadar kilo almamak için direniyorum doktorum bebeğin haftasıyla uyumuna bakıp yeterli olduğunu söylüyor mesela. Mide bulantısından hiç bişey yiyemiyorum. Buna rağmen hala yemek yiyemiyosan bile bol bol sıvı alacaksan diyip duruyor tek önerdiği bu emin olun.

Merhaba kizlar, cok sükür yaklasik 8‘ay önce
Saglikli bir bebisim oldu, 53 kilo Hamile kaldım, doğuma gittiğimde ise kilom yaklaşık 70kg dı, doğumdan sonra maalesef sadece üç kilom gitmişti, bu beni oldukça şaşırttı. Emzirdiğim için bu süre içinde kesinlikle bir diyet yapmadım, tek tesellim bu süreçte daha fazla kilo almış olmamam. Fakat artık bir şeyler yapmaya karar verdim kendimi çok kötü hissediyorum, boyum 1:56 kilom ise 64 bu benim için çok fazla. İnternette interval orucunu rastgeldim. Bana çok mantıklı geldi çünkü zaten kahvaltıyı çok geç yapan bir insanım yani genelde 12’yi buluyor interval orucunda günün 8 saati istediğiniz yemegi yiyebilirsiniz geri kalan 16 saat ise bir şey yemek yasak , daha önce bunu deneyip kilo verenler var mı aranızda, sizce bu benim sütümü etkiler mi, Bebeğim saat 12:00’de ek gıda yiyor akşam ise gece püresi var , günde 3 litre su içiyorum lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yazdığınız oruçla alakalı pek bir bilgim yok ama ilk çocuğumda yemeyince sütümün azalması olmadı. Ikinci de ise biraz acıksam bayılacak gibi oluyordum. Bence bir gün deneyin eğer yapamazsanız bırakırsınız.

Kadın Müslümanım dememiş. Dini soru sormamış. Aksine bilimsel bir şey soruyor ki aslında onu da doktora sormalı.
Dini yorum yapmak yasak.
Dini yorum yapmadım ki.
Demek ki sorun olmuyor insanlar 16 saat oruç tutup emziriyor dedim....
Yani örnek verdim.
Her Müslüman geçen yazı dini yorum mu?
Örnek verdim.
Doktora da sorabilir.
Ama buraya sormayı tercih etmiş.

Back