• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm etkilenir mi ?

Hayal1992

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2018
181
7
28
32
Merhaba kizlar, cok sükür yaklasik 8‘ay önce
Saglikli bir bebisim oldu, 53 kilo Hamile kaldım, doğuma gittiğimde ise kilom yaklaşık 70kg dı, doğumdan sonra maalesef sadece üç kilom gitmişti, bu beni oldukça şaşırttı. Emzirdiğim için bu süre içinde kesinlikle bir diyet yapmadım, tek tesellim bu süreçte daha fazla kilo almış olmamam. Fakat artık bir şeyler yapmaya karar verdim kendimi çok kötü hissediyorum, boyum 1:56 kilom ise 64 bu benim için çok fazla. İnternette interval orucunu rastgeldim. Bana çok mantıklı geldi çünkü zaten kahvaltıyı çok geç yapan bir insanım yani genelde 12’yi buluyor interval orucunda günün 8 saati istediğiniz yemegi yiyebilirsiniz geri kalan 16 saat ise bir şey yemek yasak , daha önce bunu deneyip kilo verenler var mı aranızda, sizce bu benim sütümü etkiler mi, Bebeğim saat 12:00’de ek gıda yiyor akşam ise gece püresi var , günde 3 litre su içiyorum lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saglikli bir bebisim oldu, 53 kilo Hamile kaldım, doğuma gittiğimde ise kilom yaklaşık 70kg dı, doğumdan sonra maalesef sadece üç kilom gitmişti, bu beni oldukça şaşırttı. Emzirdiğim için bu süre içinde kesinlikle bir diyet yapmadım, tek tesellim bu süreçte daha fazla kilo almış olmamam. Fakat artık bir şeyler yapmaya karar verdim kendimi çok kötü hissediyorum, boyum 1:56 kilom ise 64 bu benim için çok fazla. İnternette interval orucunu rastgeldim. Bana çok mantıklı geldi çünkü zaten kahvaltıyı çok geç yapan bir insanım yani genelde 12’yi buluyor interval orucunda günün 8 saati istediğiniz yemegi yiyebilirsiniz geri kalan 16 saat ise bir şey yemek yasak , daha önce bunu deneyip kilo verenler var mı aranızda, sizce bu benim sütümü etkiler mi, Bebeğim saat 12:00’de ek gıda yiyor akşam ise gece püresi var , günde 3 litre su içiyorum lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
Doktorunuza danışmadan aralıklı oruç yapmayın. YouTube da gizem erbirer in emizirirken aralıklı oruç ile nasıl kilo verdiğine dair videosu var. Bir bakın

Sağlıklı beslenip bol su içersen emzirdiğin için direk gider kilo. Ben de emzirmeyi bırakınca aldım kilo yoksa normal yiyip bol su içiyordum

Vücudun sağlıklı olması için 16 saat açlık faydalı bir şey ama sizin anladığımız şekilde 8 saat boyunca istediğiniz şeyi yemek şeklinde değil. En azından benim bildiğim okuduğum , fonksiyonel tıp eğitimi alıp bütüncül yaklaşan doktorların önerdiği ve bu doğrultuda yaşam biçimini değiştiren insanlardan öğrendiğim şu. Sabah 9 gibi sağlam bir kahvaltı yapıyorlar gluten ve şeker yok. Yani ekmek de yok. Sonra aralarda sadece içecek içiyorlar akşam yemeğini de akşam 5 gibi yiyip günü kapatıyorlar. Tabi akşam yemeği de aynı şekilde sıfır gluten, sıfır şeker. Ha sütünüz etkilenir mi bence hayır çünkü günlük almanız gereken her türlü ihtiyacınızı bu iki öğünde de alabilirsiniz. Onun dışında bol su zaten sütün en büyük kaynağı. Hepimiz çocuk büyütüyoruz hangimiz 3 öğün yemek yiyoruz ki ben annemin evinde olmadığım sürece günü 2 öğünle deviriyorum kahvaltı diye bir şeyi unuttum zaten o çoğunlukla öğleden sonraya kalıyor ayaküstü ne bulursam çocuk uyuyunca. 2 yıldır emziriyorum. 16 saat açlık deyince zaten bunu birçoğumuz yapıyoruz uykuda geçiyor büyük kısmı.

Müslüman kadınlar 1450 senedir emzirir iken oruç tutuyor.
Çoğu sıkıntı yaşamıyor.
Deneyin bi.
Kadın Müslümanım dememiş. Dini soru sormamış. Aksine bilimsel bir şey soruyor ki aslında onu da doktora sormalı.
Dini yorum yapmak yasak.

Vücudun sağlıklı olması için 16 saat açlık faydalı bir şey ama sizin anladığımız şekilde 8 saat boyunca istediğiniz şeyi yemek şeklinde değil. En azından benim bildiğim okuduğum , fonksiyonel tıp eğitimi alıp bütüncül yaklaşan doktorların önerdiği ve bu doğrultuda yaşam biçimini değiştiren insanlardan öğrendiğim şu. Sabah 9 gibi sağlam bir kahvaltı yapıyorlar gluten ve şeker yok. Yani ekmek de yok. Sonra aralarda sadece içecek içiyorlar akşam yemeğini de akşam 5 gibi yiyip günü kapatıyorlar. Tabi akşam yemeği de aynı şekilde sıfır gluten, sıfır şeker. Ha sütünüz etkilenir mi bence hayır çünkü günlük almanız gereken her türlü ihtiyacınızı bu iki öğünde de alabilirsiniz. Onun dışında bol su zaten sütün en büyük kaynağı. Hepimiz çocuk büyütüyoruz hangimiz 3 öğün yemek yiyoruz ki ben annemin evinde olmadığım sürece günü 2 öğünle deviriyorum kahvaltı diye bir şeyi unuttum zaten o çoğunlukla öğleden sonraya kalıyor ayaküstü ne bulursam çocuk uyuyunca. 2 yıldır emziriyorum. 16 saat açlık deyince zaten bunu birçoğumuz yapıyoruz uykuda geçiyor büyük kısmı.
Haklisiniz bende genelde 2 ögün yiyorum o yüzden bu diyet bana cok yakin geldi, 8 ay oldu Gramm Kilo veremedim cok bunaldim

Kilon çok değil. Doğum yapalı 1 yıl bile olmamış. Bence şimdilik bunu düşünme. Bebeğinin senden gelecek vitamin ve antikorlara ihtiyacı var. Sen beslenip sağlıklı olacaksın ki bebeğini de sağlıklı besleyebilesin. Şimdilik orucu düşünme. Beslenme şeklini düzenle. Bebeğin ek gıdayı iyice arttırıp seni daha keyfi emmeye başladığında yaparsın. Şu anda ona vereceğin herşey geleceğinin temeli. Azıcık daha zayıf olacaksın diye bebeğini eksik besleme

Canım neden acele ediyorsun ki, ben 21 ay emzirdim, ve tam anlamıyla 2 sene içinde eski kiloma döndüm.
Zerre acele de etmedim.
Hatta sütüm zor geldiği için hep kalorili gıdalar tükettim.
Önemli olan tek şey emzirmekti benim için.
Tavsiyem acele etme, nasılsa verirsin, bebeğine odaklan, kilona değil, daha çok küçük ☺🤗

Doğumdan sonra işe geri dönmeden önce invertal orucu tutuyormuşum da haberim yokmuş. :KK70:

Yeni annenin beslenme biçimine havalı isim koymuşlar :KK70:

Evde bebekle ilgilenip onu tekrar uyutana kadar benim kahvaltı saatim gelmezdi ki..
Saat 14:00 de ilk öğünü yediğimi bilirim :KK70:
23 aya kadar öyle böyle emzirdim bu arada :KK45:

Canım merhaba nasılsın iyimisin bu arada bende doğumdan sonra 63 oldum şimdi eğlenerek zayıflıyoruz topiğindeyim 59 aindim istersen oraya gel ben pek diyet gibi değil yiyorum baya baya sanda tavsiye ederim

Etkilenir . Ben emzirirken kiloma taktım sütüm bariz azaldı. Bebeğim emmek istemedi. 3 aya kada gürül gürül gelen süt azaldı. Çünkü kafama kilomu taktım. Süt azaldı bebek de emmek istemedi ve ben 9. Aya kadar tam 6 ay uğraştım uykuda emzirdim mamaya başlamak zorunda kaldım. Işe başlayınca da zaten unuttu gitti memeyi. Çok şükür diyorum en azından 9 ay emdi ama keşke daha fazlasını yapabilseydim. Kilolarım gitti evet ama bebişim daha az süt aldı. Ben tecrübemi aktardım siz tabi en iyisini bilirsiniz.

Valla 18 aylık kızım var. 1.60 boya 60 kiloydum en son, güncel kilomu bilmiyorum herkes aldığımı söylüyor. Açıkçası umrumda değil çok yoruluyorum. Emziriyorum halen. İlk birkaç yıl eski vücuda dönmek emek istiyor. Kolay değil hiç şişmanlamamış olduğun günlere dönmek

Kadın Müslümanım dememiş. Dini soru sormamış. Aksine bilimsel bir şey soruyor ki aslında onu da doktora sormalı.
Dini yorum yapmak yasak.
Zaten Müslümanmış gibi yazılmamış yorum.
"Müslüman kadınlar böyle yapar, sen de yap, dene" demiş.
Saptırmasanız mı acaba?
Dini yorumla ne ilgisi var, cümle içinde Müslüman lafı geçti diye hemen cımbızlamayın.
Uzun saatler aç kalsan da emzirebilirsin diyor kadın.

:işsiz:

If sürekli yapmak için zor biraz açıkçası zaten beslenme uzmanları bile sürekli değil fakat bir süre yapılabileceğini söylüyor. Beslenme işi biraz kişisel aslında. Ben normalde hep ramazanda kilo alırdım bu yıl sahur yapmadığım için 6 kilo vermiştim. Sonra tekrar if yaptım verdim fakat bir süre sonra takildim. Şimdi normal ara öğünlü besleniyorum ve yine vermeye başladım. Ki 8 haftalık hamileyim, doktorumun bilgisi ile yapıyorum. Yani bi uzmandan yardım alın sizin için en doğrusunu bulacaktır

Back