Sütüm çoğalır mı ?

asasasad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
7
3
24
Kızlar merhaba 2 ay önce doğum yaptım sezeryan olmama rağmen sütüm çok güzel geliyordu ilk günler ama sonrasında sütüm azaldı kilo kontrolünde bebeğim kilo verince doktor tavsiyesiyle mamaya başladık tabi emzirmeye de devam ediyordum ama git gide emmek istemedi beni ilk günlerde 40cc çıkan sütüm 2 ayın sonunda 10-20 cc görmez oldu süt sağma makinasıyla her 3 saatte bir sağım yapıyorum bol su aşıyorum takviyeler alıyorum artsın diye elimden geleni yapıyorum ama geç mi kaldım sizce bundan sonra çoğalmaz mı yoksa tavsiyeleriniz var mı ?

Kızlar merhaba 2 ay önce doğum yaptım sezeryan olmama rağmen sütüm çok güzel geliyordu ilk günler ama sonrasında sütüm azaldı kilo kontrolünde bebeğim kilo verince doktor tavsiyesiyle mamaya başladık tabi emzirmeye de devam ediyordum ama git gide emmek istemedi beni ilk günlerde 40cc çıkan sütüm 2 ayın sonunda 10-20 cc görmez oldu süt sağma makinasıyla her 3 saatte bir sağım yapıyorum bol su aşıyorum takviyeler alıyorum artsın diye elimden geleni yapıyorum ama geç mi kaldım sizce bundan sonra çoğalmaz mı yoksa tavsiyeleriniz var mı ?
Uykuya doydugumda dolup tasıyorDu benim

Silikon uç kullanıyor musunuz emzirirken?
Emzirirken doğru emzirdiginize eminmisiniz? Bebeğin yüzü memenize karnı karnınıza bakacak dudakları dışa dönük siyah bölge mümkün olduğunca ağzında olacak
. Geceleri emzirİyormuydunuz?
Gün içinde sık sık emzirİyormuydunuz?
Hala emziriyorebiliyor musunuz ?
Mamaya 2 aylık başladınız sanırım Biberon kullanıyor musunuz. ? Biberon emme refleksini bozar ve aktif emmesini engeller kaşık biberon tercihiniz olsun.
Sagimdan çıkan miktar sağıma alışkın olmayan memeden makinanın gücünün. Yettiği kadar çıkan miktardır. Bebeğiniz daha fazla çeker. Emzirmek önemli süt artışı için ayrıca bol bol sıvı ve su içilmeli. 3-4 litre. Emzirmeden sonra makinayla sağım yapın 15 er dk çıkan veya çıkmayan sütün önemi yok amaç süt arttırmak için .

Ben daha hiç sağım yapmadım ama memeyi süt dolduran besinleri kendimde farkettim.
Basmati pilavı, dereotu, kuru incir/üzüm, meyankökü/reyhan ve gül şerbeti, siyez bulguru, her gün hurma bunun yanında kuzu/koyun ve mevsiminde balık etinden ağırlıklı beslenme sütün kalitesini arttırır. Suyu söylememe gerek yok zaten
Umarım bir an evvel artar 🙏🏻

X